Annonce
Holstebro

Begejstring i byråd for kommende bydel: Den vil tiltrække borgere fra andre steder

Arkitekternes tanker om, hvordan husene vil kunne se ud, og hvordan livet kan udfoldes sig, når den nye bydel Bakkegårdene bygges på det sted, hvor landbrugskolen har ligget. Ill.: Årstiderne Arkitekter
Hel unik ny bydel med landsbypræg og vægt på miljø og fællesskaber er på vej blot to kilometer fra centrum. Det vil vække opsigt og kan tiltrække nye tilflyttere, vurderer politikere.

HOLSTEBRO: Det er med stor optimisme og begejstring, at byrådet nu har sendt en lokalplan i høring for en hel ny og anderledes bydel - eller landsby, som skal ligge på landbrugsskolens tidligere marker ved Skivevej.

Det er et helt privat projekt, og her er der tænkt både på miljø, produktion og hvor affald forvandles til råvarer. Der er lagt op til et stærkt socialt fællesskab, hvor mennesker trives i bydelen, som har som mål at være så miljørigtig og fremtidssikret som overhovedet muligt. Planen er op mod 550 huse i den nye bydel med plads til både høns og egne radiser.

- Det er et meget spændende projekt, hvor der er lagt vægt på bæredygtighed og genanvendelse - og hvor man også producerer fødevarer, som sælges i stedets lokale brugs. Det er lidt tilbage til rødderne, og det er sådan et projekt, der vil kunne tiltrække folk fra andre steder, sagde borgmester H.C. Østerby (S), før byrådet sendte planen i høring.

Annonce

Bakkegårdene - tæt på byen

Også Karsten Filsø (SF) er meget glad for planerne.

- Det er voldsomt spændende, og jeg håber, det er noget, som borgerne vil tage godt imod. Projektet vil indeholde både FN's verdensmål for mennesker og miljø, og hvor alt er bæredygtigt, og hvor der er tænkt på ressourcer, sagde Karsten Filsø.

Det er Brunstad Kristne Menighed, som i dag ejer landbrugsskolen og de tilhørende marker, og det er Årstiderne Arkitekter, som har tegnet projektet med den nye bydel "Bakkegårdene", som ligger ved Skivevej blot to kilometer fra byens centrum.

Byrådsmedlem Pernille Bloch (K) er begejstret for, at private investorer skaber nye bydele i Holstebro.

- Her bliver det flotte bakkede terræn ved landbrugsskolen til en ny bydel. Det er et flot og visionært projekt, hvor der er tænkt på fællesskaber, og det er ekstraordinært positivt for Holstebro, at sådan et område kommer til at ligge hos os, sagde Pernille Bloch.

Området grænser mod øst op til Lægård Bæk og bydelen Hornshøj Øst. Den lokalplan og det nye kommuneplantillæg, som nu kommer i høring, sætter en ramme for bydelen, som skal udvikles i flere etaper, og som forudsætter en privat investor.

Sådan er den overordnede plan for den nye bydel. Området med selve landbrugsskolens bygninger, som ses for oven, indgår ikke i den nye bydel. Ill. Lokalplan/Holstebro Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

Kristian efterlod sig millionformue efter langt og nøjsomt liv - nu får plejehjemmets venner de sidste 720.000 kroner af arven

Holstebro

Se video: Sygeplejersker på gaden for at forklare sig - derfor strejker vi nu

Annonce