Annonce
Lemvig

Bankdirektør vil forklare sig om flytning af hovedsæde

Bankens hovedsæde ligger i dag i Lemvig, men i næste uge skal man på en generalforsamling tage stilling til en mulig fusion med Den Jyske Sparekasse og dermed en flytning af hovedsædet til Herning. Arkivfoto: Ole Mortensen
Det samlede byråd er inviteret til et online-møde, hvor bankdirektør Jan Ulsø Madsen vil uddybe, hvorfor hovedsædet skal flytte

Lemvig: Direktøren for Vestjysk Bank, Jan Ulsø Madsen, har tilsyneladende et behov for at forklare sig overfor det samlede byråd i Lemvig, der har kritiseret bankens planer om at flytte hovedsædet til Herning. Derfor har han inviteret alle byrådsmedlemmer til et online møde torsdag eftermiddag, hvor han vil redegøre for beslutningen.

Jan Ulsø Madsen vil ikke selv uddybe invitationen overfor avisen og vil heller ikke bekræfte, at invitationen er sendt, men flere byrådsmedlemmer bekræfter overfor avisen, at de har modtaget invitationer. Der i blandt er viceborgmester Kenneth Bro (S), der selv vil sidde klar ved skærmen.

- Vi skrev jo et brev til Vestjysk Bank, og derfor har Jan Ulsø Madsen meldt tilbage, at han godt vil uddybe flytningen, og hvad banken har tænkt sig fremadrettet, siger Kenneth Bro.

Annonce

Interesserne

Og den forklaring ser han frem til at få.

- Det, vi især interesserer os for, er fremtiden for de mennesker, der er ansat i banken, men også de sponsorater, som banken i dag giver til foreninger. På vegne af foreningerne kan vi jo godt være lidt nervøse for fremtiden, siger Kenneth Bro.


På vegne af foreningerne kan vi jo godt være lidt nervøse for fremtiden

Kenneth Bro (S), viceborgmester


Byrådet i Lemvig sendte kort før nytår et meget usædvanligt skarpt brev til bankens ledelse med en opfordring til ikke at flytte hovedsædet, når banken gennemfører den planlagte fusion med Den Jyske Sparekasse. I brevet beskriver byrådet blandt andet, hvordan man frygter, at bankens lokale forankring vil forsvinde over tid og koste mange lokale arbejdspladser. Der ud over har banken historisk støttet erhvervsliv, kulturliv og foreningsliv i det vestjyske.

Derfor er det også emner, som Kenneth Bro ser frem til at få uddybet.

Annonce

Lokal modstand

- Jeg venter spændt på at høre, hvad banken vil gøre på lang sigt. Vi er selvfølgelig klar over, at banken er en privat virksomhed, der kan gøre, hvad den vil, men som kommunalbestyrelse kan vi selvfølgelig godt have en interesse i sagen. Vi synes da også nok, at det lokale erhvervsliv bakkede meget op, da banken for nogle år siden var i krise, siger Kenneth Bro.

Den lokale modstand mod bankens planer om at flytte hovedsædet har tidligere også fået det lokale erhvervsliv på banen. Blandt andet er Børge Madsen i færd med at samle underskrifter, og det går stærkt. Lige nu skønner han, at omkring 700 deltager i protesterne

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce