Annonce
Ulfborg/Vemb

Bank flyttede til byen: 3,5 år efter er det en succes

Det har kunnet betale sig for Sparekassen Thy at åbne op i Ulfborg, mener afdelingsdirektør i filialen Ole Ahle Steffensen. Pressefoto
Forretningen går strygende i Ulfborg, hvis man spørger afdelingsdirektør i Sparekassen Thy, Ole Ahle Steffensen. Filialen flytter nu snart i "nye" lokaler på den anden side af vejen.

Ulfborg: Da bankerne for fire år siden lukkede på stribe i Ulfborg, så det ikke udefra ud til, at der var økonomi i at drive bankfilial i byen. Flere af byens erhvervsdrivende og private kunder kontaktede så Sparekassen Thy med håb om, at Thisted-banken ville skyde penge i en filial i byen. Det blev iværksat, og tre et halvt år senere har det udviklet sig til en succes for byens nu eneste bank:

- Det er lokal handlekraft, der gør, at Ulfborg stadig har et pengeinsitut. I starten blev vi nærmest lagt ned af tilgang af nye kunder. Nu kommer næste ryk at nye kunder, som først lige ville se an, om vi så nu også blev i byen, siger Ole Ahle Steffensen, afdelingsleder i filialen.

Han vil ikke ud med præcist, hvor mange kunder der er kommet til filialen, siden den åbnede. Men i pengeinstituttets seks sydlige filialer er der samlet kommet 1.200 nye kunder til i 2018 - og "en pæn andel" af dem kommer fra Ulfborg - lyder det fra afdelingslederen.

Nu har banken taget næste skridt og rykker over i de lokaler, hvor Jyske Bank førhen holdt til, og som der i sin tid også var snak om at overtage. Det kunne dengang ikke lade sig gøre, men nu er flytningen undervejs.

- Vi får flere kvadratmetre, der er bedre indrettet til bankvirksomhed og større og flere mødelokaler, siger Ole Ahle Steffensen.

Håndværkerne er lige straks ved at være færdige med det sidste stykke arbejde. Så det er kun småting, der mangler, før flytningen kan finde sted.

- De sidste ting mangler at komme på plads, og så flytter vi. Men vi ved endnu ikke præcist, hvornår det bliver. Hvis alt går glat, bliver det inden for de næste par uger, siger afdelingslederen.

Annonce

Ros fra ejendomsmæglerne

Bankfilialen bryster sig blandt andet af, at være mere imødekommende overfor at låne ud til ejendomme i lokalområdet end andre banker.

- Vi har et godt samarbejde med ejendomsmæglerne i byen, som siger, at vi kan ekspedere hurtigere end større banker. Vi ved, at et hus i Staby til 500.000 kroner sagtens kan være et fint køb, mens de i større banker længere væk tror, at det må være en ruin, siger Ole Ahle Steffensen.

Han har ikke noget konkret bud på, hvor mange huskøb filialen har været med til at finansiere siden starten.

- Men for de få, vi har sagt nej til, har det været kundernes økonomi, og ikke beliggenheden, der har gjort udfaldet, siger han.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er med at komme i gang

I både Holstebro og Lemvig kommuner har sundhedshuse været en vigtig del af dagsordenen de seneste år, ikke mindst fordi sygehuset i Gødstrup ligger langt væk, og der skal være nære sundhedstilbud. Samtidig gør situationen omkring de praktiserende læger det nødvendigt, at der nytænkes. Den tid er forbi, hvor der sidder en enkelt læge i en enkelt praksis. Ja, det går så længe, de nuværende læger fortsætter. Men når de stopper, kan de umuligt skille sig af med deres praksis, fordi ingen nye læger vil sidde alene. Derfor er det en god idé med et godt fagligt klima med flere praktiserende læger og gerne i et miljø, hvor der er mange andre sundhedsfaglige ekspertiser. Det har været naturligt at diskutere disse ting i Holstebro og Lemvig, fordi man enten har et forhenværende eller snart får et forhenværende sygehus, og man derfor i forvejen har en dialog med regionen omkring disse ting. Struer Kommune er vel mest sammenlignelig med Lemvig, når vi taler kommunestørrelse, og som vi har kunnet læse i aviserne i sidste uge, så er der også her akutte udfordringer med at få besat lægepraksis. I søndagsavisen blev regionen spurgt til udfordringen, og her var opfordringen, at man i Struer snarest får sat sig sammen, så man netop kan skabe sådan et sundhedshus med flerlægepraksis, så man får skabt det miljø, der skal til, for at man bevarer de sundhedsfaglige tilbud i byen. OK, der er ikke så langt til Holstebro fra Struer, som der er fra Lemvig. Men alligevel er det vigtigt for købstaden, at man bevarer disse tilbud "hjemme". Derfor må kommunen hurtigst muligt tage initiativ til at følge opfordringen fra regionen. Få de praktiserende læger og regionen engageret i at finde sådan et sted, hvor der kan skabes et sundhedscenter, og få diskuteret, hvad der kan være i det af kommunale, regionale og private initiativer. Og det er med at komme i gang. Erfaringen viser, at det tager rigtig lang tid både at finde samarbejdet, indholdet, men så sandelig også en finansiering, hvor det kræver store investeringer på flere års budgetter, før man har et økonomisk grundlag. Og så skal regionen også overbevises om, at der skal findes penge. Det tager også tid.

Annonce