Annonce
Erhverv

Bageren fra Ølbyvej vil åbne en butik i sin nye hjemby

Bagermester Michael Bek Madsen står over for at skulle åbne en bagerbutik i Ringkøbing, hvor han nu også har bageri. Billedet her er fra, da han havde bageri i Hvidbjerg på Thyholm. Arkivfoto: Morten Stricker
Datoen er ikke fastsat, men bagermester Michael Bek Madsen, som har butik i Struer og bageri i Ringkøbing, arbejder lige nu på at åbne butik nummer to der, hvor han bager.

Struer/Ringkøbing: - Vi arbejder på det.

Sådan lyder svaret, når man spørger bagermester Michael Bek Madsen, der har bagerbutik i Struer, tidligere var at finde i Ulfborg og nu bager i Ringkøbing - hvor han også bor privat - om han er i gang med at åbne en bagerbutik i Ringkøbing.

- Vi har ikke fastsat en dato for åbningen endnu, men det er rigtigt, at vi har søgt medarbejdere, fortæller Michael Bek Madsen og fortsætter:

- Der er lige nogle ting, som skal falde på plads endnu, men vi håber, vi når at kunne åbne i år. Det kommer til at ske - spørgsmålet er bare hvornår.

Helt præcis bliver den nye butik at finde i Østergade i Ringkøbing i lokaler, hvor der også tidligere har været bagerbutik, og hvor det bageri, Michael Bek Madsen nu bager i til sin butik på Ølbyvej i Struer, er lige bagved.

Der er aktuelt seks ansatte i bageriet, og bagermesteren søger nu fire medarbejdere til den nye butik.

- Vi har allerede produktionen der, og butikken står der jo - så muligheden for at åbne en butik mere er der. Derfor gør vi det, forklarer Michael Bek Madsen.

Annonce

Jeg har slet ikke tænkt på at stoppe. Jeg elsker det håndværk, jeg har, og det vil jeg forsætte med.

Michael Bek Madsen, bagermester

Turbulent omgang

Bagermesteren forsikrer, at åbningen af endnu en butik ikke kommer til at have indflydelse på den, han allerede har i Struer.

- Den kører videre, som den altid har gjort, siger Michael Bek Madsen.

Bygningerne i Ulfborg, hvor bagermesteren tidligere har haft både bageri, bagerbutik og privatbolig, er han ude af nu, lyder det fra ham selv.

Hvad der skal ske med dem, ved han derfor ikke.

Det er dog formentlig heller ikke en tid, Michael Bek Madsen husker tilbage på med særlig stor glæde.

Efter at være kommet til Ulfborg i januar 2018 og få måneder senere at have slået dørene op til "Bageren på Holmegade" måtte bagermesteren i februar i år indstille produktionen på grund af skadedyr og lukke ned for salget i både Struer og Ulfborg.

- Det har været en turbulent omgang, men det er jo de vilkår, jeg har været under, og det går fremad nu, siger Michael Bek Madsen:

- Jeg har slet ikke tænkt på at stoppe. Jeg elsker det håndværk, jeg har, og det vil jeg forsætte med.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Moralske investeringer

Det er ganske fornuftigt, at politikerne i økonomiudvalget i Holstebro har valgt at sende et forslag om den fremtidige investeringspolitik til hjørnespark. Der er intet galt med at se på, om man forvalter skatteborgernes penge fornuftigt, og får det afkast, som man kan forvente. Men i oplægget til den nye investeringspolitik ønskede kommunen at forbyde investeringer i alkohol, voksenunderholdning (porno red.), alkohol, tobak, fossile brændstoffer og hasardspil. Det letteste i verden er at sadle en høj hvid hest, og ride ud i offentligheden og moralisere for skatteborgernes penge. Men det kan i den sammenhæng være værd at minde om, at Holstebros moderne historie delvist er skrevet med tobak fra Færchs fabrikker, og en af kommunens største arbejdspladser er stadig kasernen, der i disse tider får nyt materiel for millioner af kroner, der er med til at fastholde og udvikle regimentet. Vi er også alle medejere af Danske Spil via staten, og mon kommunen ville sige nej, hvis Carlsberg ville flytte sit hovedsæde til Holstebro? Det er fint, at kommunen har høje etiske og moralske standarder for sine investeringer, men der er ingen grund til at miste jordforbindelsen af den grund. Kommunen har allerede en investeringspolitik, der skal sikre, at investeringerne overholder FN’s anbefalinger om "Responsible Investment" - ansvarlige investeringer. Det handler om, at man ikke må investere i virksomheder, der lader hån om basale menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder med meget mere. Det må som udgangspunkt være fint. Kommunens opgave er at levere ydelser som skolegang, ældrepleje og meget andet. Det er ikke en kommunalpolitisk opgave at lege investeringspoliti. Når virksomheder driver deres aktiviteter lovligt, er det ikke kommunens ansvar at bedømme dem moralsk. Det risikerer at blive skruen uden ende, hvor politikerne giver sig selv så mange benspænd, at det bliver vanskeligt at forrente borgernes skattepenge på en bare nogenlunde tilfredsstillende måde.

Annonce