Annonce
Sport

Barcelona og Valencia bytter målmænd i store handler

Paul Childs/Ritzau Scanpix

Målmanden Neto skal i de kommende fire år spille for FC Barcelona, der har hentet brasilianeren i Valencia.

FC Barcelona skifter ud på målmandsposten med både køb og salg hos rivalen Valencia.

Efter at have solgt reservekeeperen Jasper Cillessen til Valencia onsdag, så køber Barcelona nu målmanden Neto hos samme klub.

Neto har fået en fireårig kontrakt i Barcelona, hvor han skal konkurrere med tyske Marc-Andre ter Stegen om spilletid.

Barcelona oplyser på sin hjemmeside, at klubben har hostet op med 26 millioner euro og kan komme af med yderligere 9 millioner euro i mulig betaling for Neto.

Det samlede beløb for 29-årige Neto kan dermed løbe op i 35 millioner euro - 230 millioner danske kroner.

Neto er samtidig blevet udstyret med en frikøbsklausul på 200 millioner euro, oplyser Barcelona.

Valencia betalte 35 millioner euro for hollandske Cillessen, så der er blevet langet en del penge over disken mellem de to spanske klubber i de seneste dage.

Beløbene går dog lige op med hinanden.

Cillessen, som også fik en fireårig kontrakt i Valencia, har fået en lidt mindre frikøbsklausul på 80 millioner euro.

Hollænderen, som kom til Barcelona fra Ajax i 2016, nåede at spille 30 kampe for catalonierne på tre sæsoner, hvor han oftest sad på bænken.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

80-årig død efter cigaret-ulykke

Leder For abonnenter

Vi skal huske vores etik

Sociale medier - eller måske rettere sociale platforme - som for eksempel Facebook har gjort det nemt og effektivt for enhver at udgive og sprede information. Det betyder, at et medie som dit lokale dagblad ikke altid er først med det seneste. Det er i dag heller ikke så vigtigt for en avis. Til gengæld er det vigtigere end nogensinde at udvælge, prioritere og guide i den store strøm af information. Mange læsere har måske undret sig over, at vi i tirsdagens avis ikke skrev, hvem der havde sat ild på Humlum Kro. For allerede mandag eftermiddag var det en kendt sag i lokalområdet, hvem der havde gjort det - og ovenikøbet tilstået det. Den information sørgede kroejer Tonny Hedegaard for at sprede, da han på Facebook skrev et længere indlæg om forbrydelsen, tilståelsen og detaljer i sagen. Alt sammen i den bedste mening og med et humanitært afsæt. Hvorfor skriver I det ikke, er vi blevet spurgt. Og svaret er, at vi langt fra skriver alt, hvad vi hører om. Det er yderst sjældent, at vi bringer navne på sigtede i straffesager, og selv når der er faldet dom, er det kun i de grovere sager, at vi skriver navnet på dømte. På den front adskiller medier sig fra den strøm af information - og misinformation - der flyder på for eksempel Facebook. Juridisk er der ikke nødvendigvis noget i vejen for at fortælle, hvem der har tilstået i en straffesag. Men vores etiske retningslinjer afholder os fra at gøre det per automatik. Sådan er det ikke på Facebook. På de sociale medier bliver etikkens bundgrænse defineret af laveste fællesnævner. Når vi i dag fortæller om Tonny Hedegaards udpegning af gerningsmanden, sker det heller ikke uden etiske overvejelser. Med vores journalistik om hans opslag er vi med til at sætte lys på sagen. Når vi alligevel beskæftiger os med det, skyldes det reaktionerne på offentliggørelsen. Opbakningen i lokalområdet og en tilsyneladende tilgivende attitude gør sagen og tilståelsen interessant i bredere forstand. Og det kommer vi til at skrive mere om.

Annonce