Annonce
Læserbrev

B & O. Undergangsstemning på generalforsamling

Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Debat: Der var en trykket stemning ved B&Os generalforsamling i Struer den 21. august. Det sidste finansår har været et af de ringeste nogensinde, og bestyrelsesformandens rapport bestod mestendels i undskyldninger og løfter om, at forbedringer er lige om hjørnet. Det har vi hørt på hvert år i de cirka ti år, jeg har været med.

Man prøver tilsyneladende at stable en ny fortælling om kommende succes på benene hvert år, men det er en udpræget taberføljeton.

De cirka 200 fremmødte – hovedsageligt seniorer - tog tålmodigt imod årsberetningen, men klappede højlydt, da der endelig var kritiske indlæg fra salen.

Fornyligt kunne man i TV2 nyhederne opleve afdøde Lars Larsen virke som mæcen for nye iværksættere. Hans råd viste sig at virke til fulde.

I det regi får man får indtryk af, at primært B&Os bestyrelse men også direktionen er på Herrens mark og slet ikke ved, hvad de vil. På den ene side vil de gerne bevare et ældgammelt brand, som nok må regnes for outdated, samtidig med at man vil tjene penge. Begge dele mislykkes, fordi man – på trods af at hævde det modsatte - ikke lytter til sine kunder og åbenbart ikke evner at tilpasse sig markedet hurtigt nok. Man har således en lagerkapacitet af overproduktion stående til cirka 500 millioner. En del af det er tilbagesendte produkter fra forhandlernettet. Og som en indlægsholder sagde, så har man svært ved at følge med udviklingen på dette hidsige elektroniske udviklingsområde. Mange langt billigere mærker er længere fremme i skoene til en tiendedel af prisen. Der skal meget velstand og brand-ivrig lidenskab til for at ændre på det forhold ved køb.

Den meget modne bestyrelse skulle efter min mening helt skiftes ud. Formanden Ole Andersen er i forvejen belastet af sin afgang fra Danske Bank for manglende tilsyn med hvidvaskning, men han får jo knap en million om året i honorar og de menige medlemmer af bestyrelsen 1/3 hver, så man holder ved. Der kom godt nok tre nye i bestyrelsen, men der skal helt andre boller af innovation, vovemod og drive til for at få B&O til at lykkes.

Kineserne vil åbenbart ikke købe B&O. Lars Larsen er desværre død. Mange andre iværksættere holder sig sikkert væk, fordi de ved, at B&O er en dyne af selvoptagethed, som ikke er til at slå i. Man ligger som man har redt og det vil man åbenbart ikke lave om på. Som en Albert Arnesen i Matador lever man på en illusion om, at nedgange blot er noget midlertidigt, Man kunne lære af Albert Arnesen. Dødsdansen er godt i gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce