Annonce
Holstebro

Bankospil og byfester i fare for at lukke

Minimum halvdelen af de mindre og mellemstore arrangementer i sportshallerne, heriblandt halballer, fællesspisninger og bankospil, må lukke, hvis et nyt bygningsreglement med skrappere krav til brandsikkerhed bliver en realitet, advarer en række idrætscentre landet over - blandt andet fra Holstebro Kommune. Genre/Arkivfoto: Preben Madsen
Et nyt bygningsreglement er en bombe under de mange arrangementer, som frivillige foreninger laver ude i idræts- og sportshallerne til gavn for borgerne.
Annonce

Holstebro: Fastelavn, bankospil, børnefødselsdage, halballer, byfester, vinsmagninger, håndbold- og fodboldafslutninger, fællesspisninger, juletræsfester, overnatningsarrangementer...

Minimum halvdelen af de hal-arrangementer kan borgerne skyde en hvid pil efter, hvis et nyt bygningsreglement, BR18, bliver en realitet.

Det advarer Mejrup Kultur- og Fritidscenter og yderligere 159 idrætscentre, samlet i ConnectSport, om i en skriftlig henvendelse til ministeriet for Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

- For hvert eneste lille arrangement, som bliver lavet af frivillige kræfter, og som der ingen penge er i, skal vi nu til at betale for at få lavet en pladsfordelingsplan, som skal godkendes af en brandteknisk virksomhed. Det koster jo en formue - mellem 5.000 - 50.000 kroner, siger centerleder Torben Strømgaard fra Mejrup.

"Danmark bliver kulturelt fattigere og store summer bidrager ikke længere til de mange foreninger", skriver ConnectSport i sin indsigelse, afsendt tirsdag den 10. december.

Annonce
Annonce
Holstebro

Skal vi forbyde spillereklamer?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Info til vandhunde: Fun Park er åben

Annonce