Annonce
Lemvig

Bagmanden bag nyt museum ny kandidat

Gert Normann er indstillet til lemvig Prisen/Gode Liv Prisen for sit initiativ til Sea War Museum og Mindeparken i Thyborøn. Arkivfoto: Morten Stricker

Gert Normann er indstillet til Lemvig Prisen/God eLiv prisen for sit arbejde med mindepark og Sea War Museum

Nyeste kandidat til Lemvig Prisen/Gode Liv Prisen er initiativtageren til Sea War Museum og Mindeparken i Thyborøn, Gert Normann.
Det er Kai Rosenkvist Thurøvej 13, Thyborøn, som kommer med forslaget.
»Gert Normann har om nogen på forbløffende kort tid sat sit umiskendelige præg på byen på en positiv og optimistisk måde, der har gavnet byens handlend over en bred front. Det er vel sjældent, at byens butikker har mærket så stort et indryk af turister og andre besøgende som netop denne sæson.
Gert Normann har altid været en passioneret dykker og drevet denne sport gennem dykkerklubben i Holstebro. Men han har samtidigt fundet ud af at få det til passe som fod i hose gennem sit selskab JD Contractors, der specialiserer sig i kabeludlægning og andet på havet. Herigennem har han kunnet planlægge, hvad han gik efter at undersøge, udforske og ilandbringe fra sine togter.
Han har sat sig grundigt ind i historien, så kategoriseringen af fundne effekter kunne blive et klenodie for eftertiden.
Og da han planlagde selve museet, var det ikke gennem en smart betonbygning, men via en gammel VBV-remise, der jo noget minder om Thyborøns tilblivelse. Og vil man vide mere derom, kan turister blot trave få skridt længere tilbage ad vejen til De røde Huse, der giver husly for Lokalhistorisk Museum. Alt inde på Sea War Museum emmer af andægtighed og respekt for historien fortalt gennem rekvisitter og billeder. Intet har Gert Normann sparet ved anlæggelsen af dette museum. Så når en frivillige kustode fortæller en interesseret besøgende, at her får man altså fortalt historien om en krig og en grusomhed skildret uden helte og kun tabere, ja, da nikker folk anerkendende til projektet.
Og når man så efterfølgende kan vandre 50 skridt op til dæmningen og der hengive sig til meditation på Mindeparken for faldne, ja da må man erkende, at slagplanen er lykkedes.
Hvad Gert Normann i samarbejde med kunstneren Paul Cederdorff har formået at skabe oppe i klitterne er beundringsværdigt. Det er udført i respekt for historien, savnet af de faldne og i tæt samhørighed med den specielle natur, vi har herude i dens ynde, men samtidig barsked og mægtighed.
Jeg tror, at mange thyborønboere er særdeles stolte af, at dette specifikke museum blev anlagt netop hos os, som havde fortiden til at udspille sig lige uden for vores hoveddør.
Det skal Gert Normann have tak for, og jeg tror for så vidt også, jeg tør tage disse ord i min mund på vegne af mange thyborønboere.«
Så vidt Kai Rosenkvist, og Gert Normann er dermed nyeste kandidat.
Der er tid endnu til at komme med flere kandidater til Lemvig Prisen/Gode Liv Prisen. Send dit forslag til Folkebladet Lemvig, Bredgade 20, 7620 Lemvig, eller på lemvig@bergske.dk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce