Holstebro

Beboer i Halgård: - Det er træls, at vi skal lave om

Louise Brogaard synes, det er træls, at de er nødt til at lave om i deres have, fordi en ny lokalplan kommer ikke til at omfatte seks huse, som skal lovliggøre deres huse fysisk. Foto: Morten Stricker
En af de beboere i Halgård, som ifølge indstillingen fra Teknik og Miljø, skal sørge for en fysisk lovliggørelse er, er Louise Brogaard og hendes familie.

HOLSTEBRO: Det er træls, at de bliver nødt til at lave om i haven, men de er glade for, at det ikke påvirker huset. Sådan lyder det fra Louise Brogaard, som bor i et af de seks huse i Halgård, som formentlig får påbud om at lave om på deres terrænregulering.

- Det er godt, at vi ikke skal lave om inde i huset, det er vi virkelig glade for. Hvordan vi helt konkret løser det i haven, ved jeg ikke helt, siger Louise Brogaard.

Hun og hendes familie har terrænreglueret haven, så den kunne blive anvendeligt. De har forsøgt at sørge for, at det falder ind i de naturlige omgivelser, så det ikke er til gene for de øvrige naboer.

- På tre sider af huset er der vandingsbælte, som skal lede vand væk, derfor grænser vores grund kun op til en enkelt nabo, siger Louise Brogaard.

De flyttede ind i deres nye hus på Under Hvidtjørnen sidste sommer, og de er glade for at bo i området. Louise Brogaard forstår dog ikke helt, hvordan argumentet om at udsigten skal bevares kan bruges.

- Vi kigger lige ind i en stor række huse i to etager, så jeg kan ikke rigtigt se, hvordan vi får bevaret vores udsigt, eller hvordan andre kan få ødelagt deres udsigt, siger hun.

Hun fortæller, at selvom familien ikke har lagt sig fast på, hvad man gør endnu, så har de overvejet at få anlagt en trampolin.

Problemerne i Halgård vedrører blandt andet støttemure, flisegange og terrænregulering. Seks huse er ikke omfattet af en ny lokalplan. De skal lovliggøre deres huse fysisk. Foto: Morten Stricker

Udover skel

Sagen begyndte i foråret, da Holstebro Kommune blev opmærksomme på, at der i Halgård var blevet terrænreguleret mere, end det der var tilladt ifølge lokalplanen.

Helt konkret drejede det sig om 27 huse, som alle havde forhold, der ikke var omfattet af den gældende lokalplan.

- Vi har først anlagt vores have i år, selvom vi flyttede ind sidste sommer. Vi var netop meget i tvivl om, hvad vi helt konkret skulle gøre, siger Louise Brogaard

Selvom der er vedtaget en ny lokalplan for området, som har reddet 19 af husejerne, så er der stadig seks huse, som har forhold Teknik og Miljøforvaltningen vurderer ikke kan omfattes af den gældende lokalplan, og derfor er de nødt til at blive lovliggjort ved, at man bygger om.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

DNA-test fastslår: Det var en ulv som dræbte stor kvie ved Råsted

Ulfborg/Vemb

Medlemmerne flygtede efter sag om grusvej: Nu ser det lysere ud for MC-klubben

Fodbold For abonnenter

Sådan skal HB forlænge det forrygende forår

112

Brød ind i friluftsbadet og stak af med pengene

Struer

Klar til første spadestik til kunstgræsbane

Holstebro

Brugs udsat for røveri: Blev truet med 'pistol'

Struer For abonnenter

SE VIDEO: Heines helt store motorcykeleventyr - der stod 'danger' på GPS'en

112

Vej kortvarigt lukket efter færdselsuheld

Annonce