Annonce
Struer

Beboerne skal have fri adgang til mad

Formanden for social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget i Struer Kommune havde forståelse for personalet på Midtbyens Botilbud, da han kunne fortælle, hvordan Socialtilsyn Midt havde påtalt, at der var lås på køleskabet. Arkivfoto: Morten Stricker
Fødevarestyrelsen har anbefalet, at der blev sat lås på køleskabet. Socialtilsyn Midt kræver fri adgang for beboerne og låsen væk.
Annonce

Struer: - De gjorde det i den bedste mening, sagde formanden for social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget i Struer Kommune, John Christoffersen (S), da han kunne fortælle det samlede byråd, at Socialtilsyn Midt havde bemærket, at personalet på Midtbyens Botilbud i Bjerggade havde sat lås på køleskabet.

Socialtilsyn Midt havde under et uanmeldt tilsynsbesøg bemærket, at beboerne altid skal have fri adgang til mad og drikke - og også fra køleskabet.

Ledelsen på Midtbyens Botilbud kunne forklare de tilsynsførende fra Socialtilsyn Midt, at en borger i afdelingen har kroniske stafylokokker, og at det var på anbefaling fra Fødevarestyrelsen, at der var sat lås på køleskabet.

- De gjorde det af hensyn til hygiejnen, konstaterede John Christoffersen, da han gjorde rede for forløbet i byrådet.

De gjorde det af hensyn til hygiejnen.

John Christoffersen (S), formand, social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget, Struer Kommune

Annonce

Et kompromis

Men besøget af Socialtilsyn Midt førte altså til en kollision mellem to forskellige offentlige instanser, som fører tilsyn med, at alt går forsvarligt for sig på blandt andet de offentlige institutioner som Midtbyens Botilbud, og Socialtilsyn Midt var da heller ikke afvisende over for en afvejning af hensynet til hygiejnen og beboernes frie adgang til forsyninger i det omtridte køleskab.

Ledelsen på Midtbyens Botilbud kunne forsikre socialtilsynet om, at beboerne altid kunne henvende sig til personalet og få køleskabet låst op, så de kunne få mad.

Men dette var så ikke godt nok for tilsynet, og John Christoffersen kunne i byrådet forklare, at der var indgået et kompromis, så der var fri adgang til køleskabet, men stadigvæk enkelte skuffer og kasser i skabet, som er aflåste.

Annonce

Tæt på topkarakter

Dette blev så også den eneste plet på tilsynsrapporten.

Generelt var Socialtilsyn Midt særdeles positive i bedømmelsen af bostedet i Struer, hvor der er plads til i alt 31 fordelt på tre afdelinger.

Efter en bedømmelse af en lang række forhold på en skala fra 0-5 endte Midtbyens Bosted ud med et gennemsnit på 4,7.

- Det var meget tæt på at være helt toppen, konstaterede John Christoffersen uden at det førte til yderligere debat på byrådsmødet tirsdag aften.

Annonce
Annonce
Lemvig

Stjal brevpapir til bedrageriforsøg

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Syv ting skal fikses, før Holstebro Idrætspark er klar til divisionsfodbold: Formand håber, det giver anledning til at fikse endnu flere

Holstebro

Udvalg vil ikke fyre: Millioner til SOSU-elever skal findes i budgetforhandlinger

Coronavirus

Live: Ingen enighed efter timelange forhandlinger om næste fase af genåbning

Holstebro

Stak af med pengekassen

Annonce