Annoncørbetalt indhold

Betaler du for meget for din A-kasse? Derfor bør du tage et pris-tjek

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

I dagligdagen tænker du sikkert ikke særlig meget over din a-kasse. Der bliver automatisk trukket et beløb for medlemskabet hvert kvartal – men er du egentlig klar over, hvad din a-kasse koster?

Og endnu vigtigere: Ved du, om du betaler for meget for din a-kasse?

Annonce

Hvis du ikke kan svare på stående fod, så er det måske en god ide at få det tjekket. I samme omgang kan du se de billigste a-kasser lige nu her.


Så meget kan du spare

Når du er medlem af en a-kasse, kan du få dagpenge, hvis du bliver ledig. Det beløb, du får udbetalt i dagpenge, er det samme uanset, hvilken a-kasse du har. Der er til gengæld stor forskel på, hvad det koster at være medlem af en a-kasse.

Med en sammenligningstjeneste på nettet kan du hurtigt få overblik over markedets forskellige a-kasser. Så tager du en beslutning på det bedst mulige grundlag.

I skrivende stund er der næsten 200 kroners forskel på den billigste og den dyreste a-kasse i Danmark.

På årsbasis er der altså op til 2.400 kroner at spare. Og for langt de fleste mennesker er det alligevel en god slat penge, som kan bruges på sjovere ting. For de penge kan du få et weekendophold med kæresten eller købe noget rigtig lækkert til dig selv.


Derfor har mange en for dyr a-kasse

De fleste danskere vælger a-kasse allerede som studerende, fordi det ofte er gratis at være medlem, mens studietiden står på. På dette tidspunkt i livet kan det virke nemmest at vælge den samme a-kasse som sine studievenner, eller den a-kasse som er knyttet til det fag, du læser.

For eksempel findes der særlige a-kasser til pædagoger, el-teknikere, lærere, akademikere og ledere.

Når studietiden er overstået og virkeligheden kalder, tænker du måske ikke nærmere over, hvad du egentlig betaler for din a-kasse. Der er også mange eksempler på danskere, der slet ikke ved, at priserne på a-kasser er forskellige.

Er det på tide at få hovedet ud af busken og tage et fornuftigt valg af a-kasse? Så læs herunder, hvordan du kommer i gang.


Dette er vigtigt, når du vælger a-kasse

Du behøver ikke være medlem af den a-kasse, som har speciale i dit fag. Der findes også a-kasser, som optager alle typer medlemmer på tværs af fag og brancher.

Inden du går på jagt, er det derfor vigtigt, at du gør dig det klart, om a-kassen skal have speciale i netop dit fag.

Vælger du en fagspecifik a-kasse, er den indbyrdes konkurrence på markedet mindre, og derfor risikerer du også at betale mere for din a-kasse. Til gengæld kan det også være nyttigt at modtage rådgivning af en a-kasse, der kender til dit felt. Så her skal du opveje, hvad der er vigtigst for dig.


Sådan skifter du a-kasse

Hvis du finder en bedre og billigere a-kasse end din nuværende, så er det nemt at skifte.

Du skal bare kontakte den a-kasse, du har udset dig og fortælle dem, hvilken a-kasse du har haft indtil da.

Så sørger den nye a-kasse for at opsige din gamle aftale.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.