Annonce
Holstebro

Bedre mobildækning til Sørvad

Nu skulle der angiveligt være bedre mobildækning på vej til Sørvad og lokalområdet omkring dens brugere. Arkivfoto
Med to nye mobilmaster kommer der nu bedre mobildækning i og omkring Sørvad.

Sørvad: Det er aldrig lige nemt at opnå dækning på sin mobiltelefon, når man er bosat i området mellem Aulum og Sørvad. Det kan blandt andre byrådsmedlem i Herning Kommune Jens-Bernhard Knudsen (V) skrive under på.

Han har flere gange måttet gå udenfor - ud til hjemmets hushjørne - for at få signal på sin telefon.

Og ser man på blandt andet Telenors dækningskort online, står området da også som et af de steder i landet, hastigheden på data-forbindelsen er lavest.

Men nu er der muligvis godt nyt på vej til områdets brugere af mobilnettet. For der er to nye mobilmaster på vej. Byrådspolitikeren har selv lagt jord til den ene:

- Normalvis er det jo kommunen, der finder et areal til masterne, men herude havde de ikke nogen arealer, der var deres egne, så firmaet der stiller masterne op, kontaktede mig for at høre, om det var noget, de kunne stille op på min jord, forklarer lokalpolitikeren om den mast, der nu står til at blive rejst nær hans ejendom ved Aulumvej 14. En mast mere kommer op ved Ørnhøj.

Masten kommer til at stå 4-500 meter fra politikerens bopæl:

- Jeg får ikke rigtigt noget ud af det selv, men vil man have, at tingene skal fungere, så skal der jo noget som det her op at stå, siger han.

Beslutningen om at give tilladelse til de to mobilmaster er lige nu sendt i offentlig høring. Den slutter i midten af august, og er der ikke nogen indvendinger fra de lokale borgere, så skulle der angiveligt snart være bedre dækning på vej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Overskud, der ikke kan beskattes

Man skal nærmest have et hjerte af sten, hvis man ikke kan blive bare lidt glad i låget af gårsdagens historie om de 350 ældre borgere, der var til julefrokost med steg, sild, Richard Ragnvald og brune kartofler. Er man i tvivl om, hvorvidt det var en succes, der skabte glæde blandt de ældre, skal man bare se på de medfølgende fotos, der er en sand eksplosion af glæde. Deltagerne var alle "brugere" af Kær.dk, Privathjælpen og TKC Mad, der havde lavet julefrokosten for deres private kunder, der i det daglige får leveret pleje, omsorg eller mad - og som sådan kan man godt kalde det "kundepleje" og "loyalitetsopbyggende". Man kan også bare lade mundvigene vende opad og anerkende, at de ældre faktisk havde en dejlig og festlig dag sammen med andre ligesindede - hvilket man alt for sjældent hører om. Når der kommer historier fra ældre- og plejesektoren er det oftest rædselsberetninger om dårlig bemanding, uværdige forhold med for få bade og borgere, der må finde sig i først at blive taget op ad sengen til middag af et evigt skiftende personale, der sætter dagsordenen. Der er næppe megen tvivl om, at mange kommuner enten ikke har prioriteret ældreservicen højt nok eller for længe har ignoreret den demografiske udvikling, og dermed ikke i tide har taget højde for det stigende pres på ældresektoren. Og der er næppe heller tvivl om, at man mange steder i ældresektoren vil have gavn af at være nogle flere hænder. Men historien om julefrokosten viser bare også, at alt ikke drejer sig om flere penge. De ansatte i de tre firmaer bag arrangementet bruger deres fritid på at servere og sikre, at julefrokosten kan afholdes. Det er et udtryk for både arbejdsglæde og nærvær. Det er overskud af den slags, som heldigvis ikke kan beskattes, men som der er så meget brug for. Det gælder både i forhold til at rekruttere personale til ældreplejen, og det gælder i forhold til troen på, at alt ikke bare kan måles og tidssættes i et kommunalt Excel ark. Godt gået.

Annonce