Annonce
112

Beredskab kæmper mod vand på Østhavnen

Beredskabet fra Nordvestjyllands Brandvæsen lagde flere sandsække ud foran én af portene i højvandsværnet på Østhavnen i Lemvig for at sikre, at der ikke trængte vand ind. Foto: Jesper Lundsgaard
Sandsække skal holde indtrængende vand tilbage
Annonce

Lemvig: Sent tirsdag eftermiddag kæmpede beredskabet fra Nordvestjyllands Brandvæsen i Lemvig mod en truende oversvømmelse af en del af Østhavnen i Lemvig.

Havvand fra Lem Vig var trængt under mindst én af portene, og en mindre del af havneområdet stod under vand.

- Vi har lagt sandsække på ydersiden og indersiden af porten, og samtidig har vi også dækket nogle regnvandsafløb til, så vandet ikke kan trænge op den vej. Jeg er sikker på, at vi nu har stoppet vandet, siger Birgitte Buskov, der er indsatsleder ved Nordvestjyllands Brandvæsen i Lemvig.

Efter beredskabet havde sikret at der ikke kunne trænge mere vand ind på havnearealet, gik man i gang med at pumpe det indtrængende vand væk igen. Desuden blev der fyldt flere sandsække op, der skulle holde på de presenninger, der dækkede blandt andet afløb af.

Ivan Møller Sørensen, der er formand for Vej og Park i Lemvig Kommune, fortæller, at vandet efter alt at dømme er steget op gennem kloakken og har oversvømmet et mindre areal på indersiden af muren, der ellers skulle holde vandet ude.

- Men der har også været mindre problemer med, at vandet har kunnet sive under porten. Det er dog løst nu ved at lægge en del sandsække foran porten. Det håber og tror vi på holder, siger Ivan Møller Sørensen.

Beredskabet i Lemvig fik hjælp af frivillige fra beredskabet i Holstebro. De havde også taget sandsække med, da man var ved at løbe tør for sandsække i Lemvig.

Også en del af parkeringspladsen på Vesthavnen var sent tirsdag eftermiddag ramt af oversvømmelse. Det gjaldt parkeringsområdet mellem Havnens Hus og Jeka Fish.

Ifølge DMI's prognoser forventes højvandet at toppe omkring klokken 6.30 onsdag morgen. Her er forventningen, at vandet vil stå 179 centimeter over daglig vande.

Vand fra Lem Vig var trængt under porten i højvandsværnet og gav en mindre oversvømmelse på Østhavnen. Beredskabet fik dog tidligt tirsdag aften pumpet det meste vand væk. Foto: Jesper Lundsgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Skuffet Mathiesen fandt aldrig VM-benene

Annonce