Annonce
Struer

Bedre end de fleste til at få flygtninge i job

Arkivfoto: Morten Stricker.

Jobcenter Struer er blevet markant bedre til at få flygtninge i arbejde.

Struer: Struer Kommune får en samlet bonus på 725.000 kroner fra staten for at have fået 29 flygtninge i arbejde i løbet af 2017.

- Tallene viser, at de har gjort det godt på Jobcenter Struer. Struer Kommune er en af de bedste i landet til at få flygtninge i arbejde, og det kan vi kun være tilfredse med, mener formanden for social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget i Struer Kommune, Grethe Hestbech (SF).

Alt i alt var der i fjerde kvartal af 2017 en samlet gruppe på 237 flygtninge og famliesammenførte familiemedlemmer til flygtninge i Struer Kommune.

56 af disse var i beskæftigelse i minimum 190 timer i løbet af de sidste tre måneder af 2017.

Dette svarer til en beskæftigelsesprocent på 23,6, hvilket er højere end landsgennemsnittet på 21,4 procent.

I Nordvestjylland er det kun Lemvig, der har en højere andel af flygtninge i arbejde med en beskæftigelsesprocent på 26,3. I Holstebro ligger de under landsgennemsnittet med en beskæftigelsesprocent blandt flygtninge og de familiesammenførte familiemedlemmer, som er kommet til landet på 20,9.

I Struer Kommune er der tale om en markant bedre beskæftigelsesprocent blandt flygtninge end for bare et år siden.

Dengang lå Struer Kommune under landsgennemsnittet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce