Annonce
Mindeord

Bedste fik meget ud af livet og sad aldrig stille

Vores bedstemor var kærlig, ordentlig, retfærdig og favnende, skriver børnebørnene om Karen Kristine Vendelbjerg. Privatfoto
Annonce

Mindeord: Mia og Anne Rask Vendelbjerg, København, skriver mindeord om deres bedstemor, Karen Kristine Vendelbjerg, Vinderup.

Den 28. september måtte vi sige farvel til vores elskede bedstemor Karen efter kort tids sygdom. Hun blev 94 år. Lige til det sidste var hun ung af sind, interesseret i at opleve, aktiv og særdeles nærværende. Hun kørte bil indtil for nyligt, sendte sms’er til sine børnebørn og lavede morgengymnastik dagligt. Bedste fik meget ud af livet og sad aldrig stille.

Karen blev født i 1925 og voksede op i Gudum. Hun blev uddannet sygeplejerske og mødte mejeristen Poul, som hun i 2016 kunne fejre krondiamantbryllup med. De to fulgtes ad på livets vej og passede på hinanden, indtil bedstefar gik i forvejen sidste år.

Tre sønner blev født på stribe i begyndelsen af 1950’erne, og senere kom tre svigerdøtre, otte børnebørn og syv oldebørn til. Bedstemor satte meget stor pris på familien. Hun elskede, når de små kom på besøg og kunne stadig som 94-årig kravle rundt på gulvet med dem. Hun var en meget aktiv del af vores liv igennem hele livet, og minder om havregrød og sommerhus, solbærsyltetøj og kortspillet 500, sommerdyp i Limfjorden og fortællinger fra en anden tid står tilbage.

Bedste havde en utrolig stor viden og en fantastisk hukommelse. Hun kunne huske alt – og vidste det meste. Hos bedste kunne vi altid få et godt råd, som virkede. Med sin sygeplejeviden er hun ofte kommet os til undsætning – og var der tvivl om årstal, kendte bedstemor svaret.

Bedstemor var et forbillede. Mest af alt fordi var hun et godt menneske. Interesseret i fællesskabet, i at gøre noget godt for andre og i at hjælpe hvor hun kunne. Bedste tog imod med åbne arme – både sin nære familie og andre, som havde brug for det. Hun var kærlig, ordentlig, retfærdig og favnende. Omsorgsfuld, uselvisk og brokkede sig aldrig.

I lørdags sagde vi farvel til hende i en fyldt kirke i Vinderup. Det er svært at tage afsked med et menneske, som man holder så utrolig meget af, og vi savner hende. Men vi glæder os over alle de minder, som fylder vores hjerter, og vi er taknemmelige for, at bedste fik et indholdsrigt og godt liv og kunne forlade denne verden med et smil på læben.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Benjamin forsvarer sin ph.d.

Coronavirus

Live: Pfizer kan ikke levere - Danmark får 100.000 færre doser i første kvartal

Annonce