Annonce
Erhverv

Bankdirektør: - Hvis alle stopper med at bruge penge, kommer det virkelig til at gøre ondt

Direktør i Hvidbjerg Bank, Jens Odgaard, er godt tilfreds med første kvartalsregnskab i 2020. Arkivfoto: Anders Trærup
Hvidbjerg Bank præsenterer et ganske fint kvartalsregnskab, hvor der - helt kontant - er taget højde for coronakrisens formentlig kommende hærgen
Annonce

Hvidbjerg: Resultatet er lidt mindre end i den tilsvarende periode sidste år, men i Hvidbjerg Bank er man ganske godt tilfreds med første kvartal af, hvad der formentlig bliver et helt usædvanligt år.

Konkret har den lokale bank i de første tre måneder af 2020 opnået et resultat før skat på 6,4 millioner kroner. Det skal sættes over for et overskud i den tilsvarende periode i 2019 på 6,5 millioner kroner.

Kigger man lidt ned i tallene, viser det sig dog, at det, direktør i Hvidbjerg Bank, Jens Odgaard, kalder motoren i banken - basisindtjeningen - er gået frem med 10 procent, og at banken helt kontant har valgt at tage højde for coronakrisen.

- Vi har sat to millioner kroner til side til kommende tab med baggrund i corona-situationen, forklarer Jens Odgaard, som kan oplyse, at den aktuelle krise kun delvist er slået igennem, når vi ser på bankens kvartalsresultat.

- Det er et rigtig pænt regnskab målt på alle tal og et rigtig flot resultat, når vi lægger alting sammen, siger bankdirektøren.

Mere om tallene

Hvidbjerg Bank kom ud af årets første tre måneder med et resultat, der før skat hedder 6,4 millioner kroner.

Toplinjen, som består af netto rente- og gebyrindtægter er steget 10 procent - et resultat af et fortsat stigende antal nye kunder og god aktivitet ved eksisterende.

Omkostningerne er også stigende, da banken fortsat investerer i medarbejdere til at efterkomme de behov, et stigende forretningsomfang medfører.

Stigningen i øvrige omkostninger har primært været til IT, hvor der investeres massivt for at efterkomme de stigende krav inden for især hvidvask og compliance.

Basisindtjeningen er på 6,6 millioner kroner mod 6 millioner kroner i de første tre måneder af 2019.

Hvidbjerg Bank fastholder forventningerne til et samlet resultat for året før skat i intervallet 13 til 18 millioner kroner.

Kilde: Hvidbjerg Bank

Annonce

Uklar og usikker

Som Jens Odgaard så rammende udtrykker det, er det mere end svært at spå om omfanget af den påvirkning, coronakrisen får på lokalsamfundet.

Netop derfor har man altså valgt at pille to millioner kroner ud af det aktuelle kvartalsregnskab.

- Vi har været meget lidt påvirket af krisen i første kvartal, selv om næsten alle folk er sendt hjem for at arbejde, men vi er nødt til at tage højde for, at der kommer en form for bølge på et tidspunkt, siger bankdirektøren:

- Der er gode statsstøtteordninger, men når de begynder at rinde ud, hvor mange virksomheder klarer så ikke skærene, og hvor mange private kunder er blevet arbejdsløse. Der kommer et eller andet på et tidspunkt, når det er så dyb en krise her, og vi gør alt, hvad vi kan for at hjælpe kunder og virksomheder bedst muligt igennem.

Hvidbjerg Bank var allerede tidligt i forløbet i kontakt med rigtig mange af dens erhvervskunder for at høre, om banken kunne hjælpe med noget, og meldingen er helt generelt, at folk er glade for hjælpepakkerne, men at fremtiden tegner noget uklar og usikker.

Annonce

En hård vej

Et af de store spørgsmål er, hvor mange penge folk nu begynder at bruge i de lokale detailbutikker.

- Jeg er bekymret for, hvad udviklingen vil bringe. Vi er kun to måneder henne i krisen, og der kommer altid noget med forsinkelse, siger Jens Odgaard.

Han har derfor også kun roser til de kampagner, som er blevet sat i gang i forhold til det lokale handelsliv.

- Der er brug for, at der bliver lagt nogle penge lokalt, og at vi bruger vores butikker, lyder det fra bankdirektøren:

- Det er en hård vej, og netop derfor er det vigtigt, vi står sammen og endnu vigtigere end før, at man er opmærksom på det lokale.

Og spørger man den lokale bankmand, så sidder vi altså nu helt generelt noget bedre i det rent økonomisk end op til finanskrisen år tilbage.

- Hvis alle stopper med at bruge penge, kommer det virkelig til at gøre ondt, så opfordringen er, at man fortsætter som før coronakrisen, siger Jens Odgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Udvalg vil ikke fyre: Millioner til SOSU-elever skal findes i budgetforhandlinger

Debat

Film. Selvfølgelig er det kultur

Holstebro

Råt for usødet, så truer de jo med at fyre personale på grund af en aftale, de selv har indgået

Struer

Søren Gade holder foredrag om at miste

Struer

Pungen lå i bilen

Annonce