Debat

Baby-sagen fra Folketinget: Hva' ku' vi egentlig bruge den til?

På kant: Forrige fredag bestod ungdomsoprøret af klimastrejkende skoleelever.

I denne uge rykkede opgøret mellem generationerne ind i selve folketingssalen: Med Mette Abildgaard i rollen som ung, nybagt mor og Pia Kjærsgaard som den aldrende forsvarer af dekorum.

”Pia Kjærsgaard smider baby ud af Folketinget”-overskriften har alle ingredienser til en shitstorm, og historien gik da også viralt - og verden rundt. Lige som når caféejere ikke vil beværte ammende mødre. Nærmest pr. instinkt holder man med babyen. Babyer er livets vidunder. Meningen med det hele. Med en baby i armene er man en Gaia, en ukrænkelig gudinde.

Det er ikke til debat, at omverden skal vise hensyn over for kvinder med børn. Og derfor så det også grimt ud, da den omstridte formand og hele Danmarks stramtandede svigermor udviste Abildgaard, der var havnet i en akut situation, hvor hun uforudset skulle ind og stemme i salen.

Kjærsgaards beslutning giver i princippet fuldstændig mening: Det er ikke optimalt at medbringe børn på arbejdet. Nutidens forældre vil have det hele og lidt mere og glemmer i forsøget på at få enderne til at nå sammen at prioritere. Men det havde været let for Kjærsgaard at se igennem fingre med Abildgaard og udvise den fleksibilitet, som i 2019 næsten ses som en menneskerettighed. Derfor flyver shittet i denne storm mest i Pias retning.

Tilbage står spørgsmålet: Havde det været nødvendigt for Abildgaard at gøre en sag ud af det? At straks gå på sociale medier og udbasunere uretfærdigheden og dermed tvinge os alle til endnu gang at forholde os til personer i stedet for den politik, der bliver til på Christiansborg?

Når ugen er omme, og kommentarsporene er døet hen, har vi ikke fået andet ud af denne sag end en forstærket følelse af politikerlede.

Rikke Dal Støttrup
0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

DNA-test fastslår: Det var en ulv som dræbte stor kvie ved Råsted

Ulfborg/Vemb

Medlemmerne flygtede efter sag om grusvej: Nu ser det lysere ud for MC-klubben

Fodbold For abonnenter

Sådan skal HB forlænge det forrygende forår

Struer For abonnenter

Der stod danger på GPS'en: - Der var en reel risiko for at blive slået ihjel, hvis man røg ud over

Struer

Klar til første spadestik til kunstgræsbane

Leder For abonnenter

Det vanskelige kompromis

Det var faktisk noget af en falliterklæring, da Vildtforvaltningsrådet i oktober sidste år måtte kaste håndklædet i ringen og meddele, at det ikke kunne blive enige om en ny forvaltningsplan for ulve. I et land, hvor vi normalt bryster os af at være gode til at finde kompromisser og klare tingene via forhandlinger, uanset om det er overenskomster eller politiske uenigheder, forekommer det bizart, at man ikke kunne blive enige om forvaltningsplan for ulve. Eksperterne på universiteterne vurderer i dag, at der er omkring ti ulve i Danmark - og selv om ulvedebatten til tider kan larme og ende i det, der er værre, så er det alligevel ikke Brexit, vi taler om. Det er trods alt ”bare” et spørgsmål om, hvor mange ulve er der plads til i Danmark? Og hvad stiller man op over for ulve, der gentagne gange angriber husdyr eller ikke skyr mennesker? Derfor er det også positivt, at Vildtforvaltningsrådet, der er rådgiver regeringen om jagt og vildtforvaltning, nu har besluttet sig for at gøre endnu et forsøg. Let bliver det næppe, men det er et spørgsmål, som man må kunne nå til enighed om. Formanden for Vildtforvaltningsrådet, Jan Eriksen, håber, at det kan "kommer med bud på, hvordan man kan bygge bro mellem tilhængere og modstandere af ulven." Det er en ædel holdning. Men vejen dertil går via viljen til også at indgå kompromisser. Og manglen på en fælles holdning, der kan samle bredt, har foreløbig kun resulteret i, at kampen om ulven er fortsat med uformindsket styrke og med hærværk, trusler og hån til følge. Med forekomsten af et nyt kuld ulve i Stråsø Plantage, er der ikke noget, der tyder på, at problemerne med ulvene forsvinder af sig selv igen, og der er således ikke andet at gøre end at komme tilbage til forhandlingsbordet og finde et langtidsholdbart kompromis, der kan samle både modstandere og tilhængere - og som kan holde også den dag, der igen bliver dræbt husdyr, eller hvis det bliver nødvendigt at nedskyde en problemulv.

Holstebro

Brugs udsat for røveri: Blev truet med 'pistol'

Holstebro For abonnenter

Kæmpevarehus har nye store byggeplaner i Holstebro

112

Brød ind i friluftsbadet og stak af med pengene

Annonce