Annonce
Kultur

Beethoven, uropførelser og Aladdin a capella

Gruppen Kottos (billedet) slutter Nordvestjysk Musikkreds' 2020-sæson i Holstebro Valgmenighedskirke onsdag den 11. november i selskab med de seks kvindelige a capella sangere fra vokalensemblet GLAS. Pressefoto
Foreningen Nordvestjysk Musikkreds, der har 52 år på bagen, præsenterer seks koncerter i løbet af 2020 og beviser, at der langt fra er groet mos på den gamle forening.

Holstebro: Torsdag den 20. februar åbner Nordvestjysk Musikkreds sæsonen 2020 med to unge, internationalt anerkendte danske musikere.

Det drejer sig om DUO Ventus, som består af Michaela Hansen (fløjte) og Louise Anine Mogensen (klarinet). Duo'en vandt i 2017 P2's førstepris, og i 2019 modtog de Léonie Sonnings talentpris til fortsat kunstnerisk udvikling af unge musikere. Koncerten finder sted på Holstebro Kunstmuseum.

Den 52 år gamle forening, Nordvestjysk Musikkreds, præsenterer i løbet af sæsonen seks koncerter (en af koncerterne finder sted under Klassiske Dage i oktober og er ikke endeligt fastlagt endnu) og DUO Ventura sætter sig altså på den første med deres brede program af både ældre og nyere musik.

Søndag den 15. marts er koncertstedet Holstebro Valgmenighedskirke. Nordvestjysk Musikkreds gør nemlig meget ud af at bruge forskellige lokaliteter i kommunen.

Søndagskoncerten er en eftermiddags-begivenhed, og det er Morten Kargaard Septet, der spiller musik, som kombinerer klangen af det klassiske med det rytmiske i Morten Kargaards egne kompositioner. Der er endda også en uropførelse under koncerten.

Annonce
DUO Ventus åbner ballet torsdag den 20. februar på Holstebro Kunstmuseum. Pressefoto

Beethoven og Aladdin

Mandag den 20. april spiller Trio Perez Inesta om aftenen på Knudsens - sammen med fem unge danske deltagere i den 10. udgave af Holstebro Masterclass. Det er ikke første gang, at trioen er i Holstebro og arbejder med lovende unge musikere. Trioen, der spiller Mozart, Carl Nielsen og Dvorak ved denne lejlighed består af Gala Pérez Inesta (violin), Luis Zorita (cello) samt Claudia Pérez Inesta (klaver).

Søndag den 18. oktober om eftermiddagen er der Beethoven på programmet, når Beethoven Piano Trio spiller på Nørre Vosborg. Trioen består af Grit D. H. Westi (violin), Liv Kelding (cello) og Kristine Thorup (klaver). De får selskab af kgl. kammersanger, tenor Stig Fogh Andersen.

Sæsonen sluttes af i Holstebro Valgmenighedskirke onsdag den 11. november om aftenen med vokalensemblet GLAS, der består af seks kvindelige a-capella sangere og gruppen Kottos, der er sammensat af fløjter, akkordeon, cello og guitar. Koncerten hedder "Aladdins drøm", og består af Carl Nielsens Aladdins drøm, suite fra musikken til Oehlenschlägers skuespil Aladdin, opus 34 og musik af Nikos Skalkottas, Edward Grieg, Rimsky-Korsakov og A. Liadov.

Man kan læse mere på nordvestjyskmusikkreds.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hold fokus på batteritoget

Vi kunne onsdag læse her i avisen om en ny idé med en letbane mellem Vejle og Billund, som skulle erstatte tanken om en jernbaneforbindelse på strækningen. Gevinsten for Vestjylland skulle så være, at når det blev en letbane, så var den uafhængig af jernbanenettet, og dermed ville linjen til Billund ikke være det, der gjorde, at der ikke længere ville være direkte tog fra Struer og Holstebro til hovedstaden. Det vil en jernbaneforbindelse fra Vejle til Billund netop betyde, da alle passagerer fra Vestjylland så skulle skifte i Vejle. Nu er det velkomment med forslag, der sikrer, at der fortsat kan være direkte jernbaneforbindelser på tværs af landet, da det vil fratage mange lysten til at tage toget, hvis man ved, man skal ud i Vejle og vente på et nyt tog, hvor man så skal finde et sæde. Det er den behagelighed, at man kan sætte sig og så først rejse sig, når man er på hovedbanegården eller i lufthavnen, som gør, at det er attraktivt. Det allerbedste ville være, at der også kommer en elektrificering af forbindelsen mellem Struer og Vejle. Man må erkende, at det er tvivlsomt, der nogen sinde findes penge til det. Selv om den løsning fortsat er hovedmålet, så er det klogt, at Struer-borgmester Viggo Lynghøj alternativt arbejder på, at man så i det mindste får indført batteritog mellem Struer og Vejle. De kan kobles på det "almindelige" tog i Vejle, og dermed sidder man på samme sæde hele vejen til hovedstaden. På samme måde retur. Det er den løsning, der bør sættes fokus på, da det er den mest realistiske, hvis man opgiver de dyre elledninger på sporet fra Vejle til Struer. Samtidigt må man også sige, at det er en økonomisk helt urealistisk løsning at lave nye spor til Billund, uanset om det er tog eller letbane. Der er for få passagerer, der vil bruge dem til lufthavn og store arbejdspladser som Lego, fordi afstanden er for kort til, man først vil fragte sig hen til en station i stedet for at tage bilen direkte. Busser kan klare det behov, og dem kan man også sætte batteri på.

Annonce