Annonce
Holstebro

Berygtet problemulv fra Danmark er blevet dræbt syd for grænsen

Modelfoto: Colourbox.

Den danskfødte problemulv GW 924m er død. Allerede den 6. januar blev ulven påkørt og dræbt af en bil ved Gifhorn i Niedersachsen.

Nu viser en DNA-analyse, at det dræbte dyr er den ulv, der sidste år blev frigivet til nedskydning i Slesvig-Holsten, efter flere husdyr bag såkaldt ulvesikre hegn var blevet dræbt i den sydligste ende af delstaten. Det bekræfter miljøministeriet i Hannover, skriver nyhedsbureauet dpa.

Gennem næsten et år lykkedes det ulven at undvige jægerne. Efterfølgende vandrede rovdyret over grænsen til Mecklenburg-Vorpommern, hvor den fortsat var fredet.

Ulven kom til verden i danske Ulfborg i 2017 og vandrede året efter over grænsen, hvor den udløste et sandt blodbad. Mindst 78 husdyr blev dræbt af det danskfødte rovdyr.

Kort efter nytår i år startede så en ny bølge angreb på får i det sydvestlige Slesvig-Holsten. Den skyldige blev identificeret som en ulvehan, der kom fra nabolandet Niedersachsen. Også denne ulv har i mellemtiden forladt delstaten og er søgt over grænsen til Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Øjenåbner: Håndtryk var så vigtigt

Landet over er kommunerne ved at gennemføre de Grundlovsceremonier, man nu skal, for at udlændinge kan blive danske statsborgere. En del af ceremonien er det meget omtalte håndtryk, som har fyldt rigtigt meget. Ikke mindst det jo synliggør, at nogle gerne vil være danskere, men de alligevel ikke er så meget danske, at de vil give håndtryk til en person af det modsatte køn. Undertegnede har derfor hidtil opfattet denne ceremoni som noget symbol-politik, som vi egentlig godt kunne være foruden, da det kun er med til at tydeliggøre de kulturelle og religiøse forskelle, der også er i vort eget samfund. Det var så derfor noget af en øjenåbner at være med til den første Grundlovceremoni på rådhuset i Lemvig, hvor en ukrainsk statsborger ville være dansker efter 16 år i et land, som han vil bo i resten af sine dage og gerne vil være en rigtig del af. Der blev givet håndtryk. Et fast et af slagsen. Og under den efterfølgende hyggesnak med et glas mellem de officielle deltagere og ukraineren og hans fraskilte hustru, så lagde de to ukrainere megen vægt på, at det var en stor oplevelse for dem at være med til denne ceremoni, og ikke mindst håndtrykket var vigtigt for dem. - Det gør, at vi føler, vi bliver personligt modtaget i Danmark, og vi ikke blot får et stykke upersonligt papir. Det her gør, at vi føler os rigtigt velkomne. Det var så noget helt andet end det skriveri, der hidtil har været om det håndtryk. Det blev altså opfattet som noget rigtigt godt og var et vigtigt symbol. Ikke på forskelle, men på ligeværdighed og en velkomst. Og hvorfor blev den fraskilte hustru så ikke også dansker, selv om hun talte stort set perfekt dansk? Hun havde holdninger til blandt andet de goder, det danske demokrati giver. Hun kunne udtrykke, at demokrati er så naturligt for danskerne, at mange slet ikke opfatter, at det er noget, man skal kæmpe for andre steder i verden - også i hendes hjemland. Ændring af regler har gjort, at da hun var under uddannelse for at være en del af det danske samfund, kunne hun ikke leve op til kravene om fuldtidsarbejde i en ubrudt årrække. Så nu må hun vente i mindst tre år yderligere, før hun kan blive dansker. Regler er somme tider for firkantede.

Holstebro

Unge bakker op om Bronxparty

Annonce