Annonce
Holstebro

33 jægere bekæmper mårhunde: Vi skal gøre noget nu, ellers er slaget tabt

Der er brug for mere udstyr og flere frivillige jægere, hvis kampen mod mårhunde skal vindes. Arkivfoto: Jørgen Outzen.
Holstebro Jægerråd har brug for mere økonomisk støtte, hvis de skal have en chance for at komme mårhundene i kommunen til livs.
Annonce

Holstebro: Mårhunden er et større problem, end man lige går og tror. I hvert fald hvis man spørger Holstebro Jægerråd.

Ved hjælp af fælder og vildtkameraer har rådet fundet ud af, at mårhunden er ganske udbredt i kommunen. Derfor forsøger et hold bestående af 33 frivillige jægere at komme dyret til livs.

Siden januar har de nedlagt omkring 150 mårhunde. Rita Sønderby, der er bestyrelsesmedlem i Holstebro Jægerråd, mener ikke, det er urealistisk at nå op på over 200 inden jul.

- Den kan få 15 unger på et kul, så den formerer sig hurtigt. Det er et massivt problem. De æder alt undtagen kronvildt, og for vores fugleliv er det især en stor fjende, siger hun.

Sidste år fik Holstebro Jægerråd 50.000 kroner fra kommunen til at købe det udstyr, der skal bruges i kampen mod mårhunden. Nu har de igen søgt om støtte. Denne gang lyder ansøgningen på 150.000 kroner.

- Hvis ikke vi gør noget ved det nu, så kan vi lige så godt erkende, at slaget er tabt, for de bliver simpelthen for mange ellers, siger Rita Sønderby.

Pengene skal gå til nyt udstyr, så holdet af frivillige kan vokse sig større.

- Hvis jægerne selv skal investere i nyt grej, så tror jeg ikke, de får det gjort. Man skal sætte turbo på, mens der stadig er gejst hos jægerne, siger hun.

Ansøgningen skal drøftes i natur -, miljø- og klimaudvalget den 22. oktober, og selvom der ifølge udvalgsformand Karsten Filsø er bred enighed om, at mårhundene skal bekæmpes, vil han ikke love, at Jægerrådet får, hvad de håber på.

- Vi skal jo spare på vores midler på grund af den situation, kommunen står i, så vi skal hav en snak om, hvorvidt vi kan imødekomme deres ønske. Men jeg vil tro, at vi i hvert fald kan finde noget af beløbet, siger Karsten Filsø, der tvivler på, at kommunen bliver helt fri for mårhunden.

- Det kapløb har vi tabt, tror jeg. Men det betyder ikke, at vi skal lade det stå til. Vi kan jo begrænse skaderne og passe på vores naturlige dyreliv, siger han.

Annonce
Struer

Sammenstød under venstresving

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro For abonnenter

Omtvistede minkgrave: Ny tvivlsom lov kan lovliggøre minkgrave - men måske i strid med grundloven

Annonce