Annonce
Struer

Bedre end de fleste til at få flygtninge i job

Arkivfoto: Morten Stricker.

Jobcenter Struer er blevet markant bedre til at få flygtninge i arbejde.

Struer: Struer Kommune får en samlet bonus på 725.000 kroner fra staten for at have fået 29 flygtninge i arbejde i løbet af 2017.

- Tallene viser, at de har gjort det godt på Jobcenter Struer. Struer Kommune er en af de bedste i landet til at få flygtninge i arbejde, og det kan vi kun være tilfredse med, mener formanden for social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget i Struer Kommune, Grethe Hestbech (SF).

Alt i alt var der i fjerde kvartal af 2017 en samlet gruppe på 237 flygtninge og famliesammenførte familiemedlemmer til flygtninge i Struer Kommune.

56 af disse var i beskæftigelse i minimum 190 timer i løbet af de sidste tre måneder af 2017.

Dette svarer til en beskæftigelsesprocent på 23,6, hvilket er højere end landsgennemsnittet på 21,4 procent.

I Nordvestjylland er det kun Lemvig, der har en højere andel af flygtninge i arbejde med en beskæftigelsesprocent på 26,3. I Holstebro ligger de under landsgennemsnittet med en beskæftigelsesprocent blandt flygtninge og de familiesammenførte familiemedlemmer, som er kommet til landet på 20,9.

I Struer Kommune er der tale om en markant bedre beskæftigelsesprocent blandt flygtninge end for bare et år siden.

Dengang lå Struer Kommune under landsgennemsnittet.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kuk i den kommunale økonomi

I løbet af den kommende måneds tid vil byrådspolitikerne i alle de tre nordvestjyske kommuner træffe en lang række beslutninger, som vil få afgørende indflydelse på din hverdag, når der skal lægges budgetter for den kommunale husholdning i 2020 og frem til 2023. I Struer sker det, når byrådet i løbet af de kommende par dage er samlet til et budgetseminar, hvor de kommer til at bokse med regneark og budgetter for alt det, der har indflydelse på din hverdag. Det er alt fra hullerne i fortovet til plejen af dine børn eller dine forældre. Udgifter til skoler og driften af kulturinstitutioner, investeringer og anlægsudgifter, hvis der skulle være ønsker om for eksempel nye omklædningsrum i den lokale boldklub. Det kan derfor virke en smule paradoksalt, at den kollektive opmærksomhed i langt højere grad er rettet mod landsdækkende temaer som for eksempel formandsskiftet i Venstre. Det er byrådspolitikerne, du skal henvende dig til, hvis det er forhold i din hverdag, det gælder. Det helt store spørgsmål er så, om de har mulighed for at indfri dine ønsker. Nationalbankens direktør, Lars Rohde, udtalte i går, at den danske økonomi er både robust og inde i et historisk opsving. Samfundsøkonomien kører på skinner med lav rente, kun ganske få arbejdsløse og lav inflation, så du får mere og mere for pengene. I den kommunale økonomi ser det bare anderledes dystert ud for byrådspolitikerne i både Struer og Holstebro. Dybøl Mølle maler ikke helt, som den skal, når det gælder fordelingen af de kollektive goder og bidragene til fællesskabet, og kommunerne kæmper for at få enderne til at nå sammen. I Holstebro har det medført, at der nu er fremsat konkrete forslag om en skattestigning på 0,3 procent. I Struer vil borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) ikke afvise tanken om at bevæge sig i samme retning. Udgangspunkt må dog stadigvæk være, at politikerne sikrer sig, at borgerne kan føle sig trygge ved de kommunal velfærdsydelser uden at skulle dreje skatteskruen yderligere i bund.

Annonce