Annonce
Danmark

Bankfusion sender arbejdspladser til Herning fra Lemvig og Grindsted

Claus E. Petersen kan endnu ikke sætte tal på, hvor mange arbejdspladser der flyttes til Herning på grund af fusionen mellem Den Jyske Sparekasse og Vestjysk Bank. Men en række funktioner kommer til at flytte fra Grindsted og Lemvig, erkender han. Arkivfoto: Martin Ravn
Fusionen mellem Vestjysk Bank og Den Jyske Sparekasse betyder, at arbejdspladser bliver flyttet fra Lemvig og Grindsted til det kommende hovedkontor i Herning.

Bank: Når Den Jyske Sparekasse og Vestjysk Bank bliver gift og får fælles hovedkontor i Herning under navnet Vestjysk Bank, vil en række arbejdspladser forsvinde fra de to pengeinstitutters nuværende hovedkontorer i henholdsvis Grindsted og Lemvig.

Hvor mange arbejdspladser, der forsvinder til Herning, kan Claus E. Petersen, der i dag er administrerende direktør i Den Jyske Sparekasse, endnu ikke sætte tal på, men han bekræfter, at en række medarbejdere må se deres jobfunktion flytte til Herning.

- Der kommer til at blive et færre antal arbejdspladser, men Grindsted-afdelingen er sparekassens største, og jeg tror også, det bliver den største i den nye bank. Så det vil fortsat være en stor og stærk filial, siger Claus E. Petersen og tilføjer, at han antager, at de fleste funktioner bliver samlet på et nyt hovedkontor i Herning.

- Nogle funktioner er det vigtigt at have liggende meget tæt på direktionen. Vi har også funktioner, som ligger andre steder end hovedkontoret, for eksempel filialservice, som ligger i Jelling. Det betyder, at hvis man skal have lavet et dokument til en bolighandel eller et dødsbo, bliver det lavet i Jelling, uanset om man er kunde i Tinglev, Farsø eller Grindsted.

- Men funktioner som økonomi og kreditafdelinger er vi nødt til at have samlet i hovedkontoret, siger han.

Annonce

Gør ondt at flytte hovedsædet

Også fra det nordvestlige hjørne af Jylland bliver der altså rykket arbejdspladser til Herning. Her vurderer Jan Ulsø Madsen, der i dag er administrerende direktør i Vestjysk Bank og er tiltænkt rollen som ordførende direktør i fremtiden efter fusionen, at omkring 80 arbejdspladser flytter fra bankens nuværende hovedkvarter i Lemvig.

- Det gør faktisk også ret ondt at skulle flytte hovedsædet. Men hvis vi valgte at beholde hovedkontoret i enten Lemvig eller Grindsted, ville vi automatisk afskære en masse dygtige medarbejdere, der i dag arbejder i et af de to hovedkontorer, fra at kunne fortsætte i banken.

- Ved at samle hovedkontor-funktionerne giver vi de ansatte i de to eksisterende hovedkontorer mulighed for at blive en del af holdet inden for rimelig kørselstid, samtidig med at vi beholder filialer i både Lemvig og Grindsted, siger Jan Ulsø Madsen.


Ved at samle hovedkontor-funktionerne giver vi de ansatte i de to eksisterende hovedkontorer mulighed for at blive en del af holdet inden for rimelig kørselstid.

Jan Ulsø Madsen, adm. direktør i Vestjysk Bank, der vil fusionere med Den Jyske Sparekasse
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Nu åbner Aldi større butik i Struer

Annonce