Annonce
Struer

Beboerne skal have fri adgang til mad

Formanden for social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget i Struer Kommune havde forståelse for personalet på Midtbyens Botilbud, da han kunne fortælle, hvordan Socialtilsyn Midt havde påtalt, at der var lås på køleskabet. Arkivfoto: Morten Stricker
Fødevarestyrelsen har anbefalet, at der blev sat lås på køleskabet. Socialtilsyn Midt kræver fri adgang for beboerne og låsen væk.

Struer: - De gjorde det i den bedste mening, sagde formanden for social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget i Struer Kommune, John Christoffersen (S), da han kunne fortælle det samlede byråd, at Socialtilsyn Midt havde bemærket, at personalet på Midtbyens Botilbud i Bjerggade havde sat lås på køleskabet.

Socialtilsyn Midt havde under et uanmeldt tilsynsbesøg bemærket, at beboerne altid skal have fri adgang til mad og drikke - og også fra køleskabet.

Ledelsen på Midtbyens Botilbud kunne forklare de tilsynsførende fra Socialtilsyn Midt, at en borger i afdelingen har kroniske stafylokokker, og at det var på anbefaling fra Fødevarestyrelsen, at der var sat lås på køleskabet.

- De gjorde det af hensyn til hygiejnen, konstaterede John Christoffersen, da han gjorde rede for forløbet i byrådet.

Annonce

De gjorde det af hensyn til hygiejnen.

John Christoffersen (S), formand, social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget, Struer Kommune

Et kompromis

Men besøget af Socialtilsyn Midt førte altså til en kollision mellem to forskellige offentlige instanser, som fører tilsyn med, at alt går forsvarligt for sig på blandt andet de offentlige institutioner som Midtbyens Botilbud, og Socialtilsyn Midt var da heller ikke afvisende over for en afvejning af hensynet til hygiejnen og beboernes frie adgang til forsyninger i det omtridte køleskab.

Ledelsen på Midtbyens Botilbud kunne forsikre socialtilsynet om, at beboerne altid kunne henvende sig til personalet og få køleskabet låst op, så de kunne få mad.

Men dette var så ikke godt nok for tilsynet, og John Christoffersen kunne i byrådet forklare, at der var indgået et kompromis, så der var fri adgang til køleskabet, men stadigvæk enkelte skuffer og kasser i skabet, som er aflåste.

Tæt på topkarakter

Dette blev så også den eneste plet på tilsynsrapporten.

Generelt var Socialtilsyn Midt særdeles positive i bedømmelsen af bostedet i Struer, hvor der er plads til i alt 31 fordelt på tre afdelinger.

Efter en bedømmelse af en lang række forhold på en skala fra 0-5 endte Midtbyens Bosted ud med et gennemsnit på 4,7.

- Det var meget tæt på at være helt toppen, konstaterede John Christoffersen uden at det førte til yderligere debat på byrådsmødet tirsdag aften.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Gymnasiet må afskedige to undervisere

Leder For abonnenter

Læserbrev oversvømmer kommunens hjemmeside

Overskriften her er måske nok en stramning. Faktisk findes der kun et enkelt læserbrev på Holstebro Kommunes hjemmeside, men det er også nok til, at man må løfte et øjenbryn og undre sig. Under overskriften "Meninger om Storå oversvømmer dagbladets artikler" skriver kommunens natur- og miljøchef Torben Mølgaard om planerne for at sikre Holstebro mod oversvømmelser og adresserer samtidig nogle af de holdninger og kritikpunkter, forskellige borgere har rejst i artikler i denne avis. Indlægget præsenteres på kommunens hjemmeside netop som et læserbrev, og samme læserbrev har Torben Mølgaard sendt til avisen, som bragte det i sin fulde længde søndag. I avisen er det utvivlsomt et partsindlæg i en debat. Ovenikøbet et indlæg fra en person, som kan udtale sig om emnet med en overbevisende tyngde i kraft af sin stilling. Et meget velkomment læserbrev. Men skal det også opfattes sådan på kommunens hjemmeside? Altså som Torben Mølgaards holdning til debatten og til den kritik, visse kilder har rettet mod kommunens kamp mod oversvømmelserne? Det er svært at se det som andet. Og det åbner for en interessant diskussion: Kan enhver borger nu få adgang til forsiden af kommunens hjemmeside for at debattere aktuelle emner? Kan man få adgang til at bringe et læserbrev, hvis det er kommunens sagsbehandling, man er utilfreds med, eller gælder det kun, hvis det er avisens dækning af en sag, man er uenig i? Gælder muligheden for at få optaget sit læserbrev på kommunens hjemmeside alle, eller skal man være chefansat ved kommunen for at opnå det privilegium? Læserbrevsskribenten tager i sin tekst Holstebro Kommune til indtægt for indholdet med formuleringen: "...så finder Holstebro Kommune, at der er nogle påstande og meninger om mulige løsninger, som ikke kan stå uimodsagt." Måske er der således blot tale om en uheldig håndtering af begrebet læserbrev. Det er måske i virkeligheden information fra kommunen og ikke holdninger fra Torben Mølgaard. Forvirringen er stor, om end vi nu ved, at natur- og miljøchefen er uenig i visse holdningerne til sagen.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];