Annonce
Holstebro

Bilbanko blev større succes

I år havde endnu flere spillere taget turen til sportspladsen ved Kulturhuset i Herrup for at deltage i bilbanko. Foto: Majbritt Bundgård Lauridsen
For andet år i træk blev der afholdt bilbanko i Herrup, og det blev en større succes end sidste års udgave.

Herrup: Det er en velbesøgt begivenhed, når der afholdes banko-aften i Herrup Kulturhus, hvor 100-120 bankospillere anden torsdag i hver måned mødes til banko-hygge. Og som startskud til årets byfest i Herrup valgte man sidste år at starte en lidt anderledes tradition op. Nemlig bilbanko - hvor bordene i Kulturhuset er skiftet ud med spillernes egne bilkabiner - og hvor bilernes katastrofeblink skal tændes, og hvor der skal dyttes i hornet, når der bliver banko på pladen.

Sidste år - der var bilbankoens første år - dukkede 22 biler med 70 spillere op. Men i år har begivenheden sat ny rekord. 38 biler med 97 spillere i dukkede op for at dytte med.

- Så det blev da en større succes end sidste år, siger Majbritt Bundgård Lauridsen, der igen i år stod for arrangementet.

Til bilbanko'et havde arrangøreren ansøgt Slots- og Kulturstyrelsen om at låne en radiofrekvens for en aften. Det blev frekvens 94,5, som deltagerne så kunne tune ind på, og høre oplæsningen af numrene fra deres plads på sportspladsen ved Kulturhuset.

I årets udgave af banko'et, blev der 3400 kroner til overs, som skal gå til byens sommerfest. Allerede nu er arrangørerne igang med planlægningen af næste års udgave.

Annonce
Fuld koncentration under spillet. Foto: Majbritt Bundgård Lauridsen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

For dyrt at spare her

I Struer Kommune tager det 12 måneder, inden PPR får lagt en plan for, hvordan et barn med udfordringer skal hjælpes. Det er en tidshorisont, både politikere og embedsfolk erkender er alt for lang tid, og det arbejdes nu at få denne lange behandlingstid sat ned. I søndagsavisen kunne vi læse, at i nabokommunerne er det lykkedes at få sagsbehandlingstiden sat ned i forhold til tidligere. i Holstebro Kommune er den på et halvt år, mens man med en midlertidig opnormering i Lemvig Kommune er nået ned på fire måneder. Begge steder er ønsket og ambitionen også, at sagsbehandlingen kommer meget længere ned. Det er heller ikke godt, at der skal gå mange måneder, inden der bliver lagt den plan, som et barn og dermed familien skal hjælpes med. Naturligvis er det ikke inden for økonomiske muligheder at have et dyrt beredskab, der bare sidder og venter, så der kan laves en plan i samme øjeblik, der opstår problemer - selv om det jo ville være perfekt. Men det kan ikke nytte, at der skal gå så mange måneder. Det er i det fleste tilfælde meget afgørende, at der bliver sat hurtigt ind, når der er problemer, da de ellers bare vokser sig større. Det er en ond cirkel, da der så skal sættes ind med meget dyrere tiltag, og så ruller den dårlige økonomi, der er med til at øge tidshorisonten, fordi kassen løber tør - eller man vælger nogle billige løsninger, som så alligevel ikke hjælper. De lange sagsbehandlingstider er i første omgang et problem for børnene og familierne. Men det er også et problem for medarbejderne, der er under stadig stress, fordi de selvfølgelig godt kan se, at der burde sættes ind hurtigere, men at de på grund af mængden af sager ikke har en chance for at følge med. Der bliver flere og flere sager for PPR, og det kan man så tage en selvstændig diskussion af, hvorfor det sker. Men det sker, så derfor er kommunerne nødt til at lave en prioritering, så man kan følge med stakken af sager, da de menneskelige omkostninger ellers bliver for store - på begge sider af skrivebordet. Og ja, de penge skal findes ved at spare et andet sted. Men det er for dyrt at spare her, da det på sigt giver nogle langt større udgifter - økonomisk og menneskeligt, hvis man ikke hjælper børn i tide.

Kultur

Rapper er topnavn til Haze

112

Rådyr gik tre kilometer med brækkede ben

Annonce