Annonce
Mindeord

Bedste fik meget ud af livet og sad aldrig stille

Vores bedstemor var kærlig, ordentlig, retfærdig og favnende, skriver børnebørnene om Karen Kristine Vendelbjerg. Privatfoto

Mindeord: Mia og Anne Rask Vendelbjerg, København, skriver mindeord om deres bedstemor, Karen Kristine Vendelbjerg, Vinderup.

Den 28. september måtte vi sige farvel til vores elskede bedstemor Karen efter kort tids sygdom. Hun blev 94 år. Lige til det sidste var hun ung af sind, interesseret i at opleve, aktiv og særdeles nærværende. Hun kørte bil indtil for nyligt, sendte sms’er til sine børnebørn og lavede morgengymnastik dagligt. Bedste fik meget ud af livet og sad aldrig stille.

Karen blev født i 1925 og voksede op i Gudum. Hun blev uddannet sygeplejerske og mødte mejeristen Poul, som hun i 2016 kunne fejre krondiamantbryllup med. De to fulgtes ad på livets vej og passede på hinanden, indtil bedstefar gik i forvejen sidste år.

Tre sønner blev født på stribe i begyndelsen af 1950’erne, og senere kom tre svigerdøtre, otte børnebørn og syv oldebørn til. Bedstemor satte meget stor pris på familien. Hun elskede, når de små kom på besøg og kunne stadig som 94-årig kravle rundt på gulvet med dem. Hun var en meget aktiv del af vores liv igennem hele livet, og minder om havregrød og sommerhus, solbærsyltetøj og kortspillet 500, sommerdyp i Limfjorden og fortællinger fra en anden tid står tilbage.

Bedste havde en utrolig stor viden og en fantastisk hukommelse. Hun kunne huske alt – og vidste det meste. Hos bedste kunne vi altid få et godt råd, som virkede. Med sin sygeplejeviden er hun ofte kommet os til undsætning – og var der tvivl om årstal, kendte bedstemor svaret.

Bedstemor var et forbillede. Mest af alt fordi var hun et godt menneske. Interesseret i fællesskabet, i at gøre noget godt for andre og i at hjælpe hvor hun kunne. Bedste tog imod med åbne arme – både sin nære familie og andre, som havde brug for det. Hun var kærlig, ordentlig, retfærdig og favnende. Omsorgsfuld, uselvisk og brokkede sig aldrig.

I lørdags sagde vi farvel til hende i en fyldt kirke i Vinderup. Det er svært at tage afsked med et menneske, som man holder så utrolig meget af, og vi savner hende. Men vi glæder os over alle de minder, som fylder vores hjerter, og vi er taknemmelige for, at bedste fik et indholdsrigt og godt liv og kunne forlade denne verden med et smil på læben.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er bare kaos

Nu nærmer tiden sig, hvor de skal til at findes en afgørelse på Brexit i Storbritannien, og man kan jo kun konstatere, at der stort set er kaos i det politiske system i det britiske parlament. Sjældent har en parlamentarisk uoverskuelig situation været udstillet så tydeligt, som det sker i øjeblikket, og det kan godt være, at debatterne i Underhuset er særdeles underholdende. Men konstruktive er de under ingen omstændigheder, og der er tilsyneladende ingen, der føler et ansvar for at finde en demokratisk afgørelse. Det kunne hænge sammen med det valgsystem med kun én vinder i hver valgkreds, som man praktiserer i det britiske, og det gør, at der er kold luft mellem partier og kandidater. Det er i en en sådan situation, man priser sig lykkelig for det danske demokrati, hvor vi da kan komme ud for meget, der giver politiker-lede. Men der findes som regel altid en forhandling og en løsning. Her hjælper det, at der er en god tone mellem politikere og partier, så selv om tonen kan - og skal - være skarp, så er der respekt for hinandens synspunkter, og der er venskaber på tværs af partiskel. Ja, det siges jo, at de værste politiske fjender, man har, de kommer fra ens eget parti, fordi man kæmper om de interne positioner. Det har vi jo været vidner til her efter valget, når vi lige kigger på Venstre. Det vigtige for Danmark og EU er, at det britiske kaos ikke breder sig til kontinentet. Så længe briterne ikke kan blive enige, så er det vel ok at udskyde Brexit endnu en gang. Men det er ikke en sjov situation for danske virksomheder og ikke mindst fiskere, at vi stå i denne situation, hvor man nødvendigvis må forberede sig på noget, man ikke ved, hvor ender. Som du kunne læse i vores søndagsavis, så er den helt gal for fiskerne, da de om få uger kan være forment adgang til britiske farvande, hvor en stor del af fiskeriet foregår. Det giver kamp om de resterende fiskepladser og indtægtsnedgang.

Annonce