Annonce
Vinderup

Bageri udvider lokalt - i stedet for at bygge nyt

Jonas Svensgaard, der ejer Sevel Bageri, har sat gang i en udvidelse af bageriet, der skal stå klar engang i november. Foto: Jan Briks
Indehaver af Sevel Bageri, Jonas Svensgaard, har sat gang i en udvidelse af Sevel Bageri. Pladsen er blevet for trang, og fremtidens ordrer skal kunne imødekommes. Men han bygger ikke nyt - for bageriet skal blive liggende inde i Sevel, så længe pladsen tillader det.

Sevel: Overalt lukker der i disse år bagerbutikker. Men i Sevel Bageri går det strygende med salget. Og nu har indehaver Jonas Svensgaard sat sig for at udvide bagerforretningen, der ikke har en fysisk butik, men som leverer bagværk til 28 købmand og brugsforeninger i Midt- og Vestjylland.

Omsætningen er, siden indehaveren overtog bageriet for 12 år siden, steget til det dobbelte. Det har medført, at der nu er blevet for trangt med pladsen:

- Vi går for tæt herinde, og der er megen flytten' rundt på tingene for at kunne være her, så nu skal vi have udvidet, forklarer indehaveren, der har sat Skave Murerfirma igang med at udvide butikken med 150 kvadratmeter.

Arbejdet skal efter planen stå færdig i uge 46, for der bliver der sat strøm til næste "led" af udvidelsen.

- Der kommer nye maskiner. Vi får 50 kvadratmeter frysere og nye ovne, siger han og forklarer, at særligt sidstnævnte bevirker, at bageriet fremover vil kunne levere endnu friskere brød.

Annonce

Hellere lokalt

Udskrivningen i alt ligger i omegnen af 2,5 til tre millioner kroner.

- Det er jo voldsom meget i forhold til, hvad jeg gav for bageriet i sin tid. Det var tæt på det halve af det her, siger han.

Og måske det logisk set havde givet mere mening at bygge nyt:

- Eller at overtage en forladt fabrik, hvor mange af tingene var klare, siger han.

Men det ville ikke være det samme.

- Jeg kan godt lide at være her. Og man skal ikke bare lukke en forretning og tage arbejdspladserne væk fra byen. Jeg kan godt lide ideen om at holde liv i de her små byer, siger bagermesteren, der selv er fra Skave.

Han har fået lov at købe noget af kommunens parkeringsplads for at udvide i den grad, som der bliver nu.

På tide

Bagermesteren har i skrivende stund 40 ansatte på lønningslisten - 11 af dem er bagere. Hertil skal lægges chauffører og pakkere. Og med stadigt flere indkomne ordrer er det den rette tid at udvide.

- Det er jo også, så vi ikke fremover står med problemet, at vi ikke kan tage flere kunder ind. Så vi tror på, at det vokser i fremtiden, men man kan jo aldrig vide, siger Jonas Svensgaard.

Annonce
Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce