Annonce
Læserbrev

Besparelser. Hvor er det dog trist

Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Debat: Høringsbrev vedrørende budget 2020

Hvor er det dog trist, at vi i så rigt et land skal spare så meget på kernevelfærd. At vi i vores skønne kommune er kommet dertil, at fine anlægsprojekter overskygger økonomien i vores daginstitutioner.

BUM har i alle årene drevet en sund økonomi, også i besparelsestider, vi har altid kunne være stolte af det arbejde, vi præsterer.

Nu mener vi, at nok er nok.

Vi har forældre, der om morgenen tæller, hvor få voksne, der er til et stort antal børn. Ud fra regeringens politik er det jo ikke så mærkeligt, at de tror, vi kan have en voksen til tre vuggestuebørn og en voksen til seks børnehavebørn, men det er langt fra virkeligheden. BUM´s bestyrelse mener, at den måde Holstebro Kommune sparer på kernevelfærd, er dybt uansvarligt. Ud over de opsigtsvækkende besparelser koster fem barsler i BUM cirka 850.000 kroner. Dette er penge, som vi ikke får refunderet, og som skal lægges oven i de nuværende og kommende besparelser. Bestyrelsen vil gerne påpege, at Holstebro Kommune er en socialdemokratisk ledet kommune, samt at landets statsminister er blevet valgt på, at hun vil være børnenes statsminister. Vi finder det således misvisende, at man starter med at beskære børneområdet med en procent på rammen. Socialdemokratiet har haft fire år i opposition til at planlægge økonomien og finde pengene til deres børnepolitik. Lad os gøre Holstebro Kommune kendt for en velfærdskommune, hvor der ikke spares på ældreområdet, psykiatrien, folkeskoler og de 0-6 årige. Bestyrelsens anbefaling er at stoppe alt besparelse, så vi igen kan drive daginstitution med værdighed. Skulle det mod vores forventning, alligevel komme til besparelser, vil vi gerne gøre opmærksom på, at vi også er nødt til at blive fritaget for mange af de tvungne opgaver, der er lagt ud på institutionerne. Derfor peger vi i det bilag, vi har medsendt til kommunen, på forskellige muligheder, hvor vi mener, der kan findes ressourcer til pasningen af børn.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Debatniveauet er simpelthen for lavt

Nogle gange er der behov for rabiate og grænsesøgende udtalelser for at få en debat sat i perspektiv. Overdrivelse, karikerede holdninger og provokationer kan lokke ligesindede og modstandere frem og tjener derfor et formål. Og hvis de holder sig inden for lovens rammer, kan vi såmænd også lægge spalteplads til dem. Både i form af redaktionelt behandlede emner, i læserbreve og i kommentarer til vores indhold på nettet. Men der er grænser. Torsdag bragte vi et læserbrev, hvori Jens Kristian Noe fra Holstebro gik helt til grænsen i ulvedebatten. Holdningerne i indlægget står han næppe alene med, men det provokerende budskab affødte primært reaktioner fra folk med den modsatte holdning. Her taler vi om den yderst forsimplede diskussion om "for eller imod ulven". Den diskussion, hvor nuancerede mennesker for længst er stået af, og kun de mindst kompromissøgende står tilbage i hver sin skyttegrav og råber ukvemsord. En absolut værdiløs diskussion. Af den årsag valgte vi at lukke for kommentarer til indlægget på nettet. Det sker sjældent. For vi vil om nogen gerne facilitere en saglig debat om ulven og det skel, den har skabt mellem mennesker efter sin genkomst til vores område. Men vi må ærligt erkende, at netop den debat er svær at være ordstyrer for. Det afholder os naturligvis ikke fra at skrive om ulven og de følelser, der er forbundet med den. Men ingen skal et øjeblik tro, at vi er glade for den interesse vores indhold får alene på baggrund af usaglige kommentarer. Vi vil meget hellere den positive dialog. Og det gælder ikke kun ulven. Så sent som torsdag fik jeg en henvendelse fra en læser, der var utilfreds med, at vi havde optaget et læserbrev om et andet harskt emne. Han opsagde sit abonnement på den baggrund. Vi bringer disse indlæg, fordi de findes og fordi de reflekterer det samfund, vi befinder os i. Men vi er også vidende om, at det ofte er de mest rabiate, der tyer til at sende et læserbrev. Det vil vi gerne lave om på. Derfor skal opfordringen herfra lyde: Send et læserbrev og vis os alle, at debatterne er meget mere nuancerede.

Kultur

Ausumgaard dropper forårsmarkedet

Annonce