Annonce
Debat

Bad. Vil have nøgenhed på dagsordenen

18 årige Sarah Sand Nielsen stiller op til kommunalvalget for venstre

Debat: Jeg færdiggjorde denne sommer mine tre år på Holstebro Gymnasium og udover nogle travle uger med eksamen i hovedet, så husker jeg tydeligt en af de sidste ting, jeg sammen med min idrætslærer forsøgte at ændre- nemlig at få mine klassekammerater til at gå i bad efter idræt.

Vores forsøg herpå, hørte måske til de lidt mindre aktivistiske og bestod helt enkelt bare i at hænge nogle artikler op med budskabet om at alle kroppe er forskellige og at de alle burde gå i bad efter sport.

Jeg kan mærke det nager mig, at der efter sommerferien formentlig starter en årgang, ligesom vores og ligesom de før os; hvor de der går i bad kan tælles på en hånd.

Men hvorfor er det nu så stort et problem? Og hvorfor nager det mig så meget, at mine medelever ikke følte sig komfortable nok i deres egen krop til at gå i fælles bad?

Jo det gør det nu engang fordi det blot er et symptom på noget meget større: Nemlig at jeg er vokset op i en generation af usikre unge, som ikke hviler i deres egen krop og som tror at "thight gaps" er naturlige. De er aldrig blevet udsat for den almindelige krop og de er opdraget af en generation af forældre, som også selv gemmer sig bag et håndklæde i svømmehallen og som aldrig har slået et slag for naturligheden.

Jeg vil desuden affeje argumentet om at det skulle være badefaciliteterne, som er problemet, i hvert fald på Holstebro Gymnasium, hvor badefaciliteterne er ny renoverede og ganske fine.

Jeg synes, at vi skylder den unge generation at sætte nøgenhed på dagsordenen, og altså ikke den slags nøgenhed som vi ser i reklamer og på Instagram - men den slags nøgenhed man engang kunne finde i diverse omklædningsrum i svømmehaller og fitnesscentre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce