Annonce
Læserbrev

Besparelser. Hvor er det dog trist

Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Debat: Høringsbrev vedrørende budget 2020

Hvor er det dog trist, at vi i så rigt et land skal spare så meget på kernevelfærd. At vi i vores skønne kommune er kommet dertil, at fine anlægsprojekter overskygger økonomien i vores daginstitutioner.

BUM har i alle årene drevet en sund økonomi, også i besparelsestider, vi har altid kunne være stolte af det arbejde, vi præsterer.

Nu mener vi, at nok er nok.

Vi har forældre, der om morgenen tæller, hvor få voksne, der er til et stort antal børn. Ud fra regeringens politik er det jo ikke så mærkeligt, at de tror, vi kan have en voksen til tre vuggestuebørn og en voksen til seks børnehavebørn, men det er langt fra virkeligheden. BUM´s bestyrelse mener, at den måde Holstebro Kommune sparer på kernevelfærd, er dybt uansvarligt. Ud over de opsigtsvækkende besparelser koster fem barsler i BUM cirka 850.000 kroner. Dette er penge, som vi ikke får refunderet, og som skal lægges oven i de nuværende og kommende besparelser. Bestyrelsen vil gerne påpege, at Holstebro Kommune er en socialdemokratisk ledet kommune, samt at landets statsminister er blevet valgt på, at hun vil være børnenes statsminister. Vi finder det således misvisende, at man starter med at beskære børneområdet med en procent på rammen. Socialdemokratiet har haft fire år i opposition til at planlægge økonomien og finde pengene til deres børnepolitik. Lad os gøre Holstebro Kommune kendt for en velfærdskommune, hvor der ikke spares på ældreområdet, psykiatrien, folkeskoler og de 0-6 årige. Bestyrelsens anbefaling er at stoppe alt besparelse, så vi igen kan drive daginstitution med værdighed. Skulle det mod vores forventning, alligevel komme til besparelser, vil vi gerne gøre opmærksom på, at vi også er nødt til at blive fritaget for mange af de tvungne opgaver, der er lagt ud på institutionerne. Derfor peger vi i det bilag, vi har medsendt til kommunen, på forskellige muligheder, hvor vi mener, der kan findes ressourcer til pasningen af børn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forhåbentlig kun forretten

Efter en vinter med regn, regn og regn - blæst, blæst og blæst. Med oversvømmelser både inde i landet ved vandløbene og ude ved kysterne, er der vist ikke mange, der ikke mener, at klima-debatten er relevant. Det kan vist ikke være på et mere passende tidspunkt, at Klimatorium onsdag kunne holde rejsegilde på Østhavnen i Lemvig. Der kommer forhåbentlig til at ske noget i den bygning, som kan blive rammen om klima-løsninger, så man i Lemvig kan vende klima-udfordringer til en gevinst, hvor der skabes arbejdspladser, økonomi og udvikling ved at være centrum for forskning, der kan give øget befolkningstal og gevinster for det lokale erhvervsliv. Det er selvfølgelig for tidligt at konkludere, om Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand lykkes med denne store satsning. Man er så småt i gang med de første projekter, og når Klimatorium står klar til indvielse i august med klima-topmøde og meget andet, så skal det begynde at vise sig, om det virkelig kan lykkes for en af landets mindste kommuner at blive den store aktør på dette område både lokalt, regionalt, nationalt og internationalt, som er ambitionsniveauet. Det er etape 1, der onsdag var rejsegilde på. Det er et halvt Klimatorium, som først og fremmest er arbejdsplads for Lemvig Vand & Spildevands medarbejdere samt kommunale medarbejdere med plads til studerende og udviklere fra private firmaer, som kan låne et skrivebord her, mens man er med i samarbejder. Den anden halvdel - etape 2 - er det, der rent fysisk vil gøre Klimatorium til en succes. Men den skal bygges af en privat investor, og det skal være med private virksomheder som lejere. Det er slet ikke på plads endnu, og dermed kan man slå fast, at drømmen om, at håndværkerne bare kunne fortsætte med næste etape efter indvielsen af den første, ikke bliver en realitet. Men forhåbentlig sker det ikke så længe efter. Ikke bare fordi man kan få overstået byggerodet på Østhavnen. Men også fordi det er etape 2, der virkelig skal sætte gang i de private initiativer, som man håber så meget på, og så Klimatorium ikke blot ender som en flot bygning, der er halvt færdig og med halvfærdigt ambitionsniveau. Etape 1 er godt, men forhåbentlig kun forretten.

Annonce