Annonce
Erhverv

Bankchef skifter til byggefirma

Bankchefen Viggo H. Sørensen har sagt farvel til Jyske Bank. Nu har han startet nyt job hos Gråkjær, hvor han skal skaffe lokale kunder. Foto: Gråkjær
Den mangeårige bankmand Viggo Haubjerg Sørensen fra Holstebro har indledt en ny karriere som salgs- og projektudviklingschef hos Gråkjær Erhverv i Holstebro.

Holstebro: 54-årige Viggo Haubjerg Sørensen har i mange år været en del af den lokale bankverden i Holstebro.

Først var han hos Nordea og Nykredit, inden han i 2003 blev filialdirektør for den nyåbnede Sydbank-afdeling i Holstebro.

Derefter blev til en kort afstikker som bilsælger hos Dahl Biler, inden han i 2013 vendte tilbage som leder af erhvervsafdelingen i Jyske Bank i Holstebro.

Men nu er det slut med banksektoren. Der skal ske noget nyt.

- Det er en beslutning, der har modnet sig hos mig i længere tid. Jeg har været interesseret i at prøve noget andet. Jeg har arbejdet mange år i bankverdenen, og mit stop blev udløst af nogle ændringer, så vi fandt en løsning i mindelighed, og jeg stoppede i august uden at have et nyt job på hånden, siger Viggo H. Sørensen.

Jobbet i banken har ændret sig en del over de seneste år, hvor der er kommet mere kontrol og mindre kundekontakt.

- Jeg var ikke nervøs for, at jeg ikke kunne finde et nyt job. Jeg har et meget stort kontaktnet i Holstebro-området. Det har jeg opbygget igennem mange år, siger Viggo H. Sørensen.

Han forventer, at det er et endeligt farvel til banksektoren.

- Det er ikke planen, at jeg skal tilbage i et bankjob. Men man skal aldrig sige aldrig og være 100 procent definitiv. Jeg har stor lyst til at prøve mig af på et andet område, siger han.

Annonce

Dyrke hjemmebanen

Og for en god uges tid siden begyndte han i sit nye job som salgs- og projektudviklingschef hos Gråkjær Erhverv.

- Det er noget helt andet. Alt er selvfølgelig nyt i starten. Min opgave er at skaffe opgaver hjem til Gråkjær i Holstebro og Midt- og Vestjylland, hvor jeg har mange kontakter, siger den tidligere bankdirektør.

Gråkjær har en række af deres største entreprenøropgaver uden for Holstebro og i særdeleshed København. Viggo H. Sørensen skal sørge for, at Gråkjær får flere opgaver på hjemmebanen. I det vestjyske er Gråkjær først og fremmest kendt for staldbyggeri, som var den store hovedopgave i mange år.

- Staldbyggeri er kun en del af Gråkjær. Jeg skal være med til at udvikle ideerne og gøre opmærksom på det, vi kan. Når det kommer til det byggetekniske, overlader jeg det til dem, der har forstand på det, siger den tidligere bankchef.

Den nye Gråkjær-sælger ser oplagte muligheder for at spille entreprenørvirksomheden på banen, når det gælder byggeri og investeringer i forbindelse med den kommende byudvikling i det centrale Holstebro.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det var kun de pæne ord

I de seneste år har folketingspolitikerne fra mange partier nærmest stået i kø ved Høfde 42, hvor de har lovet, at der skulle ske noget, og de ville foreslå, der skulle mange penge af til oprensningen. På samtlige vælgermøder på Lemvigegnen op til det seneste folketingsvalg var der ikke et eneste parti, der ikke mente, der skulle sættes penge af, og det skulle være nu. Ikke mindst partier, som i dag er en del af regeringsgrundlaget, har været i offensiven for at fortælle, at her var de i front, og de ville arbejde for pengene til ikke blot Høfde 42, men alle generationsforureningerne i Danmark. Så kom finanslovforslaget. Og hvad indeholdt det? Ikke en krone til Høfde 42 endsige til andre af generationsforureningerne. Skuffende må man sige - ja, vel nærmest utroværdigt. Når man nu har fået magt til at gøre, som man har agt, så er det sølle, at man prioriterer anderledes, end hvad man har sagt, da det gjaldt om at skaffe stemmer til valget. Men det viser endnu en gang, at når det kommer til toppolitik på Christiansborg, så fylder det ikke meget, hvad der optager sindene i de dele af landet, der ligger langt væk fra Christiansborg. Derfor er man måske heller ikke så overrasket. Høfde 42-problematikken er flere gange tidligere sendt til hjørnespark, når der skulle findes penge - uanset de mange gyldne ord, der er blevet sagt på forhånd. Men måske troede man mere på det denne gang, fordi også Region Midtjylland havde taget teten og sat penge af til, at nu skal der ske noget, inden klimaudfordringerne gør, at depotet bliver oversvømmet med flere storme og stigende vandstand. Men heller ikke regionsrådsmedlemmerne kunne påvirke deres egne partiers topfolk til at prioritere det at få ryddet op. Og hvad lyder svaret så, når man spørger politikerne om, hvad der nu skal ske? Jo, de vil arbejde hårdt på, det kommer på næste års finanslov. Hvem er det lige, der vil tro på, at det så vil ske? Det kræver en ualmindelig stor optimisme.

Erhverv

Ny chef i spidsen for lokal bank

Annonce