Annonce
Struer

Nu kan man igen bade ved Sunddraget: Badeforbud på grund af forurening ophævet

Det frarådes nu ikke længere at gå i vandet ved Sunddraget. Foto: Privat

Thyholm: "Efter samråd med embedslægen er det besluttet at fraråde badning ved Sunddraget, Oddesund Nord".

Sådan lød formuleringen på et skilt på stranden, og begrundelsen var, at badevandet kunne være forurenet med bakterier.

Det fremgår yderligere, at der er målt forhøjet antal E. coli og Enterokokker i fjorden ved Sunddraget 9. august.

Bakterien E. coli findes ifølge sundhed.dk i menneskers afføring, mens Enterokokker blandt andet forekommer i tarmkanalen hos mennesker og mange dyr, kan man læse på Gyldendal Den store danske.

Den 15. august er der udtaget nye prøver, og resultatet af dem gør, at det nu ifølge presse- og kommunikationskonsulent i Struer Kommune, Christian Møller Nielsen, ikke længere frarådes at gå i vandet.

De nye prøver viser nemlig ikke et forhøjet antal E. coli og Enterokokker i fjorden.

Forklaringen på det forhøjede antal i den tidligere måling er ifølge Struer Kommune formentlig kloakoverløb på grund af skybrud, og det undersøges ikke nærmere, da der ikke kunne måles et forhøjet niveau over en længere periode.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Gymnasium og Klimatorium

Byggeriet af Klimatorium i Lemvig foregår fortsat mest under jordhøjde. Men mens byggeriet vil rejse sig i løbet af de kommende måneder og blive et synligt tegn på, at Lemvig Kommune satser på, at klimaudfordringerne skal blive til et vækstpotentiale frem for et problem, så arbejdes der på tiltag, som skal samarbejde med Klimatorium. I lørdags kunne vi fortælle om det nyeste initiativ, som får forbindelse til Klimatorium. Lemvig Gymnasium vil lave en klima-linje, hvor Klimatorium er en samarbejdspartner. Det er det første gymnasium i landet, der sætter ord og handling bag, at klimaet er en vigtig del af den nære fremtids udfordringer. Det er et eksempel på det, Klimatorium gerne skal udvikle, nemlig ideer og projekter, som skal sætte Vestjylland på dagsordenen. Klimatorium har allerede givet omtale andre steder på kloden. På New Zealand vil man lave noget tilsvarende efter et besøg i Lemvig. Og vi har for eksempel her i bladet kunnet fortælle om en amerikansk klummeskriver, der opfordrede præsident Trump til at kigge mod Lemvig for netop at lave sådan et tiltag for at sætte gang i, at man også i USA får lavet problemerne med klimaet om til noget positivt. En betingelse for, at Klimatorium bliver en succes, er, at man skaffer sig samarbejdspartnere, som netop vil bruge bygningen i Lemvig som det sted, hvor man sammen med andre vil udvikle idéer - og det skulle gerne være til gavn for det lokale erhvervsliv, som kan være medspillere. Lakmusprøven er, om det lykkes at skaffe de partnere, der skal til, for at etape 2 kan bygges af private investorer, efter det er Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand, der står for den første etape. At Lemvig Gymnasium har set muligheden for, at det er vestjyske studenter, der skal gå forrest med en studenterhue med klimabånd, er med til at styrke omtalen og interessen for Klimatorium, allerede inden byggeriet står klar. Efter sommerferien skulle 1. etape af det markante byggeri så være klar til at blive indviet, og så er det, vi med spænding venter på, om folkene bag kan melde ud, at nu er interessen så stor, at en privat investor kan lade håndværkerne fortsætte med at få hele projektet gjort færdigt.

Annonce