Annonce
Struer

Beslutning om kabelbane blev udsat

Beslutningen om en kabelbane i Struer trækker ud. Arkivfoto: Axel Schütt

Teknik-, miljø- og klimaudvalget i Struer Kommune skulle onsdag have taget stilling til anlægningen af en kabelbane på havnen. Men beslutningen er blevet udsat, da udvalget skal have hentet flere oplysninger ind.

Annonce

Struer: Drømmen om en kabelbane til wakeboarding og andet vandsjov på havnen i Struer har endnu lange udsigter. Onsdag eftermiddag var sagen på dagsordenen på et møde i teknik-, miljø- og klimaudvalget, og selvom den optog en stor del af mødet, blev der ikke truffet en beslutning.

- Vi har valgt at udsætte den til senere, da der er nogle flere oplysninger vi skal have indhentet, før vi kan træffe en kvalificeret beslutning, fortæller udvalgsformand Marianne Bredal (V).

Vi har valgt at udsætte den til senere, da der er nogle flere oplysninger vi skal have indhentet, før vi kan træffe en kvalificeret beslutning.

Marianne Bredal (V), udvalgsformand
Annonce

Tålmodighed

I sagsfremstillingen på dagsordenen fremgår det, at Holstebro-Struer Havns bestyrelse allerede har godkendt en placering af projektet ved Struer Lystbådehavn, hvilket var noget af det, udvalget skulle tage stilling til.

En kabelbane består af to master placeret henholdsvis på land og i vandet med en højde på omkring ti meter. I mellem udspændes et kabel, som trækker brugerne rundt i anlægget på vandet. Flere, heriblandt bestyrelsen for havnen, har gjort bemærkninger angående bekymringer om støj, og på et høringsmøde i sagen tilbage i august var det også noget af det, der fyldte mest. Brian Højhus fra Hjerm, der er initiativtageren til kabelbanen, er ked af, at det er der, fokus ligger.

- Jeg er selvfølgelig ked af, at det lader til, at nogen har en forkert opfattelse af, hvad banen kan. Det er lidt misforstået, at der er så meget fokus på larm, for den larmer jo ikke. Mange andre steder har de en kabelbane tæt ved beboelse, og der er ingen problemer med larm, siger han.

- Man vil mest bare kunne høre mennesker, der har det sjovt.

Brian Højhus håber stadig, at han kan starte arbejdet med kabelbanen op i marts næste år, så den kan være klar til den kommende sæson, men lige nu må han væbne sig med tålmodighed.

- Selvfølgelig vil det være rart med en afklaring, men jeg respekterer selvfølgelig også, at der er ting, de skal have lov at kigge på, siger han.

Sagen om anlægningen af en kabelbane vil blive taget op på et nyt møde i udvalget sidst i november.

Annonce
Annonce
TTH Holstebro Herrer

TTH besejrede Mors-Thy i tredje test

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce