Annonce
Mindeord

Bevarede positivt livssyn trods alvorlig sygdom

Thorkild Klausen, her fotograferet af Morten Stricker i 2016.

Holstebro: "Jeg har det godt og har et skønt liv. Er utrolig godt gift. Men ville da gerne have haft det bedre og kunnet spille tennis og golf."

Sagde tidligere avisudgiver Thorkild Klausen til Dagbladet i forbindelse med et fødselsdagsinterview for tre år siden. Thorkild Klausen er nu død efter længere tids alvorlig sygdom, 78 år gammel.

Han var hårdt ramt af sygdomme og havde fået amputeret begge ben. Men var alligevel i stand til at bevare et positivt livssyn. Og glædede i sær over sin skønne bolig i kolonihaven Ålunden tæt på Storåen i Holstebro centrum.

Hans alvorlige sygdomsforløb begyndte med tarmkræft i 1998. Senere fik han bughindebetændelse. Og med blodpropper i benene blev han akut indlagt på sygehuset i Viborg i 2002. Manglende indgreb fik fatale konsekvenser. Og det endte med amputation af begge ben ved knæet. Thorkild Klausen var i mange år sammen med Poul Henning Lauridsen udgiver af Holstebro-Posten. Efter skolegang på Danmarksgade Skole i Holstebro kom han i lære som sætter på Vestjysk Trykkeri. Udlært i 1963 var han soldat hos Dronningens Livregiment i Aalborg. Hjemme i Holstebro blev han ansat i Dagbladets sætteri, men allerede året efter blev han i stedet reklamekonsulent på avisen. 1968 flyttede han til en lille reklameavis i byen, hvor Poul Henning Lauridsen var typograf. De fik tilbudt at overtage avisen, men valgte at starte selv. Holstebro-Posten blev en stor succes.

I blev 1995 avisen solgt til De Bergske Blade og to år senere forlod Thorkild Klausen projektet - med gode penge på lommen. Thorkild Klausens helt store vinterhobby var at samle frimærker og mønter. Møntsamlingen var ikke mindre imponerende. Han havde eksemplarer af samtlige udgivne danske mønter - bortset fra en variant af en enkrone fra 1960.

Thorkild Klausen efterlader sig hustruen Hanne og børnene Anne Mette, Lise og Peter.

Thorkild Klausen bisættes fra Holstebro Kirke torsdag den 8. august klokken 12.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Moralske investeringer

Det er ganske fornuftigt, at politikerne i økonomiudvalget i Holstebro har valgt at sende et forslag om den fremtidige investeringspolitik til hjørnespark. Der er intet galt med at se på, om man forvalter skatteborgernes penge fornuftigt, og får det afkast, som man kan forvente. Men i oplægget til den nye investeringspolitik ønskede kommunen at forbyde investeringer i alkohol, voksenunderholdning (porno red.), alkohol, tobak, fossile brændstoffer og hasardspil. Det letteste i verden er at sadle en høj hvid hest, og ride ud i offentligheden og moralisere for skatteborgernes penge. Men det kan i den sammenhæng være værd at minde om, at Holstebros moderne historie delvist er skrevet med tobak fra Færchs fabrikker, og en af kommunens største arbejdspladser er stadig kasernen, der i disse tider får nyt materiel for millioner af kroner, der er med til at fastholde og udvikle regimentet. Vi er også alle medejere af Danske Spil via staten, og mon kommunen ville sige nej, hvis Carlsberg ville flytte sit hovedsæde til Holstebro? Det er fint, at kommunen har høje etiske og moralske standarder for sine investeringer, men der er ingen grund til at miste jordforbindelsen af den grund. Kommunen har allerede en investeringspolitik, der skal sikre, at investeringerne overholder FN’s anbefalinger om "Responsible Investment" - ansvarlige investeringer. Det handler om, at man ikke må investere i virksomheder, der lader hån om basale menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder med meget mere. Det må som udgangspunkt være fint. Kommunens opgave er at levere ydelser som skolegang, ældrepleje og meget andet. Det er ikke en kommunalpolitisk opgave at lege investeringspoliti. Når virksomheder driver deres aktiviteter lovligt, er det ikke kommunens ansvar at bedømme dem moralsk. Det risikerer at blive skruen uden ende, hvor politikerne giver sig selv så mange benspænd, at det bliver vanskeligt at forrente borgernes skattepenge på en bare nogenlunde tilfredsstillende måde.

Annonce