Annonce
Lemvig

Begge læger i Thyborøn stopper

Hans Holmsgaard har meddelt, han går på pension 30. juni næste år, og hans kollega i Thyborøn, Viggo Kragh Jørgensen, er syg og stopper allerede nu. Hans Holmsgaard opfordrer lokalsamfundet til at træde i karakter nu og lægge pres på regionen for at finde en god løsning for læge-dækningen i byen. Arkivfoto: Morten Stricker.
Thyborøn står til sommer uden privat praktiserende læger - den ene stopper allerede nu, mens den anden stopper 30. juni

Thyborøn: Begge praktiserende læger i Thyborøn har nu meddelt regionen, at de stopper, og spørgsmålet er nu, hvordan lægedækningen bliver i Lemvig Kommunes næststørste bysamfund.

Viggo Kragh Jørgensen er i øjeblikket sygemeldt og kommer ikke tilbage på arbejde, og han stopper officielt til nytår. Samtidig har Hans Holmsgaard meddelt regionen, at han planlægger at gå på pension 30. juni 2020.

- Det er tre måneder før, jeg fylder 66 år og bliver folkepensionist. Sidste år var der store vanskeligheder med at kunne få afviklet min sommerferie, og den situation vil jeg ikke stå i igen. Derfor passer det udmærket med 30. juni næste år, siger Hans Holmsgaard.

- Man skal stoppe i tide, mens kræfterne fortsat er der til livet efter pensionen, og inden man når en alder, hvor der bliver talt om, man er blevet for gammel, tilføjer han, og han slår desuden fast, at han ikke har planer om at fortsætte læge-arbejdet, efter han har afviklet sin praksis. Han går på pension.

Hansa Holmsgaard har gjort sit til at få besat de to klinikker i Thyborøn med nye privat praktiserende læger ved at slå muligheden offentlig op.

- Det er jo et godt sted at gå i kompagniskab for læger, da det jo ikke behøver at være en solopraksis, da vi jo er to læger, der stopper. Der er et godt befolkningsgrundlag. Viggo Kragh Jørgensen har 1250 patienter, og jeg har omkring 1630, så det er et godt grundlag for to læger, der gerne vil til et aktivt og attraktivt lokalsamfund, hvor der sker meget. Men det har ikke givet resultat endnu.

Nu er det så op til regionen at finde en løsning. Der har været afløser en del af tiden for Viggo Kragh Jørgensen, mens han har været sygemeldt, mens Hans Holmsgaard har måttet tage sin del af de ekstra patienter i denne periode.

- Hvis ikke der kommer to privat praktiserende læger, der vil tage over, så er det oplagt, at regionen laver en regionsklinik. Man ejer bygningen. Der er to veludstyrede klinikker, og der er et personale, der gerne vil fortsætte. Så det er lige til at gå til. Men det står jo ikke i loven, der skal være en lægeklinik i Thyborøn, så derfor er det vigtigt nu, at lokalområdet træder i karakter, og gør regionen opmærksom på behovet for, at der etableres en regionsklinik. Det er ikke hensigtsmæssigt, hvis man skal køre 25 kilometer for at komme til lægen, når vi taler om en større by og der er en stor arbejdsplads som havnen, hvor der jo jævnligt sker skader, som vi tager os af i dag. Så jeg håber, borgerforening, erhvervsliv, borgere i det hele taget, kommunen, ja, alle, der har glæde af, der er læger i Thyborøn i dag, til at lægge pres på, for at der findes en god løsning for Thyborøn, siger Hans Holmsgaard.

Det er ikke hver dag, thyborønboerne har skullet vænne sig til nye praktiserende læger. Hans Holmsgaard vil have været 32½ år i Thyborøn, når vi når 30. juni næste år, og Viggo Kragh Jørgensen har været i Thyborøn 30½ år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom efter dem. Hårdt

Bedst som man troede, at man havde set det meste, så dukker der endnu en sag op om misbrug af offentlige midler. Denne gang i Forsvaret, hvor anklagemyndigheden mener at kunne bevise, at civile erhvervsdrivende har kunnet bestikke sig til lukrative vedligeholdelseskontrakter betalt af skatteyderne. Sagen - sammen med andre lignende sager - sætter desværre et stort spørgsmålstegn ved, hvor godt det offentlige egentlig har styr på de penge, som borgerne har betroet dem. I Socialstyrelsen kunne Britta Nielsen gennem mange år berige sig selv - og det har udvalgte medarbejdere i Forsvarets Ejendomsstyrelse sandsynligvis også kunnet. To medarbejdere i Forsvaret er allerede tiltalt i en sag, der ligger tre år tilbage. Og yderligere sigtelser kan være på vej i en ny sag, der begyndte med, at en økonomimedarbejder ved et installationsfirma i Holstebro råbte vagt i gevær over for Rigsrevisionen. Midt det mørke og rod som er ved at blive afdækket, kan den tidligere økonomimedarbejder holde hovedet og fanen højt. Det er sandsynligvis takket være ham, at sagerne kommer frem i lyset, så det forhåbentligt bliver muligt også at stille de ansvarlige til ansvar. Desværre ryster sådanne sager ikke bare den enkelte afdeling, hvor svindlen er begået. Den rammer i det her tilfælde hele Forsvaret og alle de mennesker, der er ansat. Det er naturligvis bunduretfærdigt - men mistanken om urent spil er svær at viske bort igen, og derfor er der også kun en løsning, og det er at komme juridisk efter de ansvarlige - og komme efter dem hårdt. Vores samfundsmodel bygger på en høj grad af tillid. Både til hinanden men også til de myndigheder, der forvalter en af verdens højeste skatteprocenter. Forsvinder tilliden, så bliver det både vanskeligere at være borger og myndighed. Heldigvis var det moralske kompas rigtigt indstillet hos den unge mand, der gik til Rigsrevisionen og politiet med sin bekymring. Det kan alle, der læser bare lidt i Rigsrevisionens beretning om sagen, konstatere ved selvsyn.

Annonce