Annonce
Struer

Besparelse på udsatte børn er nu endt i markant merforbrug

Peter Vestergaard (R), formand for Struer Kommunes Børne- og uddannelsesudvalg. Arkivfoto: Ole Mortensen
Både på området for forebyggelse og anbringelser af børn stemmer kasseregnskabet rigtig skidt lige nu. Udvalgsformand forsikrer om, at der nok skal blive fundet en løsning.
Annonce

Struer: Det er et par ekstra ret så tunge sten, politikerne fra børne- og uddannelsesudvalget kommer til at møde op med til denne uges budgetseminar for medlemmerne af byrådet.

Det kom frem ved udvalgets ekstraordinære møde mandag - og for dem, som følger området vedrørende udsatte børn i Struer Kommune, formentlig ikke som den helt store overraskelse.

Ifølge orienteringen til politikerne viste en budgetopfølgning i slutningen af februar et forventet merforbrug på 3,6 millioner kroner - fordelt med 2 millioner på forebyggelsesområdet og 1,6 millioner på anbringelsesområdet.

Det blev børne- og uddannelsesudvalget varslet om i april, og det blev besluttet at iværksætte en grundig budgetanalyse af forebyggelses- og anbringelsesområdet.

Den er nu landet og viser, at der på forebyggelsesområdet i 2019 er et forventet merforbrug på 2 millioner kroner og det samme året efter.

På anbringelsesområdet er der i 2019 et forventet merforbrug på 2,5 millioner, hvorefter det i 2020 forventes at være på 1,6 millioner.

Det her skal vi selvfølgelig have dækket ind, og der ligger også et konkret forslag til, hvordan vi løser det.

Peter Vestergaard (R), formand, børne- og uddannelsesudvalget

Annonce

Det skal løses

En del af forklaringen på merforbruget skal findes i budgettet for 2018.

Her besluttede byrådet at reducere anbringelsesbudgettet med 1,15 millioner kroner i 2019 stigende til 2,35 millioner året efter og fremover.

Ligeledes blev det i forbindelse med budget 2017 besluttet at reducere forebyggelsesbudgettet med 1 million kroner med virkning i 2019.

- Da man foreslog at spare på området, havde man anbragt ét barn, og det lå ikke i sol, måne og stjerner, at det ville ændre sig markant, og så skete der det, at det eksploderede. Det steg markant i forhold til det, der var budgetteret med, forklarer Peter Vestergaard (R), som er formand for børne- og uddannelsesudvalget.

På forebyggelsesområdet er forklaringen, at der er lavet flere foranstaltninger af mildere karakter for ikke at skabe så mange anbringelser, og det koster mere.

- Det her skal vi selvfølgelig have dækket ind, og der ligger også et konkret forslag til, hvordan vi løser det, siger Peter Vestergaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Info til vandhunde: Fun Park er åben

Annonce