Annonce
Struer

Bibi og Charlotte har cyklet over 2500 kilometer for kritisk syge børn

Både Bibi og Charlotte skal med fra Danmark til Paris (i Frankrig) med Team Rynkeby næste år. Foto: Morten Stricker
I sidste uge skulle Team Rynkeby-cykelholdet fra Danmark have stået triumferende ved målstregen i Paris, men på grund af corona blev turen udsat til næste år. Det forhindrede dog ikke disse to kvinder i at cykle alle kvalifikationskilometerne - og mere til.

Struer: Der er næppe en borger i dette land, som ikke har været nødt til at ændre planer, eller som ikke er blevet skuffet over en aflysning de seneste måneder på grund af corona.

Charlotte Nielsen og Bibi Salskov Olesen fra Struer er ingen undtagelser. Siden september sidste år har de hver uge trådt godt og grundigt igennem i pedalerne for at blive klar til dette års Team Rynkeby velgørenhedscykelløb, der cykler fra Danmark til Paris for at hjælpe kritisk syge børn.

Men efter lang tids uvished blev turen aflyst midt i april.

Annonce

- Det var da selvfølgelig ærgerligt. Ingen tvivl om det, siger Charlotte Nielsen, der skulle have cyklet med den gule sponsortrøje på Team Rynkeby for første gang i år.

- Men det gjorde mig også mere motiveret for at komme stærkt tilbage næste år. Jeg vil prøve det, siger hun med stålfast stemme.

Derfor blev hun og hendes cykelpartner Bibi Salskov Mortensen, der allerede har cyklet til Paris to gange med holdet, enige om, at de alligevel ville bruge corona-tiden på at gennemføre de 2500 kilometer som det kræver for at man kan stille op på Team Rynkeby. Turen til Paris er på omkring 1200 kilometer.

Dårligt vejr

- Vi syntes, at vi skyldte vores sponsorer en ekstra tak for deres donationer, siger Bibi Salskov Mortensen som en af begrundelserne for, at hun og Charlotte Nielsen trak i cykeltøjet og hjulede afsted, selvom der nu ikke længere var et løb at træne op til.

I  nogle måneder måtte de kun cykle sammen to og to for Team Rynkeby på grund af smittefare ved covid-19, og selv i de perioder holdt de to cykelglade kvinder sammen.

- Men der oplevede vi så også ulempen ved kun at være to, siger Bibi Salskov Olesen.

- Ja, hold da op vi var pladdervåde og forblæste nogen dage! istemmer Charlotte Nielsen.

De blev ramt af dårligt vejr i lange tider, og på de gode dage nåede de op på 90-100 kilometer - på de dårlige blot omkring 50. Lidt senere blev det tilladt at træne lidt flere sammen, og så kunne kvinderne fra Struer slå sig sammen med otte Lemvig-cyklister, så de i alt var ti.

- Men vi er vant til en gruppe af 25, så der var stadig virkelig meget vind. En enkelt gang eller to var der også tale om direkte kuling, siger Charlotte Nielsen.

Annonce

Perspektiv

Charlotte Nielsen havde i øvrigt aldrig siddet på en ryttercykel før hun fik sin udleveret af Team Rynkeby. Men nu er hun blevet bidt af det.

- Der er bare så god stemning. Vi cykler jo for syge børn, og mange af dem man cykler med har oplevet meget store tab. Så får man altså lidt perspektiv på tingene. Så er det lige meget at jeg er træt, og at jeg har ondt af min bagdel. Der er folk på holdet, der har oplevet det, der er meget værre, siger hun.


Jeg blev presset, og vejret var dårligt og det blæste. Men det sociale aspekt og følelsen af, at vi er sammen om det her, det var så fedt

Charlotte Nielsen, Team Rynkeby-rytter


Det er den anden grund til, at de to kvinder fortsatte i pedalerne, selvom de kunne have holdt pause foran fjernsynet indtil træningen til næste års Team Rynkeby begynder senere i år.

- Vi kan ikke lade være, tror jeg, siger Bibi Salskov Olesen.

De nåede i øvrigt de 2500 kvalifikationskilometer - og mere til. Den 4. juli i år, den dag de ellers skulle have startet turen til Paris, startede Team Rynkeby MidtVest turen fra Paris i Lemvig Kommune for fire dage senere at stå af sadlerne i København. Omkring 650 kilometer. En lille trøst fordi det ikke blev til det "rigtige" Paris i denne omgang. Men det har kun fået Charlotte Nielsen til at glæde sig endnu mere til næste år.

- Det var fantastisk. Jeg blev presset, og vejret var dårligt og det blæste. Men det sociale aspekt og følelsen af, at vi er sammen om det her, det var så fedt, siger hun.

Og spørger man den mere erfarne rytter Bibi Salskov Olesen, så er en tur gennem Danmark, der blandt andet gik gennem Tåsinge, Langeland og Vordingborg en værdig erstatning.

- Det er en fantastisk oplevelse at cykle gennem Danmark, konstaterer hun.

De to holder snart en lille pause fra cyklingen for at koncentrere sig om sommerferien - men de vender stærkt tilbage. For næste år går turen, forhåbentligt, hele vejen til Paris.

Annonce
Vestjylland

Spurgt på gaden: Er du klar til at droppe kontanterne?

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Livsstil For abonnenter

Birthe blev på den gamle skole efter sin mands pludselige død: - Jeg flytter aldrig, for jeg elsker at bo her

Livsstil For abonnenter

Spørg advokaten: Har jeg pligt til at oplyse, hvem der er far til mit barn?

Danmark

Gode råd fra advokaten: Det skal du huske, når du skal flytte nærmere dit studie

Erhverv

Jagten på en ny karriere: B.S. Christiansen skal inspirere minkavlere

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Lad os hurtigst muligt få afskaffet kontanterne

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Navne For abonnenter

Kanonskytte fra Nordatlanten valgte københavnerlivet fra og slog rødder i Struer

Danmark

Ud med de gamle, ind med de nye: Søndag træder nye regler om brændeovne i kraft

Sport

Se triumfen i billeder og video: Rindoms vilde rutsjebanetur endte med guld

Holstebro

Nyt bilhus sælger de billigste og leaser de dyreste

Struer For abonnenter

Et halvt år efter Luksusfælden: Det kostede det parret at være på tv

Sport

HB fik en mand smidt ud, men endte alligevel med at besejre ærkerivalerne

Annonce