Annonce
Holstebro

Banedanmark: Det er en stor lettelse, at ingen kom noget til trods den alvorlige situation

Det er her på Lemvigvej, at et tog kørte over med fuld fart - uden at bommene var nede, uden at der var hverken lys eller lyd til at advare trafikanterne. Foto: Lund
Banedanmark har sat gang i en grundig undersøgelse af, hvorfor et tog ikke overholdt de sikkerhedsregler, der gælder, når bommene ikke går ned.
Annonce

Holstebro: Hvis et tog nærmer sig en overskæring, hvor bommene ved en fejl ikke er gået ned, vil uordenssignalet lyse og dermed advare lokomotivføreren om, at overkørslen ikke er sikret.

Ifølge Banedanmarks eget sikkerhedsreglement skal lokomotivføreren standse toget og selv "forsøge at igangsætte anlægget ved manuel betjening fra betjeningskassen ved overkørslen". Herefter skal han "forsigtigt føre toget over overkørslen under afgivelse af lydsignal, indtil forreste førerrum har passeret overkørslen."

Det skete bare ikke, da bommene på Lemvigvej torsdag eftermiddag var ude at drift. Her kørte et tog igennem med fuld fart og uden at tude i hornet, som det foreskrives, har flere vidner oplyst til Dagbladet. Den farlige episode fik naboer til at alarmere politiet.

- Jeg forstår i den grad borgernes bekymring, når bommene ved overkørslen ikke fungerede, som de skal. Det var klogt og det eneste rigtige at kontakte politiet i den situation. Vi er på stedet og arbejder på hurtigst muligt at få bommene til at fungere igen. Herefter følger en grundig undersøgelse af, hvad der var årsagen til, at bommene ikke virkede i dag, og hvorfor et tog kørte igennem uden at overholde de sikkerhedsregler, der gælder, når bommene ikke går ned. Det er trods alt en stor lettelse at ingen kom noget til trods den alvorlige situation, siger Niels Hansen, sektionschef, kvalitet og sikkerhed, Banedanmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Skal vi forbyde spillereklamer?

Struer

Info til vandhunde: Fun Park er åben

Annonce