Annonce
TTH Holstebro

Bankede mestrene i Gråkjær Arena og mindsker hullet til topholdene

Selv da det så sortest ud i en rigtig skidt oktober måned, troede Søren Hansen fuldt og fast på sit hold. Det gav pote søndag aften med en flot sejr over stærke Aalborg. Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix
Som en anden Fugl Føniks har TTH Holstebro rejst sig af asken og begynder at vise noget af den kvalitet, mange var begyndt at tvivle på. Arbejdssejren over Aalborgs danske mestre søndag aften var det foreløbige svendestykke.
Annonce

Holstebro: Hvis nogen for en måned siden havde sagt at det samme hold, som var blevet ydmyget af Skjern, havde sat point til mod bundproppen TMS Ringsted og var ude af pokalturneringen, skulle slå Aalborgs danske mestre, havde man næppe troet på dem.

Der var ganske enkelt en verden til forskel på det TTH Holstebro-mandskab, som sled og kæmpede sig til sejren søndag aften, og det niveau, selvsamme spillere præsterede på dengang. Søndag aften fik TTH ikke sejren foræret, de tog den selvom nordjyderne gjorde alt i deres magt for at forhindre det.

- Det er jo et verdensklassehold, der kommer med en frisk sejr over Veszprém, vi slår. Sæsonens bedste kamp for vores vedkommende, konstaterer Magnus Bramming.

Fløjspilleren har så unægteligt ret. Første halvleg mod Bjerringbro-Silkeborg var på højt niveau, men som helstøbt præstation over 60 minutter kan ingen være i tvivl om, at søndagens kamp var det bedste, vi endnu har set under Søren Hansens ledelse. Og et vink med en vognstang om, at det er alt for tidligt at begynde at afskrive holstebroerne i medaljekampen.

Annonce

Hårdt arbejde

Sejren var måske ikke nogen skøn håndboldforestilling. Men den var intens, fysisk og med et hjemmepublikum, der fik en til at glemme alt om, der kun måtte være 500 personer i hallen - mod kampens afslutning lød det nærmere som 2000, der bar hjemmeholdet frem.

Og så var det en arbejdssejr. At slå Aalborg kræver nemlig ualmindeligt hårdt arbejde.

- Vi skulle arbejde for det med stort A, og moralsk kan vi tage rigtigt meget med fra sejren. Den mentale styrke fra de sidste 20 minutter i Fredericia, havde vi hele vejen igennem og det blev afgørende, siger cheftræner Søren Hansen.

Kampen i tal

TTH Holstebro - Aalborg Håndbold 33-31 (19-17)

HTH Herreligaen, 14. runde

Stillinger undervejs: 3-2, 6-5, 9-9, 11-13, 15-16, 19-17, 22-19, 23-23, 27-27, 29-28, 31-31, 33-31.

Mål, TTH: Magnus Bramming 7, Kay Smits 6, Odinn Rikhardsson 5, Aaron Mensing 5, Johan Meklenborg 4, Christoffer Cichosz 2, Jonas Porup 2, Jesper Munk 2.

Topscorer, Aalborg: Felix Claar 7.

Udvisninger: TTH 5, Aalborg 3.

Tilskuere: 425 i Gråkjær Arena.

At levere sådan en præstation i bedste sendetid en søndag aften foran tv-publikummet på TV2 Sport, sendte et kraftigt signal til omverdenen om to ting. At der er masser af kvalitet i TTH-truppen, når man rammer niveauet og at Gråkjær Arena, selv i en corona-tid, kan være et ubehageligt sted at spille som udehold.

- Jeg synes, vi får vist publikum, byen og alle andre, at man ikke bare kommer i Gråkjær Arena og skal forvente at få to point med hjem, uanset hvem man er, siger Jonas Porup.

Annonce

Kigge mod toppen

Efter en to-måls-føring ved pausen lugtede det ellers midt i anden halvleg af, at Aalborgs mesterhold var på vej til at få overtaget. Ikke mindst fordi den tidligere Holstebro-målmand Simon Gade tog godt fra i gæsternes mål.

Heldigvis var han dog ikke den eneste målmand, der fandt redninger frem på vigtige tidspunkter.

- Gade kom ind og var lidt hård ved os, men heldigvis matchede Rikhard Frisk ham med nogle store redninger i slutfasen, fortæller Jonas Porup.

Sejren betyder, at TTH Holstebro på ligaens tredjeplads fik mindsket hullet op til Aalborg og GOG, der har henholdsvis tre og to point mere end vestjyderne. Og så begynder der at være slået et hul ned til bunden af midterfeltet, der kæmper om de otte pladser i slutspillet.

- Vi syntes jo, vi havde smidt nogle dumme point, selvom vi trods alt lå nummer tre i tabellen. Men med den her sejr synes jeg, vi måske kan tillade os at begynde at kigge lidt mere op end ned i stillingen og sætte jagten ind på de to tophold, siger Magnus Bramming.

Første mulighed for det, kommer lørdag eftermiddag, hvor Mors-Thy venter på udebane.


Vi syntes jo vi havde smidt nogle dumme point, selvom vi trods alt lå nummer tre i tabellen. Men med den her sejr synes jeg, vi måske kan tillade os at begynde at kigge lidt mere op end ned i stillingen og sætte jagten ind på de to tophold.

Magnus Bramming.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce