Annonce
Sport

Naur-spiller er en af landsholdets mest rutinerede

34-årige Melanie Fuglsbjerg har spillet for blandt andet Horsens og Skanderborg, inden hun droslede ned for indendørskarrieren og tog til Naur-Sir-Krunderup. Foto: Uros Hocevar
Ann Cecilie Møller og Melanie Fuglsbjerg er de to lokale repræsentanter til det netop udtagede landshold i strandhåndbold. Sidstnævnte spiller i Naur-Sir-Krunderup i 3. division for at holde sig skarp til landsholdet, som har haft bikini-uniformen op til debat den seneste tid.

Naur: Det hører til sjældenhederne, at 3. divisionsholdet i Naur-Sir-Krunderup kan prale af at have en landsholdsspiller på holdkortet.

Melanie Fuglsbjerg er dog et levende eksempel på, at det godt kan lade sig gøre. Forud for denne, noget corona-prægede, sæson begyndte hun at spille i Naur-Sir-Krunderup.

Hun har tidligere spillet ligahåndbold og i 1. division, men tørner nu ud for de hvidklædte, da hun er flyttet med sin kæreste til området.

Annonce

- Vi nåede kun fem kampe i den her sæson på grund af corona, så det er ret ærgerligt, for det gik sådan set godt, siger Melanie Fuglsbjerg om den spolerede sæson i 3. division.

Man forklejner nok næppe nogen ved at fastslå, at det sjældent dufter af hverken internationale medaljer eller landshold i Sir-Lyngbjerg Centret eller rundt omkring i de andre 3. divisionshaller.

Melanie Fuglsbjerg har dog rigtig mange landskampe på CV'et i strandhåndbold, hvor det er blevet til adskillige medaljer ved slutrunderne, siden hun indledte karrieren i sandet i 2009.

Hendes tilgang til sporten er lidt af en sjældenhed.

- Jeg er en af de mest rutinerede af dem, som er udtaget den her gang. Jeg er nok en af de eneste, som bruger indendørshåndbold som et supplement til at holde mig skarp til strandholdet, for de fleste er det omvendt, fortæller hun.

Ann Cecilie Møller, som har spillet for HH90, skal også iklæde sig landsholdsdragten Foto: Johan Gadegaard

Også Ann Cecilie Møller fra Holstebro, som til dagligt spiller indendørshåndbold i norske Halden, er endnu engang en del af truppen.


Jeg er nok en af de eneste, som bruger indendørshåndbold som et supplement til at holde mig skarp til strandholdet, for de fleste er det omvendt.

Melanie Fuglsbjerg.


Bikini-debat

I de seneste uger har det ikke kun været det sportslige, som har fyldt, når snakken er gået på strandhåndbold.

Dansk Håndbold Forbund og en række andre aktører, har nemlig været fremme med en kritik af, at spillernes påtvungne kampform er en bikini og mener i stedet, at der burde være mulighed for også at spille i eksempelvis tights.

Ditte Vind, målvogter i Holstebro Håndbold, har kaldt bikinien for dybt grænseoverskridende, og udtalt til DR at det 'ikke børe være en del af en sportsudøvers forberedelse, at man skal intimbarbere sig'.

Melanie Fuglsbjerg kalder sig selv 'neutral' i debatten.

- For en som mig, som har været med i lang tid, er det efterhånden bare sådan det er, og ikke noget man tænker særligt meget over, siger Melanie Fuglsbjerg.

Hun kan dog godt forstå problematikken i, at en bikini i en bestemt størrelse er 'påtvunget'.

- Man har ikke noget valg. Der var en episode, inden jeg kom med, hvor de var nødt til at sy trusserne om, fordi de ikke havde den rigtige størrelse. Jeg tror, at debatten handler mere og kropsidealer, og at noget er påtvunget, siger hun.

Landsholdet samles i Fjerritslev fra den 26. – 30. maj 2021 inden EM til sommer i Bulgarien. Det er landsholdets første samling siden oktober 2019 på grund af coronarestriktionerne.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se videoen: Alle EM-hold sender hilsen til Christian Eriksen

Annonce