Annonce
Sport

Barcelonas træner: Vi er for dårlige på udebane

Marcelo Del Pozo/Reuters
Træner Valverde er bekymret for FC Barcelonas udebaneform efter nyt nederlag og dårligste sæsonstart i 25 år.

Med lørdagens nederlag ude til Granada har FC Barcelona fået den værste start i den hjemlige liga i 25 år.

Især væk fra de trygge rammer på Camp Nou har holdet underpræsteret, fastslår træner Ernesto Valverde efter kampen.

- Jeg er bekymret, fordi vi ikke får nogen gode resultater på udebane. Ingen sejre i fire kampe på udebane i denne sæson er et tydeligt tegn på, at vi ikke er i en særlig god situation, siger han ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Barcelona har i tre ligakampe på udebane tabt to og spillet en uafgjort. Dertil kommer en målløs kamp på udebane mod Borussia Dortmund i gruppespillet i Champions League.

Barcelona er nummer syv i tabellen med syv point efter fem ligakampe. Det er det laveste antal siden sæsonen 1994/95. Klubben vandt senest på udebane i april.

Især i forsvaret skal der strammes op ifølge Valverde.

Barcelona har lukket ni mål ind i denne sæson. Kun Real Betis har en tilsvarende dårlig score mod sig af samtlige hold i den spanske toprække.

- Det er tydeligvis ikke en ret god statistik for os og ikke på højde med det, vi har præsteret de seneste år, siger Valverde.

- I sidste ende er det træneren, som er ansvarlig for, hvad der sker. Du kan altid tabe en kamp, men når det sker, skal du føle, at du burde have vundet, men det var ikke tilfældet i dag, siger han efter nederlaget på 0-2.

I anden halvleg skiftede han Lionel Messi ind sammen med det 16-årige angrebstalent Ansu Fati, men de to var ikke stand til at vække holdet til live. En mindre skade i læggen har forhindret Messi i at starte inde hidtil i denne sæson.

- Vi dominerede spillet, men vi formåede ikke at skabe mange chancer, og vi så aldrig ud til at komme tilbage i kampen, siger Valverde.

Granada fik en flyvende start, da Ramon Azeez headede holdet foran efter bare to minutter. Halvvejs i anden halvleg scorede Alvaro Vadillo til slutresultatet 2-0.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
HB

HB hentede tredje udesejr i træk

Leder For abonnenter

Lad nu bare forældrene være forældre på deres måde

Ingen ferieuge uden historier i medierne, som til hverdag næppe havde fået stor opmærksomhed. Nogle kalder det lidt nedladende agurketids-historier, men ofte kaster den slags ret interessante ting af sig. Og ofte giver ferie hos politikere og embedsmænd mulighed for at fortælle noget om helt almindelige mennesker. Det er som udgangspunkt positivt. Denne efterårsferies store historie uden stor relevans er historien om forældre, der ønsker at få deres børns skolefoto manipuleret. Ikke mindst harmen over disse forældre og den massive afstandtagen til redigering af virkeligheden har fyldt meget. Meningsdannere og politikere - og mange andre - har med glæde delt deres egne gulnede skolefotos på sociale medier. Ledsaget af mere eller mindre harmdirrende kommentarer om nutidens forældres forkvaklede syn på udseendet. Det er en automatredaktion, og den er ærligt talt kedelig. Det er også helt ligetil at lange ud efter forældregenerationen og dennes tilgang til børn og opdragelse. For den er unægtelig anderledes end den forriges. For slet ikke at tale om forskellen, hvis vi går to generationer tilbage. Vi kan hurtigt blive enige om, at børn skal have lov at være børn, og at vi skal passe på med, hvor store krav om perfektion, vi flasker dem op med. Men udviklingen giver altså nye muligheder, som de unge ser som noget helt naturligt. Til hverdag er der digitale filtre på billederne, så det hele tager sig lidt bedre ud. Og selv måske skal være en af de rigtig gode dage, hvis vi i virkeligheden skal leve op til udseendet på billedet, foretrækker vi helt naturligt den pæne udgave, når vi viser os frem. Hvorfor skulle det være anderledes for børnene? Hvor langt skal man alternativt gå for at sikre autenticitet i billederne? Skal det tages om, hvis øjnene er halvt lukkede? Skolefotoet er i sig selv ret ligegyldigt for samfundet. Men historien er interessant, fordi den siger noget om os. Og det gør reaktionerne i høj grad også. Børnene skal have lov at være børn, ja. Men skal forældrene ikke også have lov til at være forældre på den måde, de nu finder rigtigt?

Erhverv

Frygt for skadedyr lukker Netto

Annonce