Annonce
Mindeord

Bedste fik meget ud af livet og sad aldrig stille

Vores bedstemor var kærlig, ordentlig, retfærdig og favnende, skriver børnebørnene om Karen Kristine Vendelbjerg. Privatfoto

Mindeord: Mia og Anne Rask Vendelbjerg, København, skriver mindeord om deres bedstemor, Karen Kristine Vendelbjerg, Vinderup.

Den 28. september måtte vi sige farvel til vores elskede bedstemor Karen efter kort tids sygdom. Hun blev 94 år. Lige til det sidste var hun ung af sind, interesseret i at opleve, aktiv og særdeles nærværende. Hun kørte bil indtil for nyligt, sendte sms’er til sine børnebørn og lavede morgengymnastik dagligt. Bedste fik meget ud af livet og sad aldrig stille.

Karen blev født i 1925 og voksede op i Gudum. Hun blev uddannet sygeplejerske og mødte mejeristen Poul, som hun i 2016 kunne fejre krondiamantbryllup med. De to fulgtes ad på livets vej og passede på hinanden, indtil bedstefar gik i forvejen sidste år.

Tre sønner blev født på stribe i begyndelsen af 1950’erne, og senere kom tre svigerdøtre, otte børnebørn og syv oldebørn til. Bedstemor satte meget stor pris på familien. Hun elskede, når de små kom på besøg og kunne stadig som 94-årig kravle rundt på gulvet med dem. Hun var en meget aktiv del af vores liv igennem hele livet, og minder om havregrød og sommerhus, solbærsyltetøj og kortspillet 500, sommerdyp i Limfjorden og fortællinger fra en anden tid står tilbage.

Bedste havde en utrolig stor viden og en fantastisk hukommelse. Hun kunne huske alt – og vidste det meste. Hos bedste kunne vi altid få et godt råd, som virkede. Med sin sygeplejeviden er hun ofte kommet os til undsætning – og var der tvivl om årstal, kendte bedstemor svaret.

Bedstemor var et forbillede. Mest af alt fordi var hun et godt menneske. Interesseret i fællesskabet, i at gøre noget godt for andre og i at hjælpe hvor hun kunne. Bedste tog imod med åbne arme – både sin nære familie og andre, som havde brug for det. Hun var kærlig, ordentlig, retfærdig og favnende. Omsorgsfuld, uselvisk og brokkede sig aldrig.

I lørdags sagde vi farvel til hende i en fyldt kirke i Vinderup. Det er svært at tage afsked med et menneske, som man holder så utrolig meget af, og vi savner hende. Men vi glæder os over alle de minder, som fylder vores hjerter, og vi er taknemmelige for, at bedste fik et indholdsrigt og godt liv og kunne forlade denne verden med et smil på læben.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det var kun de pæne ord

I de seneste år har folketingspolitikerne fra mange partier nærmest stået i kø ved Høfde 42, hvor de har lovet, at der skulle ske noget, og de ville foreslå, der skulle mange penge af til oprensningen. På samtlige vælgermøder på Lemvigegnen op til det seneste folketingsvalg var der ikke et eneste parti, der ikke mente, der skulle sættes penge af, og det skulle være nu. Ikke mindst partier, som i dag er en del af regeringsgrundlaget, har været i offensiven for at fortælle, at her var de i front, og de ville arbejde for pengene til ikke blot Høfde 42, men alle generationsforureningerne i Danmark. Så kom finanslovforslaget. Og hvad indeholdt det? Ikke en krone til Høfde 42 endsige til andre af generationsforureningerne. Skuffende må man sige - ja, vel nærmest utroværdigt. Når man nu har fået magt til at gøre, som man har agt, så er det sølle, at man prioriterer anderledes, end hvad man har sagt, da det gjaldt om at skaffe stemmer til valget. Men det viser endnu en gang, at når det kommer til toppolitik på Christiansborg, så fylder det ikke meget, hvad der optager sindene i de dele af landet, der ligger langt væk fra Christiansborg. Derfor er man måske heller ikke så overrasket. Høfde 42-problematikken er flere gange tidligere sendt til hjørnespark, når der skulle findes penge - uanset de mange gyldne ord, der er blevet sagt på forhånd. Men måske troede man mere på det denne gang, fordi også Region Midtjylland havde taget teten og sat penge af til, at nu skal der ske noget, inden klimaudfordringerne gør, at depotet bliver oversvømmet med flere storme og stigende vandstand. Men heller ikke regionsrådsmedlemmerne kunne påvirke deres egne partiers topfolk til at prioritere det at få ryddet op. Og hvad lyder svaret så, når man spørger politikerne om, hvad der nu skal ske? Jo, de vil arbejde hårdt på, det kommer på næste års finanslov. Hvem er det lige, der vil tro på, at det så vil ske? Det kræver en ualmindelig stor optimisme.

Erhverv

Ny chef i spidsen for lokal bank

Annonce