Annonce
Sport

Betalte tilbage med et hattrick på syv minutter

Pokalmodstandere fra Spøttrup er nok glade for, at de blåklædte Borbjerg-spillere ikke gjorde det to-cifret tirsdag aften. Arkiv: Johan Gadegaard
I første halvleg brændte Peter Gramstrup Lauridsen store chancer. I anden halvleg skulle han bare bruge 420 sekunder, før han havde bevist sit værd i nedsablingen af Spøttrup Motion & Sport i Sydbank Pokalen.

Spøttrup: Det var en af de kampe, førsteholdet fra Spøttrup Motion & Sport formentlig bare gerne vil have overstået. Inden for bare syv dage skulle mandskabet til at spille sin fjerde kamp. Det blev vel at mærke 90 minutter lige til glemmebogen for hjemmeholdet.

Først lagde Borbjerg GU dog blidt ud med en føring på 2-0 inden pausen. Mange chancer blev misbrugt - deriblandt et straffespark.

Efter at Jonas Pulapa blev dobbelt-målscorer, og stillingen blev 3-0, tog det fart. Peter Gramstrup Lauridsen gik målamok med tre mål inden for bare syv minutter.

Helt på sin plads for angriberen skyldte nu også lidt, mener træneren.

- Han var suveræn i de minutter, men han havde også tilsvarende brændte chancer i første halvleg. Det er vigtigt for os at få ham i gang, siger træner Morten Hedegaard.

Foruden de tre mål blev Peter Gramstrup Lauridsen også noteret for to assists til henholdsvis 1-0 og 3-0.

Kampen i tal

Herrer, Sydbank Pokalen

Spøttrup - Borbjerg GU 0-7 (0-2)

Mål: 0-1 Tobias Nielsen (12.) 0-2 Jonas Pulapa (27.) 0-3 Jonas Pulapa (53.) 0-4 Peter Gramstrup Lauridsen (56.) 0-5 Peter Gramstrup Lauridsen (58.) 0-6 Peter Gramstrup Lauridsen (63.) Thobias Lisby Hermannsen (87.)

Burde vinde med 10

Lidt over en time var der altså spillet, da Borbjerg GU havde lagt sig i front med 6-0.

Jonas Pulapa kunne have scoret sit tredje mål kort efter, men han brændte på straffesparket. Til gengæld fik Thobias Lisby Hermannsen gjort det til 7-0 og lukkede ballet.

- Der gik lidt feriebold i den, da vi førte med seks til sidst. Taget i betragtning af vores to brændte straffespark og en masse chancer kunne vi godt have gjort det to-cifret, siger Morten Hedegaard.

Andetsteds var Andreas Dalgaards hattrick ikke nok for Lidenlund B, der røg ud i pokalmørket efter et nederlag på 5-3 til Vinderup IK.

Andre lokale resultater fra Sydbank Pokalen

Lidenlund B - Vinderup IK 3-5 (1-2)

Mål fra Lidenlund: Andreas Dalgaard 3

Mål fra Vinderup IK: Jesper Skov 2, Jeppe Petersen 2 og Rasmus Kjeldbjerg Pedersen 1

Mejrup GU - Ølstrup GU (Mejrup taberdømt - kunne ikke stille hold)

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Ulv eller hybrid? Ulv og hund har fælles gener

Debat: I forbindelse med ankesagen mod Mourits Troldtoft som er dømt i byretten for at skyde en fredet ulv i 2018, fremsætter forsvaret påstand om at det ikke var en ulv der blev skudt, men en ulvehybrid. Mange ulvemodstandere påstår, at de danske ulve ikke er ”rene” ulve, men hybrider, altså en blanding mellem ulv og hund. Formålet med denne påstand er formodentligt, håbet om at få fjernet de danske ulve. Afkommet fra en parring mellem en ulv og en hund vil være en hybrid med statistisk 50% hundegener og 50% ulvegener i genomet (Den samlede genetiske information i kromosomerne). Disse individer kaldes F1 hybrider. Hvis en F1 hybrid får afkom med en ulv, vil afkommet statistisk indeholde 75% ulvegener og 25% hundegener i genomet. Disse kaldes F2 hybrider. Der findes ikke nogen fast definition for, hvor stor en del af genomet i en blanding af hund og ulv skal bestå af hundegener, før der er tale om en hybrid. Når det understreges, at det er ”statistisk”, skyldes det, at de to dyr for det første er så nært beslægtede, at de deler størstedelen af genomet og det derfor er en meget lille del af genomet, der er specifikt for hhv ulv og hund. For det andet, at begge dyr med jævne mellemrum gennem deres fælles historie har byttet gener og for det tredje, at hvert æg og sædcelle bærer en unik kombination af halvdelen af moders - respektive faders – gener og at der i den proces opstår en vis ujævnhed i fordelingen af de typespecifike DNA-sekvenser. Desuden er tæmning af ulv til tamhund sket i flere, uafhængige civilisationer gennem 15.000 – 35.000 år og gennem udvælgelse (senere raceavl) er det forskellige egenskaber ved ulven/hunden, der har været foretrukket.

112

Butiksindehaver løb butikstyv op

Annonce