Annonce
Indland

Beboere på coronaramt plejecenter i Hjørring er nu raske

Et plejecenter i Hjørring været ramt af coronavirus. De bekræftede smittede er nu raske ifølge DR Nordjylland.

Coronasmitten er på tilbagetog på plejecenteret Vendelbocenteret i Hjørring.

De 15 beboere, der har været smittede, siden en medarbejder for fire uger siden blev konstateret smittet, er nu blevet meldt raske.

Det skriver DR Nordjylland, der har talt med Leif Serup, som er direktør for Sundheds-, Ældre- og Handicapforvaltningen i Hjørring Kommune.

Mens alle de bekræftede smittede beboere nu er raskmeldte, gælder det dog ikke for alle de ansatte, der er bekræftet smittede.

Her er 23 raskmeldte ud af de 32 ansatte, som er bekræftet smittede med Covid-19, skriver DR Nordjylland.

For en uge siden var 17 raskmeldte, mens 15 medarbejdere med en positiv coronatest var hjemsendte.

Hjørring Kommune har i juni oplevet et lokalt udbrud af coronasmitte, som har fundet vej til flere skoler og en minkfarm.

Det kom også frem, at en person fra minkfarmen havde sin gang på plejecenteret, og smitten viste sig også at være på centeret.

I alt tre beboere, som har været testet positive for coronavirus, er afgået ved døden de seneste par uger.

Udbruddet fik Hjørring til at iværksætte en omfattende test af i alt 530 beboere på kommunens plejecentre. De er blevet testet to gange.

Der har også været indført midlertidige restriktioner på plejecentrene, som dog løbende er blevet hævet.

Det lokale smitteudbrud betød, at Hjørring Kommune en overgang skilte sig ud fra landets øvrige kommuner med flere end 50 nye smittetilfælde per 100.000 indbyggere.

Det har dog siden ændret sig, og i slutningen af juni fik det kommunen til at ophæve de midlertidige restriktioner på plejecentrene.

- Der er således ikke en større risiko ved at gå på stranden i Løkken end ved at gå en tur på Strøget i København, lød det 26. juni fra kommunaldirektør Tommy Christiansen i forbindelse med ændringen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

Kristian efterlod sig millionformue efter langt og nøjsomt liv - nu får plejehjemmets venner de sidste 720.000 kroner af arven

Holstebro

Se video: Sygeplejersker på gaden for at forklare sig - derfor strejker vi nu

Annonce