Annonce
Holstebro

Banedanmark: Det er en stor lettelse, at ingen kom noget til trods den alvorlige situation

Det er her på Lemvigvej, at et tog kørte over med fuld fart - uden at bommene var nede, uden at der var hverken lys eller lyd til at advare trafikanterne. Foto: Lund
Banedanmark har sat gang i en grundig undersøgelse af, hvorfor et tog ikke overholdt de sikkerhedsregler, der gælder, når bommene ikke går ned.

Holstebro: Hvis et tog nærmer sig en overskæring, hvor bommene ved en fejl ikke er gået ned, vil uordenssignalet lyse og dermed advare lokomotivføreren om, at overkørslen ikke er sikret.

Ifølge Banedanmarks eget sikkerhedsreglement skal lokomotivføreren standse toget og selv "forsøge at igangsætte anlægget ved manuel betjening fra betjeningskassen ved overkørslen". Herefter skal han "forsigtigt føre toget over overkørslen under afgivelse af lydsignal, indtil forreste førerrum har passeret overkørslen."

Det skete bare ikke, da bommene på Lemvigvej torsdag eftermiddag var ude at drift. Her kørte et tog igennem med fuld fart og uden at tude i hornet, som det foreskrives, har flere vidner oplyst til Dagbladet. Den farlige episode fik naboer til at alarmere politiet.

- Jeg forstår i den grad borgernes bekymring, når bommene ved overkørslen ikke fungerede, som de skal. Det var klogt og det eneste rigtige at kontakte politiet i den situation. Vi er på stedet og arbejder på hurtigst muligt at få bommene til at fungere igen. Herefter følger en grundig undersøgelse af, hvad der var årsagen til, at bommene ikke virkede i dag, og hvorfor et tog kørte igennem uden at overholde de sikkerhedsregler, der gælder, når bommene ikke går ned. Det er trods alt en stor lettelse at ingen kom noget til trods den alvorlige situation, siger Niels Hansen, sektionschef, kvalitet og sikkerhed, Banedanmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Gymnasiet må afskedige to undervisere

Leder For abonnenter

Læserbrev oversvømmer kommunens hjemmeside

Overskriften her er måske nok en stramning. Faktisk findes der kun et enkelt læserbrev på Holstebro Kommunes hjemmeside, men det er også nok til, at man må løfte et øjenbryn og undre sig. Under overskriften "Meninger om Storå oversvømmer dagbladets artikler" skriver kommunens natur- og miljøchef Torben Mølgaard om planerne for at sikre Holstebro mod oversvømmelser og adresserer samtidig nogle af de holdninger og kritikpunkter, forskellige borgere har rejst i artikler i denne avis. Indlægget præsenteres på kommunens hjemmeside netop som et læserbrev, og samme læserbrev har Torben Mølgaard sendt til avisen, som bragte det i sin fulde længde søndag. I avisen er det utvivlsomt et partsindlæg i en debat. Ovenikøbet et indlæg fra en person, som kan udtale sig om emnet med en overbevisende tyngde i kraft af sin stilling. Et meget velkomment læserbrev. Men skal det også opfattes sådan på kommunens hjemmeside? Altså som Torben Mølgaards holdning til debatten og til den kritik, visse kilder har rettet mod kommunens kamp mod oversvømmelserne? Det er svært at se det som andet. Og det åbner for en interessant diskussion: Kan enhver borger nu få adgang til forsiden af kommunens hjemmeside for at debattere aktuelle emner? Kan man få adgang til at bringe et læserbrev, hvis det er kommunens sagsbehandling, man er utilfreds med, eller gælder det kun, hvis det er avisens dækning af en sag, man er uenig i? Gælder muligheden for at få optaget sit læserbrev på kommunens hjemmeside alle, eller skal man være chefansat ved kommunen for at opnå det privilegium? Læserbrevsskribenten tager i sin tekst Holstebro Kommune til indtægt for indholdet med formuleringen: "...så finder Holstebro Kommune, at der er nogle påstande og meninger om mulige løsninger, som ikke kan stå uimodsagt." Måske er der således blot tale om en uheldig håndtering af begrebet læserbrev. Det er måske i virkeligheden information fra kommunen og ikke holdninger fra Torben Mølgaard. Forvirringen er stor, om end vi nu ved, at natur- og miljøchefen er uenig i visse holdningerne til sagen.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];