Annonce
Struer

Biblioteket vil få flere til at læse med læseposer

Struer Bibliotek har tidligere gjort brug af læseposerne i blandt andet skolernes sommerferie. Her blev det kaldt en ferietaske med bøger til at læse henover sommeren. Håbet er, at konceptet nu kan blive mere permanent. Arkivfoto: Struer Bibliotek
Struer Bibliotek har genindført læseposerne - en service, der giver borgerne mulighed for at bestille en pose med bøger specifikt ud fra deres ønsker i håbet om, at det kan få flere til at læse
Annonce

Struer: Tiden, vi er i lige nu, kalder på at sidde i sofaen, måske med en kop kaffe eller te at varme sig på, ild  i pejsen og en god bog. Det vil Struer Bbiliotek gerne hjælpe borgerne til at få lettere ved at opnå.

I slutningen af september genindførte biblioteket derfor de såkaldte læseposer med bøger udvalgt specifikt efter dine ønsker og interesser, som står klar til at blive hentet, når du ankommer ved biblioteket. Oprindeligt blev de introduceret under coronanedlukningen i marts, hvor biblioteket ikke synes, borgerne skulle gå uden litterær underholdning.

- De var meget populære under nedlukningen, så nu prøver vi det samme igen. Også fordi vi igen er i en tid, hvor der kan være folk, der ikke er helt trygge ved at bevæge sig for meget ud i det offentlige rum, siger biblioteksleder Rasmus Thøgersen.

Annonce

Flere skal læse

Læseposerne kan bestilles på bibliotekets hjemmeside. I bestillingen skal du blandt andet angive, hvilke genrer du foretrækker, samt hvor mange bøger du vil have, så bibliotekarerne bedst muligt kan finde noget, du vil synes er relevant.


Vi vil gerne gøre adgangen til litteratur så kort som muligt

Rasmus Thøgersen, biblioteksleder


- Det er jo vores spidskompetence at finde ud af, hvad folk gerne vil have, så det er godt, at vi også kan være behjælpelige med det, selvom det er på afstand, siger Rasmus Thøgersen.

Håbet er, at læseposerne, som tidligere også har været et tilbud fra biblioteket op til eksempelvis skolernes sommerferie, vil få flere til at læse.

Tilbuddet kom tilbage i slutningen af september, og det bliver igen brugt af borgerne, fortæller Rasmus Thøgersen.

- Jeg ved ikke præcis, hvor mange der gør brug af det, men der står altid et par poser klar til afhentning.

Struer Bibliotek har haft et samlet fald i udlån på omkring 1/3 siden 2009, og nogenlunde ens tal finder man på landsplan. Derudover viser tal, at danske børns læselyst er blevet mærkbart mindre.

- Vi gør alt, hvad vi kan for at få folk til at fortsætte med at læse og låne bøger, og vi vil gerne gøre adgangen til litteratur så kort som muligt, siger Rasmus Thøgersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce