Annonce
Kultur

Beethoven, uropførelser og Aladdin a capella

Gruppen Kottos (billedet) slutter Nordvestjysk Musikkreds' 2020-sæson i Holstebro Valgmenighedskirke onsdag den 11. november i selskab med de seks kvindelige a capella sangere fra vokalensemblet GLAS. Pressefoto
Foreningen Nordvestjysk Musikkreds, der har 52 år på bagen, præsenterer seks koncerter i løbet af 2020 og beviser, at der langt fra er groet mos på den gamle forening.
Annonce

Holstebro: Torsdag den 20. februar åbner Nordvestjysk Musikkreds sæsonen 2020 med to unge, internationalt anerkendte danske musikere.

Det drejer sig om DUO Ventus, som består af Michaela Hansen (fløjte) og Louise Anine Mogensen (klarinet). Duo'en vandt i 2017 P2's førstepris, og i 2019 modtog de Léonie Sonnings talentpris til fortsat kunstnerisk udvikling af unge musikere. Koncerten finder sted på Holstebro Kunstmuseum.

Den 52 år gamle forening, Nordvestjysk Musikkreds, præsenterer i løbet af sæsonen seks koncerter (en af koncerterne finder sted under Klassiske Dage i oktober og er ikke endeligt fastlagt endnu) og DUO Ventura sætter sig altså på den første med deres brede program af både ældre og nyere musik.

Søndag den 15. marts er koncertstedet Holstebro Valgmenighedskirke. Nordvestjysk Musikkreds gør nemlig meget ud af at bruge forskellige lokaliteter i kommunen.

Søndagskoncerten er en eftermiddags-begivenhed, og det er Morten Kargaard Septet, der spiller musik, som kombinerer klangen af det klassiske med det rytmiske i Morten Kargaards egne kompositioner. Der er endda også en uropførelse under koncerten.

DUO Ventus åbner ballet torsdag den 20. februar på Holstebro Kunstmuseum. Pressefoto
Annonce

Beethoven og Aladdin

Mandag den 20. april spiller Trio Perez Inesta om aftenen på Knudsens - sammen med fem unge danske deltagere i den 10. udgave af Holstebro Masterclass. Det er ikke første gang, at trioen er i Holstebro og arbejder med lovende unge musikere. Trioen, der spiller Mozart, Carl Nielsen og Dvorak ved denne lejlighed består af Gala Pérez Inesta (violin), Luis Zorita (cello) samt Claudia Pérez Inesta (klaver).

Søndag den 18. oktober om eftermiddagen er der Beethoven på programmet, når Beethoven Piano Trio spiller på Nørre Vosborg. Trioen består af Grit D. H. Westi (violin), Liv Kelding (cello) og Kristine Thorup (klaver). De får selskab af kgl. kammersanger, tenor Stig Fogh Andersen.

Sæsonen sluttes af i Holstebro Valgmenighedskirke onsdag den 11. november om aftenen med vokalensemblet GLAS, der består af seks kvindelige a-capella sangere og gruppen Kottos, der er sammensat af fløjter, akkordeon, cello og guitar. Koncerten hedder "Aladdins drøm", og består af Carl Nielsens Aladdins drøm, suite fra musikken til Oehlenschlägers skuespil Aladdin, opus 34 og musik af Nikos Skalkottas, Edward Grieg, Rimsky-Korsakov og A. Liadov.

Man kan læse mere på nordvestjyskmusikkreds.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Faerch kæmper om plastprisen

Struer

Værtshuset Bubsi er nu åbent igen

Struer

Struer er næsten en smittefri ø

Annonce