Annonce
Sport

Barcelona afviser betalt SoMe-mobning af egne spillere

FC Barcelona nægter at have betalt en virksomhed for at sprede negative historier om egne spillere og ansatte.
Annonce

Mange spaniere fik formentlig chorizoen galt i halsen, da radiostationen Cadena Ser kunne berette, at FC Barcelonas præsident havde betalt et firma for at sprede negative historier. Vel at mærke om klubbens egne spillere på sociale medier.

Og historien er da også det pure opspind, hvis man skal tro klubben.

På sin hjemmeside skriver Barcelona, at man blankt afviser påstandene. Man er klar til at lægge sag an for at komme rygterne til livs.

- Vi afviser, at vi har betalt for tjenester i forbindelse med konti på de sociale medier, hvor der er bragt negative eller nedværdigende kommentarer omkring personer eller grupper, der er relaterede til klubben, skriver klubben.

Formålet for Barcelona-præsident Josep Maria Bartomeu skulle have været at fremstille sig selv i et bedre lys. Han er ikke voldsomt populær blandt fansene, og der er præsidentvalg i klubben næste år.

Ifølge radiostationen har Bartomeu betalt virksomheden I3 Ventures for at skrive negative historier om både nuværende og tidligere spillere på diverse konti på sociale medier.

Blandt andre skulle superstjernen Lionel Messi, da han nølede med en kontraktforlængelse, have været udsat for denne påståede mobning via sociale medier.

Gerard Pique samt de tidligere spillere Xavi og Carles Puyol og den tidligere succestræner Josep Guardiola skulle have været andre mål for de negative skriverier.

Dog bekræfter Barcelona et samarbejde med I3 Ventures, som ifølge klubben omhandler overvågning af, hvad der skrives om klubben.

- Det er en leverandør, som ikke har relation til de nævnte konti. Hvis det viser sig, at der er en sammenhæng, vil vi straks afbryde samarbejdet og indlede retlige tiltag, lyder det.

- Vi forsøger med disse tjenester at bevare klubbens rygte og renommé. Men også af hensyn til de personer, som er tilknyttede klubben. Det drejer sig om spillere, sponsorer, bestyrelsesmedlemmer og andre medlemmer.

Klubben kræver en omgående rettelse fra radiostationen Cadena Ser samt andre medier, der har bidraget til at sprede rygtet. Ellers er man klar til at lægge sag an mod medierne.

/ritzau/

Læs Barcelonas statement på klubbens hjemmeside
Annonce
Annonce
Lemvig

Åbningen af Klimatorium udskudt

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Værktøjstyven kom på knallert

Struer

Knallerter kørte også ræs

Annonce