Annonce
Sport

Betalte tilbage med et hattrick på syv minutter

Pokalmodstandere fra Spøttrup er nok glade for, at de blåklædte Borbjerg-spillere ikke gjorde det to-cifret tirsdag aften. Arkiv: Johan Gadegaard
I første halvleg brændte Peter Gramstrup Lauridsen store chancer. I anden halvleg skulle han bare bruge 420 sekunder, før han havde bevist sit værd i nedsablingen af Spøttrup Motion & Sport i Sydbank Pokalen.

Spøttrup: Det var en af de kampe, førsteholdet fra Spøttrup Motion & Sport formentlig bare gerne vil have overstået. Inden for bare syv dage skulle mandskabet til at spille sin fjerde kamp. Det blev vel at mærke 90 minutter lige til glemmebogen for hjemmeholdet.

Først lagde Borbjerg GU dog blidt ud med en føring på 2-0 inden pausen. Mange chancer blev misbrugt - deriblandt et straffespark.

Efter at Jonas Pulapa blev dobbelt-målscorer, og stillingen blev 3-0, tog det fart. Peter Gramstrup Lauridsen gik målamok med tre mål inden for bare syv minutter.

Helt på sin plads for angriberen skyldte nu også lidt, mener træneren.

- Han var suveræn i de minutter, men han havde også tilsvarende brændte chancer i første halvleg. Det er vigtigt for os at få ham i gang, siger træner Morten Hedegaard.

Foruden de tre mål blev Peter Gramstrup Lauridsen også noteret for to assists til henholdsvis 1-0 og 3-0.

Annonce

Kampen i tal

Herrer, Sydbank Pokalen

Spøttrup - Borbjerg GU 0-7 (0-2)

Mål: 0-1 Tobias Nielsen (12.) 0-2 Jonas Pulapa (27.) 0-3 Jonas Pulapa (53.) 0-4 Peter Gramstrup Lauridsen (56.) 0-5 Peter Gramstrup Lauridsen (58.) 0-6 Peter Gramstrup Lauridsen (63.) Thobias Lisby Hermannsen (87.)

Burde vinde med 10

Lidt over en time var der altså spillet, da Borbjerg GU havde lagt sig i front med 6-0.

Jonas Pulapa kunne have scoret sit tredje mål kort efter, men han brændte på straffesparket. Til gengæld fik Thobias Lisby Hermannsen gjort det til 7-0 og lukkede ballet.

- Der gik lidt feriebold i den, da vi førte med seks til sidst. Taget i betragtning af vores to brændte straffespark og en masse chancer kunne vi godt have gjort det to-cifret, siger Morten Hedegaard.

Andetsteds var Andreas Dalgaards hattrick ikke nok for Lidenlund B, der røg ud i pokalmørket efter et nederlag på 5-3 til Vinderup IK.

Andre lokale resultater fra Sydbank Pokalen

Lidenlund B - Vinderup IK 3-5 (1-2)

Mål fra Lidenlund: Andreas Dalgaard 3

Mål fra Vinderup IK: Jesper Skov 2, Jeppe Petersen 2 og Rasmus Kjeldbjerg Pedersen 1

Mejrup GU - Ølstrup GU (Mejrup taberdømt - kunne ikke stille hold)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ulfborg/Vemb

Mand omkommet i drukneulykke

Leder For abonnenter

Der er meget at hente her

Lige i tiden er der fokus på sygefraværet på offentlige arbejdspladser, fordi der sendes en del statistik ud for området af den liberale tænketank Cepos, og det er også blevet behandlet på forskellig vis her i avisens spalter. Bemærkelsesværdigt er det såmænd ikke, at de vestjyske kommuner ligger i den gode ende af den slags statistikker. Men overraskende er det måske nok, at der for eksempel inden for plejepersonalet er hele fem dages sygefravær om året i forskel på for eksempel Struer og Lemvig kommuner med Lemvig som den, der er blandt de kommuner, der har færrest sygedage om året. Her ser man på gennemsnitstallet, og det er altså rigtig mange dage, når man ganger op med antallet af personaler inden for plejesektoren. Var der blot 100 ansatte, så var det 500 dage - eller hen ved 10 ugers arbejde, der er til rådighed. Det gør altså en forskel, når man skal regne udgiften ud til sådan en sektor. Man kan også studse over, at der er kommuner, der har langt over 20 sygedage pr. medarbejder i gennemsnit om året, hvor andre har mindre end det halve. Og selv om man regner ud fra den gode ende, så er der vist ikke mange private virksomheder, der opererer med at forudse, at hver medarbejder i gennemsnit skulle have to ugers sygdom om året. Der er selvfølgelig mange facts og kendsgerning bag disse tal, så man ikke "bare lige" kan overføre fra det ene fag til det andet. Der er jobs, som vil give flere sygedage, fordi man er i kontakt med syge mennesker, og det er hårdt og stressende. Men alligevel er det en markant forskel. Det er i hvert tilfælde noget, enhver kommunalpolitiker må tænke meget over, da der her virkelig er nogle penge at investere i bedre arbejdsmiljø med mere, hvis de bliver betalt tilbage med, at medarbejderne er mindre syge. Når man ser ud over landet, så er det vist ikke en fordom, at man føler sig mere forpligtet til at møde op på arbejde jo længere, man er væk fra de store byer. Det skyldes også, at der er mindre enheder, hvor man føler sig forpligtet af fællesskabet, og man kender den, der skal arbejde hårdere, når man bliver hjemme. Det er ret opdragende. Til gengæld er mindre enheder også mere sårbare i statistikkerne, når man taler langtidssyge, da blot en enkelt af dem kan påvirke statistikken ret meget. Derfor kan statistik ikke bruges til alt, men de her statistikker er mere end en tanke.

112

Kaldte betjent for magtliderligt svin

Annonce