Annonce
Mærkedage

Baun trådte frem fra skyggen og imponerede

Tine Baun vandt i 2013 All England i sin allersidste turnering på topplan. Sportxpress/Ritzau Scanpix
I mange år stod Tine Baun i skyggen af Camilla Martin, men Baun, der søndag den 21. juli fylder 40 år, fandt sin egen måde at nå badmintontoppen og vandt store titler.

40 år: Kapitlet kunne dårligt skrives smukkere dengang i foråret 2013.

Tine Baun havde annonceret, at All England ville blive hendes sidste turnering på topplan. Hun vandt den og satte et eminent karrierepunktum.

En karriere, der begyndte noget mere beskedent fra Baun, der søndag den 21. juli fylder 40 år.

Da badminton-dronningen Camilla Martin stoppede sin imponerende karriere i 2004, regnede mange med, at det var slut med danske topresultater i damesingle i mange år frem.

Til at overtage tronen var der jo bare Tine Baun, som i en årrække stod i Camilla Martins skygge.

Men Tine Baun gjorde de bange anelser til skamme.

- Jeg vil absolut sige, at jeg gjorde bekymringerne til skamme efter Camillas stop. Der var mange, som tænkte, at hvad skal der nu ske for damesinglen i Danmark. Kunne vi nå de tilnærmelsesvis samme højder som med Camilla?

- Det synes jeg, at jeg har gjort. Jeg voksede med opgaven og blomstrede på min egen måde og på mit eget tidspunkt.

- Jeg brød igennem noget senere end så mange andre, men det, at jeg stod imod presset, som medierne og andre lagde på mig, er jeg stolt af, sagde Baun, da hun annoncerede sit karrierestop.

Det internationale gennembrud kom i 2007, da den dengang 28-årige dansker overraskende vandt Japan Open.

Sidenhen blev Baun verdens nummer et, og hun spillede sig i All England-finalen hele tre år i træk fra 2008-2010 og vandt den prestigefyldte turnering i 2008, 2010 og 2013.

Baun er også strøget helt til tops i både Malaysia Open, Singapore Open, Korea Open og Denmark Open og har desuden vundet VM-bronze i 2010.

Efter at den internationale karriere blev indstillet, har hun blandt andet fungeret som spillende cheftræner i Lillerød Badmintonklub og som ekspertkommentator for TV2 Sport under All England.

Annonce
Tine Baun deltog i 2014 i TV 2's underholdningsprogram Vild med dans. Sophia Juliane Lydolph/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lad briterne komme ud og lad os komme videre

Fredagens fintælling efter parlamentsvalget i Storbritannien torsdag kunne umuligt rokke ved den overbevisende sejr til Boris Johnson og hans konservative parti. Absolut flertal i Underhuset betyder, at briterne og resten af EU nu sandsynligvis endelig kan komme videre. Brexit bliver en realitet inden udgangen af januar. Det er briternes valg - først ved brexit-afstemningen for tre år siden - og nu igen ved at give de politikere, som lover en hurtig afklaring, et klart flertal. Udtrædelsen af EU er grundlæggende en sørgelig beslutning, som giver både briterne alle os andre masser af udfordringer. Men det er også en demokratisk beslutning, og det skal man selvfølgelig respektere. Tilbage står kun at få det til at ske. Uanset om man er tilhænger eller modstander af EU - eller for eller imod briternes ønske om at forlade samarbejdet - kan man nu glæde sig over udsigten til at slippe ud af det tåbelige ingenmandsland, det internationale samarbejde har befundet sig i alt for længe. Også her i området har især erhvervslivet sukket efter en afgørelse. Den ser nu ud til at være faldet, og vi kan alle sammen begynde at indrette os efter fremtiden. Briternes beslutning har store konsekvenser for fiskeriet og for de virksomheder, der eksporterer til området. Men det får også indflydelse på danske virksomheder, som arbejder inden for samme område, som britiske eksportvirksomheder. Blandt andet inden for landbruget handler det derfor nu om at udnytte de ekstra muligheder, som brexit skaber. Hvis briterne får sværere ved at eksportere til EU, åbner det muligheder for, at andre kan få en større bid af kagen. En fornuftig samarbejdsaftale bliver afgørende for briterne, mens den i sidste ende næppe kommer til at rokke meget ved den enkelte danskers hverdag. For erhvervslivet handler det mest af alt om stabilitet, og den har vi nu udsigt til for første gang i flere år.

112

Kiosk ramt af indbrud

Annonce