Annonce
Kultur

Biblioteket: Disse bøger bør du læse på eReolen

Struer Bibliotek anbefaler, at du bruger din eksta fritid på at læse bøger fra eReolen, som du kan få adgang til gennem biblioteket. Foto: Stine Kjærside
Struer Bibliotek anbefaler bøger til børn, unge og voksne, der får lidt ekstra tid derhjemme de kommende uger
Annonce

Struer: Struer Bibliotek er fysisk lukket til og med 29. marts, men hvis du går derhjemme og mangler noget at læse, så frygt ej: Nu har du tiden til at gøre dig bekendt med eReolen, hvis du ikke allerede har det.

- Jeg vil stærkt anbefale alle, der ikke kender eReolen, om at komme i gang med at bruge den i disse dage, siger Rasmus Thøgersen, leder af Struer Bibliotek.

eReolen er et online bibliotek, en database fyldt med digitale bøger og lydbøger til alle aldre og genrer. Du kan få adgang ved at være registreret som låner på Struer Bibliotek, have en pinkode og have enten en computer, tablet eller smartphone. Du kan både streame bøgerne og downloade dem til dit device, og lånetiden er 30 dage.

Struer Bibliotek kommer her med fem forslag til voksenlæsning, fem teenagebøger og fem børnebøger, der alle er at finde på eReolen.

Hvad skal vi lave?

Mens vi venter på, at corona-truslen forsvinder, så kommer mange af os til at opholde os derhjemme med vores familie i langt større stil, end vi er vant til.

Derfor vil Dagbladet over den kommende uge komme med forskellige forslag til, hvordan man kan bruge den ekstra, pludselige fritid konstruktivt.

Annonce

Børnebøger, du kan låne på eReolen

"Selfie Simon"

Da Simon skifter skole, bliver han udfordret på internettet. Det starter uskyldigt, men udvikler sig til både ulovlige og livsfarlige challenges. Hvor langt tør Simon gå for at blive en berømt YouTuber?

"Dødt dyr"

En farlig zombie-virus er brudt ud. De tre venner Milo, Samir og Afia må blive i Zoo, for der kan zombierne ikke komme ind. Men da en løve dør, ved de, at en zombie er blandt dem.

"Bubbi - den talende hund"

Bubbi er en helt almindelig hund indtil den dag, hvor en gal videnskabsmand udsætter ham for et eksperiment. Nu kan Bubbi pludselig tale - men er det egentlig sagen, når man bor hos en fyr, der helst bare vil have, at alt er normalt?

"Klassens dronning"

Lige inden sommerferien opdager Josefine noget, som hendes to bedste veninder har holdt hemmeligt for hende. Fast besluttet på at hun ikke vil starte i sjette sammen med dem, forsøger Josefine at overtale sine forældre til at lade hende skifte skole. Men hvad med Lukas, den sødeste dreng i klassen, som gerne vil have hende til at blive?

"Hjerteveninder"

Klara og Rose er hjerteveninder. Men en dag starter der en ny pige i klassen. Vil Rose nu ikke være hjerteveninde med Klara længere?

Annonce

Ungdomsbøger, du kan låne på eReolen:

"Nattens hus"

P.C. Cast har skrevet denne serie på 12 bøger, den handler om vampyrer og magi, som bliver kombineret rigtig fint i serien.

"Tigerhjerte"

I Tigerhjerte kan du læse om Kiki, der skal lære at begå sig i en ny situation, da forældrene bliver skilt, og moren flytter sammen med en ny mand.

"Cremasterrefleksen"

Da Karla flytter til Odense for at læse journalistik, møder hun den impulsive Viktor. De bliver venner, og Viktor flytter ind på Karlas kollegieværelse. Men hvorfor kan Karla lide ham? Når han både lyver og er upålidelig?

"Skam"

Råmanus fra den populære norske TV-serie. I første sæson møder vi Eva, som lige er begyndt i gymnasiet, hvor hun finder sammen med Chris, Noora, Vilde og Sana i en umage vennegruppe.

"The hate u give"

16-årige Starr er eneste vidne til, at hendes ubevæbnede ven, Khalil, bliver skudt og dræbt af en hvid politimand. Indtil nu har Starr balanceret mellem det sorte lokalmiljø, hvor hun bor, og den finere privatskole i forstaden, som hun går på.

Annonce

Voksenbøger, du kan låne på eReolen

"Rosens navn"

I 7 dage opholder vi os på et kloster, hvor en række besynderlige dødsfald indtræffer. Franciskanermunken William af Baskerville bliver tilkaldt. Han kommer på sporet af en mordgåde. Romanen er en af verdens bedste krimier.

"Musik og stilhed"

Rosenborg Slot 1629. Nede i kælderen sidder nogen af Europas bedste musikere og fremtryller den skønneste musik for kongen af Danmark Chr. D. 4. Romanen handler om altings dobbelthed.

"Som pesten"

En pandemi med udspring i Danmark sætter lægen Karoline Branner på sit livs værste prøvelser. En uhyggelig aktuel roman om det, vi står med lige nu.

"Frank vender hjem"

Hovedpersonen Frank er født ind i en familie fra underklassen. Han er mønsterbryder og gifter sig med Thea fra den rige kendis-familie Holmberg. Det er ikke uproblematisk at flytte fra en klasse til en anden.

"Nagasaki – livet efter atomkrigen"

Atombomberne over Hiroshima og Nagasaki afsluttede Anden Verdenskrig – eller gjorde de? Denne bog ser disse begivenheder igennem fem overlevende, som var teenagere i Nagasaki 1945.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Gav politiet en fuck-finger

Lemvig

Nu er vandet klar i Thyborøn

Annonce