Annonce
Holstebro

Bankforsker: Fusion sker af kærlighed - og det er vigtigt

- Det er ikke vestjyderne der mister deres bank. Det er Vestjysk Bank, der af egen kraft er ude og købe en anden bank og dermed er tilbage i det offensive spor, Lars Krull, seniorrådgiver ved Aalborg. Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2018)
Den Jyske Sparekasse er den helt rigtige partner for Vestjysk Bank, vurderer bankforsker Lars Krull.

Holstebro/Lemvig: Er du kunde og aktionær i Vestjysk Bank er der kun grund til at klappe i hænderne over dagens store finans-nyhed om en kommende fusion mellem Vestjysk Bank og Den Jyske Sparekasse.

Det siger seniorrådgiver Lars Krull fra Aalborg Universitet.

- Jeg synes, det er en fin idé at fusionere. Det sker af kærlighed, og det er vigtigt. Det er ikke en trængt sparekasse, som Vestjysk Bank køber - det er ikke en bank, der har brug for at fusionere, siger Lars Krull.

Han mener, at vestjyderne netop skal hæfte sig ved, at det er Vestjysk Bank, som er den fortsættende bank.

- Det er ikke vestjyderne, der mister deres bank. Det er Vestjysk Bank, der af egen kraft er ude og købe en anden bank og dermed er tilbage i det offensive spor.


Det er ikke vestjyderne, der mister deres bank. Det er Vestjysk Bank, der af egen kraft er ude og købe en anden bank og dermed er tilbage i det offensive spor.

Lars Krull, seniorrådgiver


Er Den Jyske Sparekasse den rette partner for Vestjysk Bank?

- Det er jeg helt sikker på. Det er jo to lokalt forankrede pengeinstitutter, der har følerne ude i lokalområdet og understøtter lokalområderne. Det bliver én stor lokalbank med lokal forståelse og lokale rødder. Man skal huske, at begge banker er opstået af mange små banker. Der er ingen tvivl om, at kunderne på grund af fusionen intet incitament har til at skifte bank, og at de kun vil få tilført flere fordele og flere produkter, vurderer Lars Krull.

Han peger endvidere på, at det er "en nem" fusion, idet begge pengeinstitutter har samme datacenter.

Vestjysk Bank har i dag en markedsværdi på to milliarder kroner, og over tid vil værdien styrkes, vurderer Lars Krull.

– Hvor lang tid, det tager, afhænger af, hvor hurtigt den nye bank opnår fusionseffekterne, siger Krull.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce