Ulfborg/Vemb

Bank flyttede til byen: 3,5 år efter er det en succes

Det har kunnet betale sig for Sparekassen Thy at åbne op i Ulfborg, mener afdelingsdirektør i filialen Ole Ahle Steffensen. Pressefoto
Forretningen går strygende i Ulfborg, hvis man spørger afdelingsdirektør i Sparekassen Thy, Ole Ahle Steffensen. Filialen flytter nu snart i "nye" lokaler på den anden side af vejen.

Ulfborg: Da bankerne for fire år siden lukkede på stribe i Ulfborg, så det ikke udefra ud til, at der var økonomi i at drive bankfilial i byen. Flere af byens erhvervsdrivende og private kunder kontaktede så Sparekassen Thy med håb om, at Thisted-banken ville skyde penge i en filial i byen. Det blev iværksat, og tre et halvt år senere har det udviklet sig til en succes for byens nu eneste bank:

- Det er lokal handlekraft, der gør, at Ulfborg stadig har et pengeinsitut. I starten blev vi nærmest lagt ned af tilgang af nye kunder. Nu kommer næste ryk at nye kunder, som først lige ville se an, om vi så nu også blev i byen, siger Ole Ahle Steffensen, afdelingsleder i filialen.

Han vil ikke ud med præcist, hvor mange kunder der er kommet til filialen, siden den åbnede. Men i pengeinstituttets seks sydlige filialer er der samlet kommet 1.200 nye kunder til i 2018 - og "en pæn andel" af dem kommer fra Ulfborg - lyder det fra afdelingslederen.

Nu har banken taget næste skridt og rykker over i de lokaler, hvor Jyske Bank førhen holdt til, og som der i sin tid også var snak om at overtage. Det kunne dengang ikke lade sig gøre, men nu er flytningen undervejs.

- Vi får flere kvadratmetre, der er bedre indrettet til bankvirksomhed og større og flere mødelokaler, siger Ole Ahle Steffensen.

Håndværkerne er lige straks ved at være færdige med det sidste stykke arbejde. Så det er kun småting, der mangler, før flytningen kan finde sted.

- De sidste ting mangler at komme på plads, og så flytter vi. Men vi ved endnu ikke præcist, hvornår det bliver. Hvis alt går glat, bliver det inden for de næste par uger, siger afdelingslederen.

Ros fra ejendomsmæglerne

Bankfilialen bryster sig blandt andet af, at være mere imødekommende overfor at låne ud til ejendomme i lokalområdet end andre banker.

- Vi har et godt samarbejde med ejendomsmæglerne i byen, som siger, at vi kan ekspedere hurtigere end større banker. Vi ved, at et hus i Staby til 500.000 kroner sagtens kan være et fint køb, mens de i større banker længere væk tror, at det må være en ruin, siger Ole Ahle Steffensen.

Han har ikke noget konkret bud på, hvor mange huskøb filialen har været med til at finansiere siden starten.

- Men for de få, vi har sagt nej til, har det været kundernes økonomi, og ikke beliggenheden, der har gjort udfaldet, siger han.

0/0
Annonce
Ulfborg/Vemb For abonnenter

Fru Pedersen vandt: - Jeg bruger fire timer hver anden dag - bare på at vande krukker

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Kendt værtshusholder overtager Onkel Toms Hytte

Holstebro

Nye indbrudstal: Færre indbrud i Holstebro

TTH Damer For abonnenter

Se billederne fra første arbejdsdag: Målvogteren slog assistenten i længe ventet løbeduel

112

Kreditkorttyve er fortsat på fri fod: Hærger nu i Nordjylland

Danmark

Ægtepar fanget i bille-befængt lejlighed: - Det kribler og kravler alle vegne

Holstebro

Cyklister raser over dårlige cykelstier: Trærødder og huller ødelægger dem

Struer For abonnenter

Efter et år og ni måneder - nu går vores datter igen i skole

Holstebro For abonnenter

Forurenet jord fra hele landet havner i Holstebro

Holstebro

Få ansøgere til ingeniøruddannelse sender VIA ud i offensiv

Annonce