Annonce
Struer

Bettina sad i hus til halsen: Måtte sluge en drøj udbudspris på drømmehuset i Struer

Bettina Høyrup måtte sammen med sin kæreste sluge en pris, der lå langt under det, hun selv havde brugt på både købet i 2012 og en omfattende renovering. Foto: DR
Bettina Høyrup måtte sluge en pris, som var langt under det, hun selv havde lagt i huset, da hun fik besøg af holdet bag "I hus til halsen".

Struer: Da onsdagens udgave af DR-programmet "I hus til halsen" rullede over skærmen, var det med 52-årige Bettina Høyrup fra Struer i det helt store udstillingsvindue på landsdækkende tv.

2011 købte hun drømmehuset i Nørregade og renoverede det for 1,3 millioner kroner.

Det var ti år siden, hun var flyttet til Struer, og hun købte det lille byhus i Nørregade med henblik på, at det var der, hun skulle bo i mange, mange år.

Men som hun fortalte i programmet, fik hun i 2017 drømmejobbet som spansklærer på Katedralskolen i Aarhus.

Huset i Nørregade blev sat til salg.

Som hun også kunne fortælle i onsdagens udgave af "I hus til halsen" var det med en besked til ejendomsmægleren om, at det ikke var en hastesag.

Hellere vente på den rette køber, der ville betale den rette pris.

Men efter tre år med kun to fremvisninger var situationen ved at blive kritisk.

Sammen med sin kæreste havde Bettina Høyrup fået ny bolig i Højbjerg ved Aarhus.

Hun sad med en dobbeltudgift til bolig, som slugte 15.000 kroner af hendes løn.

Annonce

Grænseoverskridende

- En tidligere kollega havde sagt til mig, at jeg da altid kunne melde mig til "I hus til halsen", hvis det skulle knibe med at få huset solgt. Så det spøgte lidt i baggrunden. Det var ikke et program, jeg selv har set så mange af, og jeg var også lidt nervøs ved at skulle udstille mig selv på den måde, fortæller hun.


Det var ikke et program, jeg selv har set så mange af, og jeg var også lidt nervøs ved at skulle udstille mig selv på den måde.

Bettina Høyrup, Struer.


- Men på den anden side, skulle der bare ske noget, fortæller hun.

Med hjælp fra holdet bag tv-programmet "I hus til halsen" skulle huset skydes af, og onsdag aften kunne alle så følge med i, hvordan der blev ryddet ud i haven, malet og regeret, banket mure ned og lagt træ på trappen til en første-sal, hvor der også skete ting og sager.

Resultatet blev en ny pris udbudspris på huset, som var svær at sluge.

Huset var som udgangspunkt til salg for 1.195.000 kroner.

Da ejendomsmægleren Line Franck skulle give sit første bud på en pris, der ville være realistisk, var den nede på 900.000 kroner, og da Søren Vester, hans håndværker-makker, Dennis, og alle Bettina Høyrups venner og familie havde givet huset en overhaling, landede prisen på 975.000 kroner.

Bettina Høyrup måtte indstille sig på at rykke ud af huset med en gæld, som ville koste hende 2400 kroner om måneden de næste fem år.

- Penge jeg må betale af på et hus, jeg ikke har, konstaterede hun.

Men som Line Franck konstaterede det: "Du slipper fri og kan komme videre".

Annonce

Ny mægler

Bettina Høyrup accepterede. Der kom ny mægler på sagen, og tiden gik.

- Vi fik det ikke solgt med det samme. Det skulle løbes lidt i gang, fortæller Jesper Gammelmark, indehaveren af Nybolig i Struer.

- Men for en uges tid siden fik vi underskrift på en købsaftale, fortæller han.

Dog mangler de sidste godkendelser.

Bettina Høyrup afventer, at de sidste formaliteter falder på plads.

For tre uger siden stod hun i den samme situation og var sikker på, at huset var solgt, da køber sprang fra og annullerede købsaftalen.

- Men der er begyndt at ske noget, og det var en rigtig god oplevelse at have besøg af "I hus til halsen" fortæller hun.

- De var meget lydhøre, og så var det jo fantastisk, så mange der dukkede op, fortæller hun og kan bare nævne nogle stykker som for eksempel 12 af de 25 afgangselever fra en klasse, hun havde undervist på Katedralskolen i Aarhus, tidligere kolleger fra både Struer og Viborg og en veninde fra folkeskoletiden, som hun ellers ikke har regelmæssig kontakt med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Vil du alligevel have AstraZeneca-stik? Regeringen vil se om droppet vaccine kan tilbydes danske borgere

Annonce