Annonce
112

Barn er stadig i kritisk tilstand: Sparsomme oplysninger efter trafikulykke

Tilkørsel 20 ved motorvejen lørdag aften. Foto: Local Eyes.
Politiet holder søndag kortene tæt til kroppen efter to trafikulykker lørdag eftermiddag.

Holstebro: Det er sparsomt med oplysninger ovenpå lørdagens trafikulykke, hvor en bil med to voksne og tre børn blev påkørt bagfra på Holstebro-motorvejen.

Midt- & Vestjyllands Politi oplyser dog, at det barn, der efter ulykken blev sendt til Regionshospitalet i Herning og derefter videre til traumecentret på Aarhus Universitetshospital, fortsat er i kritisk tilstand.

På nuværende tidspunkt har politiet dog ikke oplyst nogle af de trafikulykke-impliceredes alder, køn eller bopæl.

Annonce

Det vi ved

Hvad vi indtil videre ved er, at der klokken 16.13 lørdag eftermiddag er blevet foretaget et alarmopkald til politiet om trafikulykken, som fandt sted lidt nord for afkørsel 20 Tvis - i det nordgående spor.

Her kom en familie på fem kørende på motorvejen. Politiet beskriver bilens hastighed som værende "lav" - altså 70-80 kilometer i timen.

En "noget større" - og dermed tungere - personbil påkørte bilen bagfra. Det gjorde, at traileren slog rundt og op og endte oppe på taget af familiens bil.

De to voksne og to af børnene er sluppet med mindre alvorlige skader og personen i bagvedkørende bil er ifølge politiets oplysninger ikke kommet slemt til skade.

Der er ifølge vagtchefen intet, der indikerer, at bilen, som påkørte traileren, kørte med en meget høj fart.

Endnu en ulykke

Efter ulykken blev motorvejen lørdag midlertidigt spærret. Senere blev det ene af de nordgående spor åbnet, og vejen blev igen helt åben for trafik klokken 20.30.

I forbindelse med, at politiet fik sat afspærringer ud for at bremse trafikken, fandt endnu et uheld sted. Her skulle to bilister have stødt sammen. Men også her er oplysningerne sparsomme.

Det eneste, politiet på nuværende tidspunkt har oplyst, er, at tre personer er sendt på hospitalet, men at ingen er kommet alvorligt til skade.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Gavekort mod misbrug

Det kan godt være, at det virker. Men moralsk er det en glidebane, når man vil til at forære unge misbrugere gavekort for at følge deres misbrugsbehandling. Det er de tre nordvestjyske kommuner, der nu gerne vil have lov til at bruge metoden, hvor man belønner misbrugerne med et gavekort på 200 kroner, efter hver anden ambulante samtale, når de følger behandlingen. Metoden er brugt i andre kommuner, hvor erfaringerne viser, at cirka halvdelen slipper helt ud af misbruget, og det er mere effektivt end andre metoder til afrusning. Det er muligvis rigtigt. Men at samfundet skal til at belønne mennesker økonomisk for at deltage i en behandling, som skatteborgerne i forvejen har betalt dyrt for, og som er til misbrugernes eget bedste, er vanskeligt at forstå. Tænk på hvilket ramaskrig det ville give, hvis landets folkeskoler belønnede eleverne økonomisk for at motivere dem til bedre karakterer? Eller hvis man gav kriminelle penge for at stoppe med at være kriminelle? Også selv om det virkede. Ifølge Center for Rusmiddel og Forebyggelse i Holstebro, som også dækker Struer og Lemvig Kommuner, er der 105 unge misbrugere mellem 15 og 25 år i de tre kommuner. Halvdelen vil kunne have gavn af at deltage i forløbet, vurderer Center for Rusmiddel og Forebyggelse. Det er naturligvis 105 misbrugere for meget, og mange af de 105 har helt sikkert brug for en hjælpende hånd til at droppe misbruget, hvad de heldigvis også kan få. Men man må holde fast i, at der ikke er nogen, der har tvunget de unge mennesker ud i deres misbrug, hvor ulykkeligt og ødelæggende det nu engang er. Læg dertil, at det er grundlæggende forkert at belønne folk for at have dårlige vaner med andre folks skattekroner. Hvad bliver det næste? Skal vi som samfund belønne folk økonomisk for at tabe sig og drikke mindre? Det må på alle parametre være belønning i sig selv, at man kan få et liv uden et misbrug af stoffer, alkohol, spil eller rygning for den sags skyld. Det skal man ikke have betaling for.

Erhverv

Bankchef skifter til byggefirma

Annonce