Holstebro

Bilister gider ikke køre omvej - så de tager cykelstien

Sevelvej i Vinderup er spærret, og det har har fået bilister til at tænke kreativt - og køre på en cykelsti, hvor der færdes mange børn. Foto: Morten Stricker
En vejspærring tæt på Vinderup Hallerne har ført til anarki blandt bilister til fare for de mange børn, som cykler til og fra sport og skole.

Vinderup: Man må ikke køre bil på en cykelsti.

Men det blæser nogle bilister i Vinderup højt og flot på.

Siden Sevelvej blev spærret 12. marts i forbindelse med en renovering af vandforsyningsledningerne, er flere bilister begyndt at bruge cykelstien mellem Østervang/Vinderup Hallerne og Vindelevgård som smutvej.

Det har gjort flere børnefamilier, der bor op til stisystemet utrygge. En af dem er Sara Krarup Sommer, der går hjemme på barsel med familiens yngste. Hun spadserer hver dag med barnevognen, når hun skal aflevere og hente familiens ældste.

- Jeg har flere gange været nødt til at gå ud i det sumpede græs med barnevognen og min pige på cykel, fordi der er kommet biler, fortæller Sara Kraup Sommer, der ser flere biler dagligt køre via Seniorhuset ved Vindelevgård, hvor familien bor.

Den unge mor fortæller, at hun også har set andre gående og cyklende, som har måttet gå ud i de grønne områder, fordi der knapt er plads til bilerne.

- Det har været unge som ældre, der har gjort det, fortæller hun.

Tager højst ét-to minutter ekstra

Også Jakob Dyrmose Tang, far til to børn på henholdsvis halvandet og fem år, er træt af de dovne bilister. De sparer højst et minut eller to ved at køre 100-150 meter på cykelstien fremfor at tage den omkørsel, der er etableret til bilerne. Den første dag med vejspærringen, så han de første to biler køre op på cykelstien, og søndag eftermiddag, da familien gik udenfor, observerede de tre-fire biler.

- Der færdes mange børn på stisystemet - børn, der cykler til fodbold og op til hallen, men også alle skolebørnene fra Vindelevgård. De kommer ofte i høj fart, og udsynet er dårligt, så det er ikke særligt betryggende, at der nu også kører biler her. Jeg synes, man lige skal tænke over, hvad man gør sig kriminel for, siger Jakob Dyrmose Tang.

Han har derfor både taget fat i både politiet og et af de lokale byrådsmedlemmer, Klaus Flæng.

- Det er noget, vi er nødt til at forholde os til og få bremset, inden det går galt, siger Klaus Flæng (S), der mandag morgen har sat kommunens tekniske forvaltning ind i sagen, og samme dag er der blevet sat en spærring op for at holde bilerne ude.

Vestforsyning forventer at kunne ophæve den nuværende vejspærring på Sevelvej om cirka tre uger, men renoveringen af forsyningsnettet fortsætter frem til september, så det vil blive nødvendigt, at spærre vejen på andre strækninger i de kommende måneder.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

DNA-test fastslår: Det var en ulv som dræbte stor kvie ved Råsted

Ulfborg/Vemb

Medlemmerne flygtede efter sag om grusvej: Nu ser det lysere ud for MC-klubben

Fodbold For abonnenter

Sådan skal HB forlænge det forrygende forår

Struer For abonnenter

Der stod danger på GPS'en: - Der var en reel risiko for at blive slået ihjel, hvis man røg ud over

Struer

Klar til første spadestik til kunstgræsbane

Holstebro

Brugs udsat for røveri: Blev truet med 'pistol'

Holstebro For abonnenter

Historisk feriehus til salg: Fabrikant Færchs fristed skal have nye ejere

112

Brød ind i friluftsbadet og stak af med pengene

Annonce