Annonce
Struer

Nu kan man igen bade ved Sunddraget: Badeforbud på grund af forurening ophævet

Det frarådes nu ikke længere at gå i vandet ved Sunddraget. Foto: Privat

Thyholm: "Efter samråd med embedslægen er det besluttet at fraråde badning ved Sunddraget, Oddesund Nord".

Sådan lød formuleringen på et skilt på stranden, og begrundelsen var, at badevandet kunne være forurenet med bakterier.

Det fremgår yderligere, at der er målt forhøjet antal E. coli og Enterokokker i fjorden ved Sunddraget 9. august.

Bakterien E. coli findes ifølge sundhed.dk i menneskers afføring, mens Enterokokker blandt andet forekommer i tarmkanalen hos mennesker og mange dyr, kan man læse på Gyldendal Den store danske.

Den 15. august er der udtaget nye prøver, og resultatet af dem gør, at det nu ifølge presse- og kommunikationskonsulent i Struer Kommune, Christian Møller Nielsen, ikke længere frarådes at gå i vandet.

De nye prøver viser nemlig ikke et forhøjet antal E. coli og Enterokokker i fjorden.

Forklaringen på det forhøjede antal i den tidligere måling er ifølge Struer Kommune formentlig kloakoverløb på grund af skybrud, og det undersøges ikke nærmere, da der ikke kunne måles et forhøjet niveau over en længere periode.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Lige nu: Voldsom brand i halmlade

Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce