Annoncørbetalt indhold

Bilregistreringsattest – hvad er det, og hvorfor er den vigtig?

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Din bilregistreringsattest er det dokument, der beviser, at du er ejeren af en bestemt bil. Attesten udstedes af politiet og indeholder desuden alle de vigtigste informationer om bilen.


Annonce

Registreringsattesten på din bil er uundværlig at have, og det kan være en fordel også at have styr på den. Styr på både, hvor den er, og hvilke informationer den indeholder, samt hvad disse informationer betyder.


Her får du et overblik over dette lille, men værdifulde dokument.


Hvilke oplysninger står der på registreringsattesten til din bil?

På registreringsattesten til din bil står der blandt andet informationer om bilens ejer, bilens mærke og model samt registreringsnummeret, registreringsdatoen, stelnummeret, motornummeret, samt hvor mange personer og hvor meget vægt bilen kan transportere.


Du kan finde en udførlig liste af alle de informationer, der er at vide om bilens registreringsattest her.


Hvorfor er attesten vigtig at have?

Attesten er som nævnt beviset for, at du ejer din bil. Alene af den grund er det et uundværligt dokument.


Netop derfor er det i øvrigt klogest ikke at have det liggende i bilen, da det på den måde er nemmere for andre at få fat på. Og hvis det kommer i de forkerte hænder, kan de bruge det til at omregistrere bilen, og så kan du risikere pludselig ikke at være ejeren af bilen længere, uden du ved det.


Hertil skal det nævnes, at der i øvrigt netop ikke er et krav i Danmark om, at attesten skal fremvises, hvis du bliver stoppet af politiet. Man kender det fra amerikanske Hollywood-film, men i Danmark er kørekortet nu nok. For igen bør du nemlig opbevare det værdifulde dokument et sikkert sted i hjemmet i stedet for.


Hvordan foregår en omregistrering af din bilregistreringsattest

Hvis en bil skifter ejermand, er det vigtigt at omregistrere den, så den nye ejer står på registreringsattesten. Det er heldigvis nemt og hurtigt at gøre selv, hvis den handles privat.


Det kan gøres i appen Ejerskifte eller på hjemmesiden motorregister.skat.dk.


Skulle du være så uheldig at miste registreringsattesten, kan den heldigvis også nemt bestilles igen. Det kan gøres online ved hjælp af NemID eller MitID, og for kun 100kr sender SKAT attesten til dig i løbet af ti dage.

Det vil sandsynligvis give mere ro i sjælen at have den nødvendige viden om registreringsattesten til din bil. Såsom at vide, hvad den indebærer, men også hvor du opbevarer den, og om du eventuelt burde flytte den til et andet opbevaringssted.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.