Annonce
Holstebro

Bekræftet: Det var en ulv, der dræbte ponyer

Privatfoto
Det var en eller flere ulve, der angreb ponyer ved Sandfær Plantage. Yderligere informationer kan først komme frem på et senere tidspunkt.

Vind: Jørgen Blazejewicz var ikke i tvivl, da han en lørdag i slutningen af september fandt tre døde ponyer - og manglede yderligere to.

Det var ulvens værk, mente han dengang ud fra måden, hvorpå angrebene var fundet sted.

Den mistanke har DNA-analyser nu bekræftet.

- Prøverne har sagt, at det var ulven, bekræfter vildtkonsulent Jens Henrik Jakobsen hos Naturstyrelsen, der tog prøverne.

Derudover er man ikke blevet meget klogere på, om der var tale om én eller flere ulve.

- Hvis prøverne viser sig at være tilstrækkeligt gode, så vil de kunne sige noget om individerne, men den slags kræver mere tid, og de svar vil derfor først komme senere, siger Jens Henrik Jakobsen.

Jørgen Blazejewicz, der er fåreavler og står for naturpleje blandt andet ved Sandfær Plantage mellem Ulfborg og Nørre Felding, har tidligere mistet får i området. Derfor forsøgte han sig kun med hingste. De er mere modstandsdygtige, og der er ikke de samme krav til hegn som med får, lød hans vurdering.

Den vurdering måtte han siden tage i sig igen, og efter angrebet flyttede han ponyerne væk fra området.

- Nu tager vi hestene væk, og så må naturen passe sig selv. Jeg vil ikke mere, og så må vi se, hvad vi gør til foråret, sagde Jørgen Blazejewicz i september.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Moralske investeringer

Det er ganske fornuftigt, at politikerne i økonomiudvalget i Holstebro har valgt at sende et forslag om den fremtidige investeringspolitik til hjørnespark. Der er intet galt med at se på, om man forvalter skatteborgernes penge fornuftigt, og får det afkast, som man kan forvente. Men i oplægget til den nye investeringspolitik ønskede kommunen at forbyde investeringer i alkohol, voksenunderholdning (porno red.), alkohol, tobak, fossile brændstoffer og hasardspil. Det letteste i verden er at sadle en høj hvid hest, og ride ud i offentligheden og moralisere for skatteborgernes penge. Men det kan i den sammenhæng være værd at minde om, at Holstebros moderne historie delvist er skrevet med tobak fra Færchs fabrikker, og en af kommunens største arbejdspladser er stadig kasernen, der i disse tider får nyt materiel for millioner af kroner, der er med til at fastholde og udvikle regimentet. Vi er også alle medejere af Danske Spil via staten, og mon kommunen ville sige nej, hvis Carlsberg ville flytte sit hovedsæde til Holstebro? Det er fint, at kommunen har høje etiske og moralske standarder for sine investeringer, men der er ingen grund til at miste jordforbindelsen af den grund. Kommunen har allerede en investeringspolitik, der skal sikre, at investeringerne overholder FN’s anbefalinger om "Responsible Investment" - ansvarlige investeringer. Det handler om, at man ikke må investere i virksomheder, der lader hån om basale menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder med meget mere. Det må som udgangspunkt være fint. Kommunens opgave er at levere ydelser som skolegang, ældrepleje og meget andet. Det er ikke en kommunalpolitisk opgave at lege investeringspoliti. Når virksomheder driver deres aktiviteter lovligt, er det ikke kommunens ansvar at bedømme dem moralsk. Det risikerer at blive skruen uden ende, hvor politikerne giver sig selv så mange benspænd, at det bliver vanskeligt at forrente borgernes skattepenge på en bare nogenlunde tilfredsstillende måde.

Annonce