Annonce
Erhverv

B&O-guld: Betalte 75.000 kroner for 'gammel' grammofon - nu kan den sælges for det dobbelte, vurderer ekspert

De 95 styk limited edition fabriksrenoverede Beogram 4000-grammofoner, der blev sat til salg tidligere i år, er eftertragtede blandt samlere i ind- og udland. Så meget, at efterspørgslen allerede har doblet prisen for et eksemplar, vurderer Morten Kristensen, Expert Bremdal Radio. Foto: Bang Olufsen
95 entusiaster betalte i begyndelsen af året en betragteligt sum for at eje et styk nyrenoveret og opgraderet B&O-grammofon - nu kan grammofonerne formentlig sælges til det dobbelte, vurderer ekspert.

Struer: Vild pris for en snart 50 år gammel grammofon  - eller en god investering?

Mest det sidste, hvis man spørger Morten Kristensen, der driver Expert Bremdal Radio & TV, der blandt andet er autoriseret forhandler af den lokale elektronikproducents produkter.

I slipstrømmen på det første kvartalregnskab i 13 år, hvor B&O tjener penge og blandt andet har forøget omsætningen med 44 procent, så kan Morten Kristensen bekræfte at der skam også er rift om de gamle ikoniske produkter fra virksomheder.

Annonce

Køberne er der

I fjor markerede B&O sit 95 års jubilæum ved blandt andet at opkøbe, renovere og opdatere 95 styk Beogram 400X-grammofoner. De blev alle sat til salg i begyndelsen af 2021.

Grammofonen blev designet i 1972 af Jacob Jensen med målet om at skabe en tidløs pladespiller. Pladespilleren var dengang en revolution med elektronisk betjening og tangential pick-up arm.

Grammofonerne blev i fjor repareret og nurset af ansatte i værkstedet i kælderen under fabrik 3 og blev sat til salg for 75.000 kroner stykket.

Grammofonerne blev revet væk af købere fra ind- og udland.

Jeg er sikker på, at B&O ikke tjener en krone på salget af grammofonerne. Til gengæld er der sendt et stærkt signal om, at man ved, hvor man kommer fra, og at man både er stolt af og sætter en ære i at forvalte selskabets arv.

Morten Kristensen, ejer, Bremdal Radio & TV, Struer

En af køberne satte sin grammofon til salg på Den Blå Avis allerede inden vedkommende havde fået den leveret. Til 130.000 kroner. Og interessen for at eje en af de 95 grammofoner er stadig brandvarm.

- Jeg ved ikke konkret, om grammofonen fra Den Blå Avis blev solgt for det ønskede beløb. Min fornemmelse er, at den blev solgt. Den var i hvert fald kun til salg i meget kort tid. Jeg har kontakt til flere kunder, der har sagt til mig, at prisen ikke er afgørende, hvis de skulle få muligheden for at købe en af de 95 limited edition-grammofoner af mig, siger Morten Kristensen.

Så en fordobling af prisen er ikke urealistisk?

- Nej, det tror jeg ikke.

Annonce

- Et stærkt signal

Morten Kristensen er dog overbevist om, at langt fleste af dem, der tidligere på året var så heldige at købe en af de 95 brandvarme grammofoner, ikke går i salgstanker. I stedet nyder de at eje et stykke opdateret og yderst begrænset B&O-historie.

- Det er lidt som samlere af sjældne Ferrarier eller Lamborghinier. Når muligheden er der, så er det med at slå til.

Recreated Classics

B&Os opgraderingssæt til Beogram 4000-serien, der omfatter modelnumrene 4000, 4002, 6000 og 4004, sættes til salg i denne måned.

Sættet omfatter blandt andet nye kabler og træpaneler i eg, en RIAA forstærker, der gør det muligt at forbinde pladespilleren til en moderne højttaler, ligesom dele af pladespilleren udskiftes og nymales.

B&O betegner opgraderingen som en fremtidssikring af en investering for ejerne. Hvert sæt koster 5000 Euro

Både som forhandler og entusiast, så varmer det Morten Kristensens hjerte at se B&O forvalte sin arv på denne måde.

- Jeg er sikker på, at B&O ikke tjener en krone på salget af grammofonerne. Til gengæld er der sendt et stærkt signal om, at man ved, hvor man kommer fra, og at man både er stolt af og sætter en ære i at forvalte selskabets arv, siger Morten Kristensen.

For kort tid siden lancerede B&O så muligheden for, at alle andre ejere af en Beogram 4000-serie grammofon kan købe sig til en opdatering som den, de 95 grammofoner fik i fjor. Også her er mange entusiaster klar til at skele mere til deres passion end deres kontoudtog.

I øjeblikket er der nemlig lang ventetid på at få en af de eftertragtede opdateringer, fortæller Morten Kristensen. Trods en pris på knapt 38.000 kroner.

Annonce
Holstebro

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Holstebro

De vil i byrådet og skal forvalte et budget på to-tre milliarder - men at forvalte 2,3 meter fra fortovskant til plakatkant kniber gevaldigt...

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Struer

Tiltalt havde efterspurgt Rasmus Paludan: Da han dukkede op, kom hun ikke

Navne For abonnenter

Engelske Theresa har i 20 år taget hånd om balletbørn i Holstebro: - Jeg elsker at undervise dem, der gerne vil undervises

Sport

Corona-isolationen er slut: Dina Thorslund har igen fuld fart på

Livsstil

Mikkel og hans familie holder juleaften for ti børn og 25 voksne, der enten er ensomme eller har det svært økonomisk

Struer

Plan om renovering: Forening vil hive fiskerleje ud ad dødvande

Erhverv For abonnenter

Jeg står stadig op klokken fem og nyder morgenstilheden

Erhverv

Formanden bliver ny driftsleder på varmeværket

Kultur

Arrangør bag Streetfood: - Det var ikke godt nok - vi må kigge indad

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Kultur

Museumsleder stopper: Jesper håber på at hente de sidste millioner hjem til Struer, inden han starter i Randers på mandag

Vestjylland For abonnenter

Efter branden: Der hviler en særlig stilhed over feriebyen, som mistede sit vartegn

Holstebro

Vil give sosu-elever løn under praktik: Vi er nødt til at gøre det mere attraktivt

Annonce