Annonce
Holstebro

Bekræftet: Det var en ulv, der dræbte ponyer

Privatfoto
Det var en eller flere ulve, der angreb ponyer ved Sandfær Plantage. Yderligere informationer kan først komme frem på et senere tidspunkt.

Vind: Jørgen Blazejewicz var ikke i tvivl, da han en lørdag i slutningen af september fandt tre døde ponyer - og manglede yderligere to.

Det var ulvens værk, mente han dengang ud fra måden, hvorpå angrebene var fundet sted.

Den mistanke har DNA-analyser nu bekræftet.

- Prøverne har sagt, at det var ulven, bekræfter vildtkonsulent Jens Henrik Jakobsen hos Naturstyrelsen, der tog prøverne.

Derudover er man ikke blevet meget klogere på, om der var tale om én eller flere ulve.

- Hvis prøverne viser sig at være tilstrækkeligt gode, så vil de kunne sige noget om individerne, men den slags kræver mere tid, og de svar vil derfor først komme senere, siger Jens Henrik Jakobsen.

Jørgen Blazejewicz, der er fåreavler og står for naturpleje blandt andet ved Sandfær Plantage mellem Ulfborg og Nørre Felding, har tidligere mistet får i området. Derfor forsøgte han sig kun med hingste. De er mere modstandsdygtige, og der er ikke de samme krav til hegn som med får, lød hans vurdering.

Den vurdering måtte han siden tage i sig igen, og efter angrebet flyttede han ponyerne væk fra området.

- Nu tager vi hestene væk, og så må naturen passe sig selv. Jeg vil ikke mere, og så må vi se, hvad vi gør til foråret, sagde Jørgen Blazejewicz i september.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Uden købere ingen bagmænd

Om det er ny taktik eller bare en tilfældighed, skal være usagt. Men da lokalpolitiet i Holstebro tirsdag fortalte, at det sigtede 31 personer for at have købt euforiserede stoffer hos en lokal hashpusher, kom det kort efter, at politiet begyndte at præsentere 275 borgere i Skive-området for sigtelser for at have købt kokain hos det, der er blevet døbt Porsche-banden. I begge sager er det data fra narkohandlernes telefoner, der har ført frem til de mange købere af narkotika. Sagen fra Skive er naturligvis markant større end den i Holstebro. Men det ændrer sådan set ikke på, at det er en helt igennem fornuftig taktik også at gå synligt og målrettet efter køberne af narko. Selvfølgelig er bagmændene interessante og skal stoppes. Men uden købere var der ingen bagmænd. Uden købere var der ikke et marked for bander og lignende til at tjene styrtende summer på at forsyne unge og gamle med hash, kokain og andre euforiserende stoffer, der plager mange byer og som ødelægger alt for mange liv. Der er simpelthen ingen grund til at frede nogen i den sammenhæng. At det ikke er vanskeligt at skaffe de euforiserende stoffer, vidner de to sager tydeligt om. Stofferne er bare en sms væk. At de benyttes af mange, behøver man blot at slå op i avisen for at sande. I sidste uge blev en blot 16-årig dreng fra Holstebro sigtet for at sælge kokain og onsdag blev fire personer alene i Holstebro anholdt og sigtet for at køre bil under påvirkning af euforiserende stoffer. Narkopåvirkede bilister har for længst overhalet spritbilisterne i statistikkerne - og det er ikke kun unge mænd, der bliver standset med narko i blodet. Det er folk i næsten alle aldersgrupper. Det er ganske alvorligt, og forhåbentligt er de seneste to store aktioner fra Midt- og Vestjyllands Politi med til at sende et klart signal om, at det bestemt ikke er risikofrit at eksperimentere med stoffer, og det kan give både bøder og pletter på straffeattesten. Samtidig må man håbe, at de to aktioner også har givet anledning til en snak om mange spiseborde om brugen af stoffer.

Annonce